Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

Aancyk ślicznie wygląda co nie, dlatego jednak zdecyduję się na wiciokrzew, a już wiem że rośnie dość szybko bo mam osobiście i widzę ile potrafi urosnąć w miesiąc :D rośnie na razie gdzie indziej i musi czekać na pergolę, mam tylko nadzieję, że na drugi rok dam radę go rozplątać i dać w docelowe miejsce, chyba będę musiała zrobić to już na przełomie marca, kwietnia zanim ruszy w górę bo później to już będzie po ptakach ;:223 a do tego cudnie pachnie :tan
Grażka te sierściuchy mnie czasami doprowadzają do szału, ale mimo wszystko kocham je strasznie :D
Bogumiłko zabawnie to wyglądało, ale śmiałam się dopiero jak odzyskałam mój obiad, a wcale to nie było takie łatwe, musiałam się o tą padlinę wykłócić z dwoma warczącymi sierściuchami ;:223
a płot też mi się strasznie ten pomysł podoba, :D a najgorsze jest to czekanie na efekt, ale mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie będzie chociaż jakiś zarys tego co chcę :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oooo fajnie to ja czekam i dziękuję! ;:138 ;:138
no nie ten kot śpi przezabawnie, usmiałam się nieźle bo pozycja jest super! :;230
no to posadź wiciokrzewy, tez ładnie bedą wyglądały ;:108
hehe bijatyka o mięso o rany :;230 :;230
ale masz ubaw i co najwazniejsze się nie nudzisz bo już zwierzaki o to dbają :;230 :;230
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Właśnie wróciłam z miasta, oczywiście nie potrafiłam spokojnie przejechać koło ogrodniczego, a zwłaszcza, że ostatnimi czasy rzadko tam zaglądałam i tak w szkółce nabyłam różyczkę płożącą,koloru rózowego, dwie cebulki tulipanów - czarnego jak węgiel i strzępiastego krwiście czerwonego, oraz cebulki bordowych krokusów
cebulek wam nie pokażę bo już wsadzone

Obrazek

póżniej zachaczyłam o Cerrefour i nabyłam dwa rodzaje clemków, jednego ciemno czerwonego, bo na takiego chorowałam

Obrazek

strasznie również się cieszę z drugiego, bo u mnie ciężko w szkółkach jest dostać clemki wielokwiatowe i w odcieniach , które uwielbiam, różowo-fioletowy

Obrazek

z tego czerwonego, to się szczególnie cieszę, bo zakupiłam latem w Biedronce clemka i miał być czerwony i zobaczcie co wyszło za jakieś brzydacto, nie podoba mi się on jakiś taki, nie wiem niedorobiony, ;:223 kwiatki powinien mieć doże a wyglądają jak wyplute, może na drugi rok będą większe, a jak nie to na kompost

Obrazek
x-S-l
---

Post »

zakupy bomba.....zaś ten czerwony klematis....ojej nawet nie wiedziałam, że może być taki kolor - cuuuudowny!!!! ;:138 ;:138
zaś ten drugi....nie dość, że w moim ulubionym kolorze to jeszcze takie kwiaty.....piekny! ;:138 ;:138
a temu biedakowi daj szansę, może na przyszły rok Cię zaskoczy ;:108 ładny jest ;:224
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ Ci ZAZDROSZCZĘ tych zakupów :shock: !
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu kolejna dolnoślązaczko. Podczytuję od jakiegoś czasu Twój wątek, podziwiam ogrom pracy jaki wykonałaś. Będziesz miała niedługo piękny ogród jak wszystko podrośnie i zarośnie zgodnie z planami. Bądź pewna, że forum też do tego się przyczyni z jego wszystkimi kusicielami. Odezwę się tylko w obronie powojnika biedronkowego. Jest to najprawdopodobniej powojnik z grupy viticella Minuet. Jestem ich fanką , chociaż mają małe kwiaty. Są za to bardzo zdrowe clematisy, nigdy nie chorują na uwiąd, a ilość kwiatów wynagradza ich wielkość. Jakbyś jednak do niego się nie przekonała w następnym roku i chciała się go pozbyć to ustawiam się w kolejkę zamiast na kompost. :D :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

To ja się odezwę w sprawie Multi Blue :roll: nie będzie różowe ;:108 Ale co tam piękne jest i basta :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Uśmiałam się z kota z mięsem w małym pyszczku :;230 .
Wizja płotu porośniętego różami - bajeczna ;:167 Kropko, tworzysz przepiękny ogród. Już widać efekty. Miło tu u Ciebie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Martuś dziękuję, ty też robisz bombowe zakupy i twoja działeczka pięknieje z dnia na dzień
Hagaart dziękuję
Aduś witaj u mnie w ogródku, ciesze się, że mnie podglądasz od czasu do czasu :D
a te wszystkie kusicielki z forum ;:223
masz rację tego cholernika nic nie chce dopaść, a kwiatów faktycznie ma ogrom, nawet już przestałam liczyć :D
mi jednak chyba bardziej podobają się te wielkokwiatowe, jakoś on mi nie pasuje , a jak sobie coś ubzduram , to .....a szkoda gadać, jak go będziesz chciała to nie ma sprawy z miłą chęcią ci go spakuje :D niech sobie rośnie u kogoś kto go pokocha, tylko kiedy by trzeba było go wykopać ?
Pamelko to co będzie niebieski ? a co tam też będzie piękny :D chociaż miałam nadzieję, że bedzie fioletowo-różowy
Kania dziękuje, u ciebie też jest ślicznie, też do ciebie zaglądam :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zerknij .... http://www.clematis.com.pl/wms/65149.ht ... number=316 Jak się okazuje w wyszukiwarce wpisz Multi Blue ;:224
:wit
x-S-l
---

Post »

Kropko dzięki ;:196
Twoja działeczka też pięknieje ;:138 ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kocur akrobata, ale numer :;230 :;230 :;230
Podpatruję w różnych wątkach clematiski, które zawsze mi się podobały, ale teraz normalnie zachorowałam na nie. W przyszłym roku chyba zacznę od takich zakupów hehe..Czy możecie mi doradzić, któe kiedy kwitną? Tak żeby cały sezon oko cieszyć. Mam jednego u siebie, ale strasznie mi zachorował-ciachnęłam i czekam czy ożyje
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ten clematis Multi blue jest super, tylko ja chyba mam jakiegoś pecha do nich, bo wszystkie mi chorują, teraz na jednym ma dwa pączki kwiatowe, które chyba nie zakwitną bo zaczynają więdnąć i liście brązowieją i tak mam na wszystkich.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Chwilkę mnie nie było a Ty pędzisz. Trawka zieloniutka, kocuek bojownik Ci wyrósł. Czy to ten ancymon co śpi w zwisie :;230 . Koty nieraz pozy złapią, że sie zastanawiamy czy one aby z gumy nie są :;230
No i zakupy ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aniu. Jeszcze raz Cię pokuszę powojnikami viticella, choć faktycznie mają małe kwiaty. Ja mam złe doświadczenie z powojnikami wielkokwiatowymi, szczególnie tymi które wcześnie kwitną, gdyż zawsze mi je dopadał uwiąd i nie pomagały żadne opryski. Może Ty będziesz miała lepszą do nich rękę.Jednak nic na siłę - jak ich nie polubisz, to się piszę na Twojego gdyby miał wylądować na kompoście. Najlepiej przesadzać wczesną wiosną, jak tylko ruszą i widać, że przeżyły zimę. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”