Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

katarzynka575 pisze:Monia to uprzedź sąsiadkę o co będzie chodzić jak usłyszy pukanie w sufit :;230 :;230 a myślę że już niedługo to nastąpi .Skoro storczyk już inwestuje w korzenie to zobaczysz nie wiadomo kiedy będzie pędzik :D
ten uparciuch od roku inwestuje w korzenie :D :D :D no dobra trochę w tym mojej winy ale już by mógł mi wynagrodzić opiekę i chuchanie u dmuchanie na niego :wink:
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

No coś zaczyna pomału się wyłaniać z pomiędzy liści .Jutro postaram się uchwycić i pokażę Wam .Ocenicie :D .Mareczku spokojnie, nawet poobijana z tej radości ,dam radę i będę pokazywała ,no takie okazy na pewno ,nawet leżąc na klawiaturze :;230
Marysiu moje najpierw inwestują w korzonki potem pokazuje się listek lub dwa i na końcu pęd
Tak właśnie jest teraz z kingidium najpierw korzonki a teraz widzę maleńki łepeczek listka
Lucynko wróżko ;:196 co tam jeszcze przewidujesz nowy Zyguś da radę i dojdzie do formy?
Monia to teraz w tył zwrot i do storczyka i powiedz mu to co powiedziałaś mi :wink: :D to są rozumne stworzenia tylko ćwiczą cały czas naszą cierpliwość :roll:

Ach i z ostatnich doniesień catlleyka po ostatnim upadku, nowa roślinka trochę ucierpiała ,ale jest ,jest pierwszy korzonek :D
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu po kolejnym podejściu do Twoich wątków storczykowych w końcu udało mi się doczytać do końca je. Nie żeby były nudne albo coś w tym stylu tylko że zawsze mi coś przeszkadzało :oops:

Twoja kolekcja jest oszałamiająca, zróżnicowana.. Bardzo mi się podoba styl Twojego opisania. ;:108
Teraz już obiecuję się poprawić i regularnie odwiedzać wątek :wit
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Fajnie że zajrzałeś ;:196
Tomek jeśli tylko będziesz miał ochotę to zapraszam , choć na razie niewiele się u moich storczyków dzieje .Przepraszam, no może tak , dopiero co zaczyna się coś dziać ;:224
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p

Post »

Z przyjemnością będę tutaj zaglądać ;:108
Podobnie jak u mnie. Rozleniwiła się ta moja sałata na wakacjach pod balkonem :;230 Teraz już nie mają wyjścia. Jesień zbliża się wielkimi krokami więc niech lepiej zabierają się do roboty.
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Tomaczku czego Tobie i sobie życzę :wink: całą masę kwitnień :D
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p

Post »

A dziękuje i z wzajemnością :wink:
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witajcie
Zielono mi ,czyli co się wyłania :D
Obrazekoncidium, już wiem na pewno to pęd :D
Obrazek Obrazek Obrazektyle ujęć jednego cosia u Zygusia, bo może ktoś z Was będzie mi w stanie powiedzieć czy tak wygląda pęd :D czy to może przyrost :)
Obrazek Obrazek
catlleyka troszkę pokiereszowana po upadku ,ale i z pierwszym i jak na razie jedynym korzonkiem :D
Obrazekmasdev. od Justynki ma już następne dwa przyrosty u mnie czyli już cztery
Obrazekkingidium maleńki listeczek ale już u mnie sobie rośnie czyli warunki zapewnione ,zobaczymy czy na tyle żeby kiedyś zakwitł
ObrazekTo Lodzie pamiętacie kupiłam je na wystawie w listopadzie .Maiły problem z korzeniami ,były w spagnum i dziewczyny poradziły mi żebym szybko je przesadziła .Co uczyniłam
Obrazeka tak dzisiaj wygląda sytuacja z korzeniami .Tylko nie wiem która tak się rozpędziła :D
Na koniec jeszcze poradźcie mi co robić .Malwina moja olbrzymia "miniaturka" :wink: ma następny pęd Obrazek
Dwa które przestały kwitnąć tylko skróciłam czego nigdy nierobę ( po przekwitnięcie obcinam pęd przy liściach )ale tu koleżanka mnie troszkę oszukała ponieważ pokazała jakby przedłużenie
Obrazektak to wygląda już od początku roku .Pęd drugi wszystkie oczka ma uśpione i chyba wcale nie będzie chciał przedłużać
Obrazektak wygląda w całości
Moje pytanie czy obciąć te stare pędy ?
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu oj dzieje się u Ciebie dzieje. ;:138
Masdevallia pięknie przyrasta. :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Hoho....następne kwitnienie się szykuje. Tym razem Zyguś Ci zaszalał. Nie mam go jeszcze, ale obstawiam pędzik :D

Poczekaj jeszcze chwilunię... z tym obcinaniem pędów. Ja też obcinam przeważnie przy trzonie pędy, ale są... wyjątki. Jednym z nich jest moja hybryda woskowca, która lubi przedłużać z oczek - kwitnienia.

Masdevallia Ci szaleje. A nie mówiłam, że to "chwast", jeśli chodzi o przyrost "masy zielonej" ;:224 Teraz są chłodniejsze noce i to jej właśnie pasuje, bo rośnie ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

u zygusia obstawiam pędzik - gratulacje - zobaczymy jak długo poczekasz na rozkwit - u mnie ok. 1 miesiąc. A jaki będzie kolor..? Mój cieszy mnie ogromnie 3 kwiatuszkami, które na dodatek ładnie pachną :tan
Gratuluję masdevallii - super... - też chciałabym taką mieć ....... ;:170
Z obcinaniem pędów też bym poczekała - kiedyś też obcinałam a już kilka razy widziałam, że niby oczka uśpione i po już dłuższym czasie widzę przełużenie....
;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11

Post »

to szykuje się nowe, piękne kwitnienie :) wspaniale! :)
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Kasiu ładnie Zyguś zapędzikował (a czemu ma tak pokiereszowane liście ) no i masdevallia ładnie przyrasta .
Moje masdevallie tak jak wspomina Justysia też stoją jeszcze na tarasie i świetnie się czują .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Zyguś ,oj nie wiem , Adasiuzaczynam nabierać wątpliwości czy przypadkiem jednak to nie będzie przyrost ,choć i z niego będę się cieszyła ,może troszkę mniej ale zawsze . Rośnie pomału, pęd na oncidium nabiera szybkości ,już sporo urósł nad liść. Mareczku liście nieładne ,no darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby .Tego Zygusia dostałam od zaprzyjaźnionej pani (pracuje na giełdzie kwitowej) dostałam go już przekwitniętego i takiego pokiereszowanego .I powiem że tą bulwę miałam wysadzić (wyrzucić ) bo taka już stara z jednym liściem a tu proszę jaka niespodzianka .
Gosiujeśli zakwitnie to będziemy wiedzieć jaki kolorek ma ,bo to dla mnie niewiadoma pewnie taki jak Twój bo to chyba najbardziej popularne są ,ale jakie śliczne :D
Justynko ale ile mam czekać, te łyse badyle mnie wkurzają
Arletko masdev. dana z serca to szaleje jeszcze dostałam instrukcję od Justynki i proszę rośnie jak na drożdżach .
Nina ;:196
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

No zobaczymy czy to pęd.. Mam taką nadzieję... U mnie był najpierw nowy przyrost i z boku wyrósł pęd... Musimy trochę poczekać, aż urośnie. Życzę Ci żeby to był pędzik...
A masdevallia cudowna....Jakby co to pamiętaj zapisywałam się w zeszycie... :;230
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”