Witam wszystkich gorąco po wakacjach. jak sie czujecie po wakacjach, powrót do pracy nie był trudny?
Ja tego roku spędziłam wakacje w dwoch roznych miejscach. W lipcu byłam w regionie
Pays la Loire a dokładnie w Anjou, w sierpniu w departamencie Lot i Dordogne.
Lot, co za przecudny region. U mnie jest wietrznie i wilgotno. Tam sucho i ciepło, normalnie jesteśmy na południowym zachodzie. krajobrazy jak wa widokówce, pełno zamków , ogrodów, zieleni wokół. Jedzenie przepyszne , specjalnością jest
foie gras,
truffe- grzybnigdy nie jadłam bo jak dla mnie za drogi, i potrawy z kaczki. Az ślinka leci.
a oto kilka fotek
jardin
? la française Manoir d'Eyrignac
Sarlat , miasteczko bardzo turystyczne , ale pełne uroku !!
Saint Cirq la Popie i okolice . zakochałam się w tym miejscu na ubój ! Moje dzieci także , obiecałam sobie ze za rok lub dwa tam wrócę.
Figeac, mile zaskoczenie. Bez wielkiej chęci tam jechałam, ale nie żałuję miasto śliczne pełne uroku.
replika Kamienia z Rosetty, pisany w trzech językach
cahors i słynny most Valentré
Rocamadour , wielkie rozczarowanie. Myslam ze kupie tutaj słynny kozi ser a okazało się ze jest to miasto przepełnione tylko butikami z bezinteresownymi rzeczami. Musze jednak wspomnieć ze jest to miasto pielgrzymów. Cale szczęście ze miasto jest pięknie położone.
Collonges la Rouge w regionie Limousin, w departamencie Corr?ze. Miasteczko to jest znane ze względu na czerwony kamień z którego jest zbudowane.
Suszony Tytoń. Od XVI w tytoń jest produkowany w regionie Lot.