Amator- mnie zauroczyły dawno cambrie, zwłaszcza te pachnące

Ascocenda ma za to olbrzymie kwiaty ( w porównaniu na przykład z Euetrisem)...
Henryku- zasnęłam...niebieski kolorek wpływa na mnie, jak "kołysanka". A przebudzenie było niestety "drastyczne", bo budzik zadzwonił
Dudus- na pewno kiedyś i Ty Będziesz się budzić przy takich kwiatach, tego Ci życzę
Tom mix- rozumiem, Każdy ma swoich ulubieńcow. Ja też nie prepadałam za Vandami, ale na żywo te kwiaty potrafią "zniewalać"
A cambria ma cudny kształt płatków, jest woskowcem... na razie nie pachnie, ale pewnie w weekend w południe będę w nią "nosa wsadzać"
Joane- Hmm...łoyżka z pączkiem rośnie w szybkim tempie, już ma jakieś 5cm

Wnet będę się cieszyć pierwszym kwiatkiem sabotka...wierzyć mi się nie chce...że to już wnet
Myślę, że wnet wszystkie doniczkowce przywiozę do mieszkania. na razie są ciepłe noce i piękne słońce za dnia. Niech roślinki, jak najwięcej nacieszą się tą pogodą.
Venus- ale za to u Ciebie będę mogła podziwiać kwiaty, jak moja przekwitnie
Iwka- dziękuję pięknie za komplementy dla cambrii. Aż sobie wygoogluję kwiat tego odontoglossum grande, żeby móc kwiaty porównać.
Rysiu- byłam u Ciebie wczoraj i...rzeczywiście nasze cambrie są inne. Al...Twoja również jest cudna ;)
JoasiuM- hihi....druga część mojego wątku była dawno temu. Teraz jest...czwarta ;) I wreszcie mam taką kolekcję, o której marzyłam. Choć nadal mam chciejstwa niespełnione...
Teraz chcę, by te storczyki, które mam pięknie się rozrastały, były bujne i wielkie...i zechciały pięknie kwitnąć. Ale...to pewnie marzenie każdego storczykamaniaka...
Agito- hmm...ale chyba Twoja Ascocenda ma kolejny pęd, dobrze kojarzę?
Obecnie warunki Ascocendy są podobne, bo nocą, jest u mnie okno otwarte...wietrzę po malowaniu
Pączek na masd. Angel Frost już się przebarwił...myślę, że do otwarcia jakiś jeszcze tydzień, może krócej...
I zdjęcia z dzisiejszego poranka...
Zajrzę do Was, jak tylko znajdę chwilkę