Mojej mamie ostatnio chorują kwiatki i nie wie jak sobie z nimi radzić, a zniszczenia postępują.
Proszę o pomoc w identyfikacji przyczyny.
Kwiatuszek pierwszy:

Kwiatuszek drugi:

Kwiatuszek trzeci:

Z góry dziękuję wszystkim i pozdrawiam.

i nie wiem jak się tego cholerstwa pozbyć. A dracena jest bardzo ładna i nie wchodzi nawet w gre jej utrata.
 i nie wiem jak się tego cholerstwa pozbyć. A dracena jest bardzo ładna i nie wchodzi nawet w gre jej utrata. 

, na niektórych jeszcze nic nie widać, są u mnie chyba ponad tydzień albo dwa.  Nie chcę na razie używać środków chemicznych dziś wypróbuję wywar z pokrzywy. Błagam pomóżcie mi!
  , na niektórych jeszcze nic nie widać, są u mnie chyba ponad tydzień albo dwa.  Nie chcę na razie używać środków chemicznych dziś wypróbuję wywar z pokrzywy. Błagam pomóżcie mi!  

, tylko że większość tych kwiatów to małe roślinki i sadzonki, a ja obawiam się, że po chemii nie zostanie z tych roślin nic! Gnojówki nie mogę zastosować bo po samej nazwie można się domyślić, że śmierdzi, a roślinki są w pokoju w którym często przebywam. Przeczytałam, że można spryskać wodą z szarym mydłem, i też tak zrobiłam. Na pewno nie zaszkodzi, a może nawet pomoże. I takie pytanie: Czy wciornastki lubią wilgoć?
 , tylko że większość tych kwiatów to małe roślinki i sadzonki, a ja obawiam się, że po chemii nie zostanie z tych roślin nic! Gnojówki nie mogę zastosować bo po samej nazwie można się domyślić, że śmierdzi, a roślinki są w pokoju w którym często przebywam. Przeczytałam, że można spryskać wodą z szarym mydłem, i też tak zrobiłam. Na pewno nie zaszkodzi, a może nawet pomoże. I takie pytanie: Czy wciornastki lubią wilgoć?  Jedni piszą, że nie,a później gdzieś się doczytałam
 Jedni piszą, że nie,a później gdzieś się doczytałam  , że tak. Więc zwracam się do Was bo macie większe doświadczenie, zresztą na pewno ktoś wciornastki zwalczył.
 , że tak. Więc zwracam się do Was bo macie większe doświadczenie, zresztą na pewno ktoś wciornastki zwalczył.