Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aniu, Dana - ja nie odczuwam depresji, a tylko melancholijny nastrój... to się objawia paleniem świec, zagłębianiem na dłużej w fotelu z gazetą, piciem wina... niedługo, być może, rozpalaniem kominka wieczorem... jesień - piękna, słoneczna, złota - to także bardzo przyjemna pora roku... ale jak zacznie lać, to będę gryźć i Wam narzekać ;)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może i jesień nadchodzi, ale słyszałam że możemy jeszcze liczyć na nieco letniej pogody, a to niezwykle pocieszające :D
Zgadzam się tez z tym, że słoneczna jesień, to piękna pora roku...ale tylko ta słoneczna ;) Tej deszczowej i wietrznej również nie lubię, więc będę "gryźć i narzekać" razem z tobą Aguś ;)
Zdjęcia z ogródka prześliczne. A boskie różyczki pozwalają na chwile zapomnieć o nadchodzącej wielkimi krokami jesieni ;)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W tej chwili nie mam czasu na melancholię, trzeba zrobić porządki w warzywniku. Część już przekopałam, a jeszcze nie wszystko zebrane. Trzeba to jeszcze schować lub przerobić. Żadnej melancholii, tylko amerykany w dłoń i do kopania :;230 Jeszcze przesadzanie. Przygotowanie miejsca pod róże ;:138
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Sprawdziłam moje rozchodniki, kilka nn, a oprócz tego mam Sedum 'Diamond Edge', Sedum, 'Postman's Pride', Sedum acre 'Minimum'. I nie pamiętam, co to za jedne, muszę wyszukać w necie... :oops:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusiu - kocham różyczki i inne kwiatuszki,ale już nie czas na działeczkę.To jest dodatkowy , dość obciążający
obowiązek,a kosztowny też nadzwyczaj - nie podołałabym. Ale mam "kilka zaprzyjaźnionych" działek,nawet jakąś
grządkę mi oferowano . :;230 ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu pierwsza fotka z cudnymi pelargoniami, jak się domyślam, to jest mistrzowskie zdjęcie. ;:138
W Twoim ogrodzie jesieni jeszcze nie widać, róże pięknie kwitną i wzorowy porządek, także za wcześnie na smutki. ;:196
Tylko nieśmiało listki z brzóz opadają, ale moim zdaniem to jest urocze.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu-Nutko - póki co, nie ma powodów by narzekać na aurę... poza chłodnymi nocami i porankami, pięknie jest! i może dzięki temu chłodowi komary się wykończą ;-)
Ewa, no dobrze już, żadnej melancholii ;) na razie przed nami kupa roboty w ogrodach... jesienne nasadzenia, przesadzanie, porządki... będzie co robić jeszcze przez min. kilka tygodni :) no i róże, czekamy na róże!
Su, nie znam się na odmianach rozchodników, ale wydaje mi się, że większość tworzy dorodne kępy.
Krysiu, rozumiem Cię doskonale, zwłaszcza jeżeli masz możliwość obcowania z naturą w zaprzyjaźnionych ogrodach ;:196
Tajeczko, dziękuję za ten komentarz :oops: i cieszę się, że podobają Ci się migawki z mojego ogródka... jest w nim nie tyle jesiennie, co coraz bardziej barwnie - wiele roslin zaczęło się mocno przebarwiać... to wszystko cieszy oczy, pod warunkiem, że jest słońce=optymizm :)
dobrego dnia!
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

A mnie jest szkoda lata,jesieni nie lubię :( .Zawsze we wrześniu mnie dopada jakiś taki dziwnie smutny nastrój.Ale masz rację, zamiast się nad sobą rozczulać trzeba brać się ostro do roboty, bo w ogrodzie jest ciągle tyle do zrobienia.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na razie oszczędzam ostro na zamówienie :D Muszę też zabrać się za przekopanie winobluszczu do znajomej. Ma taką altankę przed domem, a po zimie wszystko zmarzło. Winobluszcz miała tam od 15 lat. Oddam swój bez żalu, bo przy pergoli posadzę róże giganty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Jesień jest piękna ale te nostalgiczne nastroje, na dłuższą metę mogą zaszkodzić i wtedy już po uroku jesieni :( ;:108
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Aga nie moge się napatrzeć na cudne trawki, wrzosy, rozchodniki, ogólnie na piękne kompzycje :). Co do jesieni to dla mnie jest chyba najpiękniejsza pora roku...chyba jestem dziwna ;). Wiadomo, że na wiosne się najbardziej czeka i cieszymy się z niej jak dzieci, ale jesień też da się polubić...no wystarczy tylko popatrzeć na obrazki z Twojego ogródka :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
x-ag-a
---

Post »

dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa :oops:
widzę, że zwolenników klimatów jesiennych jest tylu, co ich przeciwników :)
w mojej opinii, jesień i nostalgia z nią związana mogą być bardzo przyjemne, dopóki słońce, nawet chłodne, o nas nie zapomina... podzielam zdanie Carterki, że to jedna z najpiękniejszych pór roku :)
co nie zmienia faktu, że lato powinno być latem, a nie porą deszczową.
dobrego dnia!

(chyba forumowe serwery dziś rano padły?)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Winko, róże, świece-brzmi świetnie :D Ja od 2-3 dni po godz.18 rozpalam kominek, bo mi zimno jakoś.
Aga Leonardo w takim zbliżeniu nie może się nie podobać-jest cudny, a i Aspirynka w oko wpada, chociaż biała róża to nie moje gusta.
Mój M zrobił sobie dzisiaj wolne i pojechał zakupić dla żonki głóg :tan
x-ag-a
---

Post »

Madziu, to wspaniale :) ja zasadzam się na wrzesniowy zakup głogu i miłorzębu, w Skierniewicach... marzę o nich od dawna.
Mówisz serio, że już palisz w kominku? u mnie wciąż jakoś nagrzany dom... ale od przyszlego tygodnia mają przyjść deszcze i gorsza pogoda (niż spowodowany przez Irene), więc zapewne i ja dołączę...
Leonardo jest piękny! zastanawiam się nad jego czerwoną wersją, ale czerwień w ogrodzie chyba mniej lubię...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

mój będzie z Melona :D, długo się nad nim zastanawiałam (ograniczone miejsce), ale w sumie strzelę go gdzieś na trawniczku i przy okazji jakąś dodatkową rabatkę może uzyskam :;230. A pod drzewkiem ławeczka lub huśtawka, która stoi zboku i komplenie nie wtapia się w otoczenie :;230
Mój dom jest drewniany, a one mają to do siebie, że szybko się nagrzewają i bardzo szybko chłodzą, mimo solidnej izolacji. Dlatego też pierwsze co zrobiliśmy po zeszłorocznych upałach, to założyliśmy klimatyzację w całym domu. W ostatniecj chwili się udało, bo prace już były na tyle zaawansowane, że ciężko było kabelki pochować:D, na szczęście jest ok-bardzo solidna firma nam to robiła.
Jeśli masz większość różu i bieli, to może się ta czerwień gryźć-ale coś mi się zdaje, że znajdziesz rozwiązanie :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”