Storczyki Marty cz.2

ODPOWIEDZ
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Marty cz.2

Post »

Marto, masdevallie jak zwykle urocze, jeśli chodzi o bellinę to nie tylko Ciebie doprowadza ona do szału, ze swoja też 1,5 roku się męczyłam aż w końcu zakwitła, jest piękna i zapachem wypełnia cały pokój. Wybaczyłam jej fochy. :)
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś pięknie Ci kwitną ;:167
justus27 pisze:Nesuniaaa,
Chyba najbardziej Ci zazdroszczę tego Equetrisa. Bardzo wdzięczny okaz. Non stop kwitnie, to jeszcze keiczki produkuje ;)

Coraz bardziej podobają mi się storczyki z grupy kingidium. Hmm... ;:224

Śliczny - ten Twój ;:63
W pełni zgadzam się Justynką mój Equetris nie ma zamiaru zakwitnąć :evil:

A kingidium też mnie się bardzo podobają i już sobie dwa sprawiłam.
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Filigranowa, Kasiu i Sylwio bardzo dziękuję za miłe komentarze. Mój equestris jest na prawdę bardzo udanym egzemplarzem.

Jestem na siebie strasznie, strasznie zła ;:223 Chciałam uwolnić pęd gastrochilusa, który wychodził zwinięty w pętelke i go ułamałam ;:223 ;:223 ;:223 A tak się cieszylam na jego kwiatuszki ;:223 ;:223 ;:223
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Marto, jako że jestem po raz pierwszy w twoim wątku chciała bym się przywitać :wit , podglądałam cię wcześniej, ale nie odzywałam się. :oops: Masz ciekawą i różnorodną kolekcję! Bardzo podoba mi się orchidarium i?.czerwono-pomarańczowa katleja ;:108 (wszędzie gdzie zobaczę katleje, muszę pochwalić, bo mam na ich punkcie bzika ;:167 (chociaż sama posiadam tylko 1) :roll: co mam nadzieje wkrótce sie zmieni.
Ułamanie pędu musi być strasznie przykrą sprawą... Mi to się jeszcze nie zdarzyło, ale też bym była na siebie zła, gdyby takie coś miało miejsce z mojej winy. Nie przejmuj się, urośnie nowy, tego ci szczerze życzę ;:108
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Wiktorio, ja Ciebie też serdecznie witam w moim wątku. Ostatnio sama w nim jestem rzadkim gościem ;:223

Zakwitło kolejne, długo wyczekiwane pachnidełko:
Obrazek

Tak rozwijają się Masdevallie, które powoli zaczynają dominować w mojej kolekcji:
Masdevallia peristera x coccinea alba, mimo, że to mała roślina, ma aż 4 pędy:
Obrazek

Masdevallia Mary Staal Orange, ten pęd zauważyłam wczoraj przy moczeniu :roll: Po dokładnych oględzinach naliczyłam ich jeszcze 7 ;:224
Obrazek

A teraz te co kwitną:
Biała hybrydka od AniL. Kwitnie prawie non stop. Teraz ma otwarte 2 kwiatuszki, a z tyłu czają się jeszcze 2 łabądki.
Obrazek

Masdevallia Falcons Gold, która wciąż produkuje nowe pędy:
Obrazek

I grupowe:
Obrazek
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Marto ale masz kwiatków na masdevalliach, a jak pozostałe pączki się otworzą to dopiero będzie widok :roll:
tomkoc

Post »

Masdevallie urocze :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Martusiu Dziękuję za zdjęcie Venosy ;:196 ;:196 jest cudny i jeszcze do tego pachnie ;:226 ;:226
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Venosa...cudny ;)
I...zazdroszczę tylu zapowiedzi i kwitnień masevallii ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Fajnie jest czasem wyjechać na kilka dni. Po powrocie tyle niespodzianek czeka :uszy
Pięknie u Ciebie i zapowiada się, że będzie jeszcze piękniej :D Pewnie mąż pomaga Ci w opiece nad storczykami. Czy to nie stąd te świetne efekty? :wink:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Nesuniaaa pisze:Phalaenopsis luedemanniana:
Obrazek
Kurczę, ale widok- padłam! Ma coś z kwitnącego angraecum, nie uważasz? ;) :D Nie rozdzielaj, bo wygląda to przecudnie! Strasznie lubię takie porozrastane na wszystkie strony rośliny...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Kasiu, powiem szczerze, że coraz bardziej lubie Masdevallie i chyba one mnie też :) Długo się przed nimi broniłam, ale teraz widzę, że niepotrzebnie.

Tomku, dziękuję :)

Julitko uwielbiam ten zapaszek Venosy :) Z rana przy słonku pachnie bosko :D

Justynko, dziękuję :D

Lauro, Największą pomocą mojego męża, jest to, że mi nie przeszkadza :;230 Dziękuję za spotkanie i pyszne ciasto ;:196 Teraz to ja zapraszam do Gdańska!

Agnieszko, za późno :;230 Środkowe keiki znalazło już nowy domek u Laury :) Oby zdrowo rosło!
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Martusiu dziękuję za miły dzień ;:196 ;:196 Venosa na żywo jest jeszcze ładniejsza ;:138
Nie dziękuje za piękny prezent Masdevallii ;:196 ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Julitko, byle zdrowo rosła!
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Marto przepięknie , masdevalliowo u Ciebie ( czego Ci zazdroszczę - oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu).
Ja też zaczynam poznawać te rośliny i widzę że niosą ze sobą sporo radości a co ważne są nie wielkich rozmiarów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”