Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Domimiko, Filigranowa i Kociaro - cieszę się, że Wam się również spodobała. W takim razie będziemy razem (a przynajmniej taką mam nadzieję :wink: ) czekać na kwiaty :) .

Przed rodzinną imprezką dorzucę jeszcze dwa zdjęcia i to będzie wszystko w tym tygodniu :) . Najpierw fragment mojego balkonu - im bliżej jesieni, tym bardziej niektórym roślinkom przypomina się, że miały zakwitnąć :wink: . Mina wydaje coraz więcej kwiatuchów :tan :
Obrazek

Mój dzisiejszy nabytek - ficus Belize. Zupełnie nie wiem, po co go kupiłam, bo mam już przecież takiego biało-zielonego ;:223 i na dodatek w ciągu ostatnich trzech wizyt w Realu mu się oparłam. Dziś zobaczyłam, że stoją takie biedne, prawie utopione, bez naturalnego światła i stwierdziłam, że przynajmniej jednego uratuję :wink: :
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No piękny ja też na takiego polowałam ale nie udało się do tej pory... może kiedyś... :)
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Na balkonie piękne kwiatuszki , kolory takie jesienne czy to wrzesień sprawia,że tak widzę ?????
Fikus jest cudowny - jedyny fikus , który dawno temu u mnie rósł pięknie i szybko , ale jednym pędzikiem.
Od kiedy go wydałam to żaden fikus mnie nie polubił - może to taki rodzaj zemsty ???? :;230 ;:223
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Pąk gloriozy... hmm... taki niby niepozorny a jednak ma coś w sobie... coś co zachwyca ;:108
przyłączam się do reszty oczekujących na pełen rozkwit...

Piękna ta Mina... zawsze to lepiej jak póxno kwitnie niż by miała wcale kwiatów nie pokazać... a strata była by wielka bo śliczne ma kwiatuszki ;:108
No i dżentelmen fikusik... śliczny, kolorowy... zdążyłaś na czas bo nie trzeba go ratować, a nie wiadomo co by było za parę dni :roll:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiktorio, oj wychodzi z ciebie fanatyczka fikusów. :)
Te roślinki w lidlu musiały mieć sucho, bo jak swoje wczoraj podlewałam, to doniczki były lekkie jak piórko. ;:108 Przesadziłam je, a raczej przełożyłam do nieco większych doniczek z rantem, bo choć w wysokich osłonkach od storczyków wyglądają fajnie, to wyjęcie ich z tych osłonek było mocno kłopotliwe, a teraz nowe doniczki z rantem idealnie zahaczają o te osłonki od góry i gra muzyka.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

Powoli zaczyna rozwijać się fickusomania :;230 :;230 :;230
Pąk gloriozy - pociągający :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Witaj Wiktorio :wit

W końcu udało mi się obejrzeć Twoje roślinki :D Masz piękną i zadbaną kolekcję ,gratuluję ;:63
Zauważyłam,że masz sporo fikusów,czyżby to były Twoje ulubione roślinki ?
Ja bardzo lubię fikusy ale nie wszystkim się u mnie podoba :cry:
Trzymam kciuki za nowe roślinki,niech Ci pięknie rosną ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Wiktorio sama odpowiedziałaś sobie na pytanie po co go kupiłaś- to chęc uratowania chocby jednej roślinki pchnęła Cię do tego. ;:108
Bardzo podobają mi się te fikusy, ale niestety one chyba mnie nie lubią, bo uśmierciłam już dwa. :cry:
Nie wiem, czy jeszcze spróbuję. :roll: Ty masz do nich i zielone rączki i serce, więc będzie mu u Ciebie dobrze. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

I jak tu się oprzeć takim biednym fikuskom.
Bardzo ładny, ja mam takiego ale dużego kupiłam go w b-ce w tamtym roku i widziałam dzisiaj że znów jest mix kwiatów egzotycznych.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Nie nazwałabym Ciebie fanatyczką a miłośniczką ( i ulubienicą - tak,tak) fikusów i innych cudnych , dziwnych egzotyków. ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 ;:108
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Wiktorio nadrobiłam kilkustronicowe zaległości w Twoim wątku i co widzę? :shock: cała masa nowości a ktoś tu niedawno zarzekał się, że już nie ma miejsca na nowe roślinki. :;230
Nowości oczywiście prześliczne ;:138 niech teraz pięknie i zdrowo rosną. :uszy
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Witaj :wit
Aż 5 stron zaległości i ile nowości. Ogrodowe i domowe, wszystkie piękne. ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

fajna paczucha i pieekny fikus pumila ;:138
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Dziękuję Wam za tak liczne odwiedziny ;:180 . W czasie, kiedy ja balowałam na chrzcinach, tu pojawiło się mnóstwo miłych gości ;:196 .
Agarow - też mam nadzieję, że taki fikusik kiedyś (prędzej niż później) wpadnie Ci w ręce.
Kociaro - mina ma takie właśnie wielobarwne kwiatuszki - dlatego bardzo mi się podoba. Może w przyszłym roku uda mi się wysiać więcej nasion, bo z kobei i tunbergii raczej zrezygnuję. Fikusy sprężyste moim zdaniem są "pancerne" i bardzo łatwe w uprawie. Może te inne były po prostu jakieś słabsze, bo nie uwierzę, że Ty mogłabyś zrobić im jakąś krzywdę :) .
Anjju - już są... już rozkwitły dwa z trzech. Poniżej postaram się zamieścić fotki. Fikus stoi cały czas i chyba nic poważnego mu się nie stało, bo nie pozrzucał jeszcze żadnych listków :wink: . Widziałam na dworcu w B-B piękne amstel kingi (chyba?). Chciałam podkraść szczepkę, ale stały przy kasach
Rapunzel - fikusy to moi ulubieńcy. Lidl chyba ma taką tradycję, że zasusza roślinki :( . Faktycznie czasem wyciąganie doniczek z osłonek bywa dość kłopotliwe :wink: .
Jatro - dziękuję za wizytę. Ona się rozwija od lat - na szczęście w niezbyt dużym tempie :wink: .
Edyto - bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś i dziękuję za komplementy :) . Faktycznie fikusy lubię najbardziej, choć różne inne też mnie pociągają (na przykład storczyki). Niestety, brak miejsca w dużym stopniu hamuje moje zapędy :wink: . Mi też niektóre fikusy padły, ale jeśli mam okazję, to próbuję jeszcze raz z nowym okazem. Roślinki dalej siedzą w wodzie, ale już bez słoika. Fikus chyba zaczyna zastanawiać się nad korzonkami, a hibek podniósł listki :)
Elciu - Moje tak za mną tęskniły przez te 2,5 dnia, że aż dwóm pożółkły listki. Ciekawe, co będzie, jak wyjadę na dłużej :wink: .
Julito - ja ostatnio staram się nie kupować dużych (chyba, że nie mam innego wyboru). Malucha można tymczasowo zsadzić do wspólnej doniczki z innym, a duży musi od razu dostać spory kawałek przestrzeni.
Arleto - to prawda, że nie mam miejsca, ale to już chyba jest nałóg: widzę ładną roślinkę i nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć, że już jej nie upchnę. Później, dopiero, zaczyna się kombinowanie i walenie głową w ścianę :wink: .
Stokrotkaniu - cieszę się, że już jesteś z powrotem :) .
Doromichu - cieszę się, że Ci się podobają ;:108 .

Kolej na kilka fotek:
Glorioza w sobotę rano:
Obrazek
i dziś po moim powrocie (bez tła i z tłem):
Obrazek Obrazek

W sobotę przed wyjazdem udało mi się dotrzeć na chwilę na targi roślin. Spotkałam tam niezawodną wrocławską ekipę i upolowałam kilka maluchów.
Starce:
Obrazek Obrazek
oraz ceropegia:
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Glorioza, a cóż to za cudo? ;:224
Starce dorodne, jestem ciekawa kiedy mój tak się zagęści...
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”