Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

A wiesz, że nigdy się nad tym nie zastanawiałam :roll: ? Jeśli masz na myśli tego wiszącego, to po prostu wsadzałam do ziemi i zapominałam o szczepkach. Po jakimś czasie rozgrzebywałam ziemię i korzonki były. One na początku wyglądają na zwiędnięte, ale kiedy zaczynają się podnosić, to znak, że są na dobrej drodze :) . Natomiast jeśli pytasz o tego stojącego, to póki co mam trzy listki i jeszcze żaden mi się nie ukorzenił :( . Cały czas czekam.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aptenia to coś co mnie interesuje, kwiatuszki pięknego koloru ;:167
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kociaro - dziękuję bardzo ;:196 . Póki co, roślinka wygląda na żywą i mam nadzieję, że tak pozostanie :) .
Agarow i Trzynastko - dziękuję ;:196 .
Natalko - dziękuję ślicznie ;:196 . Tak, dwie przesyłki jednego dnia to duże szczęście, ale dziś miałam jeszcze większe :) . Fotki będą za chwilę.
Filigranowa - ;:196 . Też czekam bardzo niecierpliwie ;:65 na kwiatuszki.
Renko - dzięki ;:196 .
Julito - ;:196 . Aptenia faktycznie wygląda uroczo. Teraz siedzi w ziemi i czekamy na korzonki :) .

W końcu udało mi się odzyskać komputer i przebiegnę się zobaczyć, co nowego słychać na forum, a za chwilę napiszę o dzisiejszych nowościach :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
natalka_klb
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 lip 2011, o 09:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

to czekamy co to za szczęście dziś się wydarzyło :D zerknę koło północy, teraz muszę neta wyłączyć, bo zamiast pisać magisterkę to studiuję dokładnie to forum :P :wit
moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, Natalko, że zajrzałaś ;:196 .
No to jestem :D . Przejrzałam pobieżnie forum i przypomniało mi się, że trzeba wyciągnąć z wody malutkiego falka :) .
Zacznę od początku: Rano obudził mnie bardzo nieprzyjemny dźwięk dzwonka i już zamierzałam do końca znienawidzić listonosza, kiedy okazało się, że ma dla mnie śliczną przesyłkę. Dziękuję Edyto ;:180 :
Obrazek
Wsadziłam roślinki do wody, zrobiłam sobie kawkę i, jak to mój facet mówi, zaczęłam forumować. No i tak od słowa do słowa, od PW do PW, wynikło zupełnie niespodziewane spotkanko forumowe z Olą - Myszorkiem. W tym miejscu chciałam przeprosić, że to wszystko tak wynikło i nie zdążyłam się przygotować, kupić jakichś ciastek, czy czegoś innego. Na przyszłość się poprawię i spotkamy się w lepszych warunkach :oops: :) .
Dostałam dwie piękne roślinki domowo-balkonowe (phalenopsisa cornu-cervi i passiflorę o innym kolorze kwiatów - już się nie mogę doczekać aż zakwitną ;:108 ):
Obrazek Obrazek
oraz całe mnóstwo ogrodowych wspaniałości :) :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jakieś 15 minut po naszym pożegnaniu znów zadzwonił domofon. Tym razem listonosz miał paczkę od Oliwki. A w środku było to co zamówiłam, chyba drugie tyle (albo i dwa razy tyle) gratisów, a jako gratis do gratisów przyjechał ślimaczek. Niestety jakoś nie wpadłam na pomysł, żeby uwiecznić go na zdjęciu :oops: :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Rozpakowałam roślinki, nacieszyłam się nimi i stwierdziłam, że czas pójść na zakupy spożywcze, bo w lodówce coś pustawo :roll: . To był duży błąd, bo, jakby jeszcze było mi mało, przytargałam z Lidla kolejne dwie roślinki - paprotkę, która mi zupełnie do niczego nie jest potrzebna i fikusa pumilę, chociaż przecież już mam takiego ;:223 :wink: :
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Rozpakowałam roślinki, nacieszyłam się nimi i stwierdziłam, że czas pójść na zakupy spożywcze, bo w lodówce coś pustawo :roll: . To był duży błąd, bo, jakby jeszcze było mi mało, przytargałam z Lidla kolejne dwie roślinki - paprotkę, która mi zupełnie do niczego nie jest potrzebna i fikusa pumilę, chociaż przecież już mam takiego ;:223 :wink: :

No więc gdybym miała przy sobie kasę to też bym je wzięła z lidla do domku ale nie miałam już przy sobie bo straciłam na spożywkę - wiem mogłam kartą zapłacić ale nie za bardzo lubię kartą płacić to nie kupiłam ich ;:223 troszkę teraz żałuję może warto było je zabrać :?: no i zawsze było jeszcze jedno wyjście oddać zakupy a zabrać kwiatuchy :;230

Widać miałaś bardzo miły dzień pełen "niespodzianek" a w paczuchach same superowe roślinki, niech ładnie i zdrowo sobie teraz rosną :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Wspaniały w obfitości dzień miałaś.. lubię takie ;:108
Paczuchy wypasione na maxa ;:215 a zakupy lidlowe śliczne... paprotki zazdraszczam u mnie ich nie było... albo już nie było :(
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

A jednak skusiłaś się na zupełnie niepotrzebnego drugiego fikusika pnącego :;230
Doskonale cię rozumiem, bo ja dziś jeszcze za szkolnymi sprawunkami biegałam, ponieważ musiałam czekać do dziś na zastrzyk finansowy.
Co do przesyłek, to ostatnio masz ich wielki urodzaj. Gdzie się to wszystko mieści u ciebie? :)
Ja dziś miałam w ręce w LM bardzo ładną paprotkę, chyba ciemnotkę, ale uznałam, że musiałabym chyba ją sobie na głowie postawić :wink:
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

Obrazek Obrazek[/quote]

Ostatnio durzo osób pokazuje tego fikusa.
Ja nie mam niestety takiego a paprotka piękna.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agarow - dziękuję ;:196 . Ja do sklepu idę w prawo, a do bankomatu w lewo i zawsze wybieram od razu kierunek "w prawo" (nie chce mi się "robić" dwa razy dłuższej trasy), więc zazwyczaj płacę kartą, ale Cię rozumiem - też kiedyś tego nie lubiłam. Czasem nawet to podejście było słuszne, bo może się okazać, że nagle czytnik nie chce współpracować z kartą :) .
Anjju - dziękuję bardzo ;:196 . Ty już wiesz co :D .
Rapunzel - dziękuję ;:196 . Większość z tego, co dziś dostałam jest na rabatkę. W końcu chyba jednak zrobię porządek z tymi aksamitkami :wink: . A w domu... dosadzam jedne drugim do doniczek, albo mniejsze doniczki stawiam na większych :wink: .
Julito - ;:196 . Rzucili do marketu, to trudno nie kupić, a jeszcze trudniej później nie pokazać :wink: Chociaż Pani kasjerka szepnęła mi, że ona kupiła taki sam w B., dużo taniej :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, najważniejsze, że znajdujesz miejsce dla nowych roślinek. Ja biłam się z myślami, czy kupować 3 fikusa czy nie i zupełnie niepotrzebnie, bo dziś w lidlu śladu po nich nie było, zostało kilka bluszczy, choć żeby 8 zł za taki bluszcz dać, to trzeba chyba na głowę upaść :lol:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te bluszczyki całkiem ładnie wyglądały, choć na szczęście już mam i nie musiałam się zastanawiać nad tym, czy kupować, czy nie :wink: . Już u Ciebie pisałam, ale tu napiszę jeszcze raz: u nas wczoraj wieczorem było jeszcze całkiem sporo fikusów, ale już zaczynały mieć suche podłoże :( .

Glorioza rozwija pąki :heja :
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Jeszcze wcześniej takiego cuda nie widziałam! Piękna ta gloriza, aż musiałam sobie "wygooglować". Koniecznie ją pokaż, jak już do końca się rozwinie. A środę rzeczywiście miałaś pełną wrażeń, niech tylko teraz wszystko pięknie Ci rośnie :wink:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

majestatycznie wyglada glorioza...czekamy az sie calkiem cudo rozwinie:))
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Pąk gloriozy wygląda ślicznie - mam ochotę zobaczyć kwiat w całej okazałości ;:108 ;:180 ;:180
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”