Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Iguś ;:196

Geniu piękne są Twoje trójsklepki i bardzo mnie cieszy, że szybko się rozrastają, więc i ja liczę, że w przyszłym roku będzie już ładna kępka :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Trójsklepki...ładne one są,ale mnie już się dwa podejścia do nich nie powiodły i dałam sobie spokój :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Iguś :)
Dzięki za identyfikację. Tę owłosioną też mam [posadziłam w tym roku, ale nie kwitła...]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny jesu znowu pokazujecie takie śliczności, czy wy naprawdę chcecie , żeby Ania poszła mieszkać pod most :?
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ twój ogródek jest teraz kolorowy.
Chryzantemy, dalie, trójsklepki, i cudne hortensje..... ;:224
Jak nazywa się ta pierwsza, bardzo mi przypadła do gustu.
Grażyna.
kogro-linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Agnieszko, cudne hortensje. Ja mam Pinky w... i Vanili fresh. Obie kupione zeszłej jesieni, na wiosnę również nisko przycięłam. Ślicznie kwitną i zauroczyły mnie do tego stopnia, że planuje kolejne hortensjowe nasadzenia.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

Agnieszko,

Ależ hortensjowa różnorodność; można pogratulować ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko musi im coś nie pasować......ja mam dopiero 2 rok i jak na razie jest ok....zobaczymy co będzie dalej....

Jagusiu na Igę zawsze można liczyć w identyfikacji roślinek....już nie raz do niej kołatałam 8-) :lol:

Aniu ....niestety tu na Forum jak się zwiedza ogródki.....to każdy tak ma :;230

Grażynko tak się tylko wydaje, tych kolorków na zieloności wcale tak dużo nie ma....najgorzej, że zaczynają przekwitać floksy....będzie jeszcze mniej kolorków.....
Ta pierwsza hortensja to Pinki Winki....jest jeszcze na 5,6 i ostatniej fotce- jako cały krzaczek...jest taka ażurowa i delikatna :D

Mariolu Moja Vanilka zakwitła tylko jednym kwiatuszkiem...moze powodem było późne przesadzanie....już z listkami....Za to Pinki Winki ma kwiatuszek na każdej łodyżce.....jest przepiękna :D
Wcale się nie dziwię, że hortensje zauroczyły Cię....bo ja mam podobnie 8-) :lol:

Witaj Marcinie :wit
Hortensje to wspaniałe krzewy.....oczarowały mnie na maxa....sadziłabym je i sadziła....dzięki nim późno-letni i jesienny ogród jest ukwiecony i piękny :D ......Ale marzenia marzeniami a realia są takie, że ogródek mały i ciasny i skutecznie ogranicza chciejstwa :roll: :lol:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu, takie piękne hortensje to balsam na moje oczy :lol: Są śliczne. Cieszę się, że dobrze Ci rosną :D
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

taaa szukam trójsklepek i szukam no i mam - znalazłam w jednym centrum ale dopiero bedą mieli na wiosnę, bo teraz się im nie opłaca sprowadzać ;:223 więc trzeba bedzie czekać ;:224
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś hortensje masz pięknie ukwiecone ;:138 ja w tym roku o swoich zapomniałam i im nie dogadzałam ale i tak się odwdzięczyły masą kwiatów znaczy warto je mieć u siebie :D za to ogrodowa wyjątkowo nie zaszczyciła mnie ani jednym kwiatuszkiem :(
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Aga, obejrzałam sobie Twój ogród i...jestem pod ogromnym wrażeniem. Wygląda pięknie zarówno wiosną jak i latem.
Takiej różnorodności kwiatów, iglaków jeszcze nie widziałam.
Mam prośbę - czy mogłabyś zrobić więcej zdjęć tej różyczce parkowej ciemno-bordowej, którą umieściłaś w wątku o identyfikacji róż??
Mam pewne podejrzenia ale wolałabym obejrzeć cały krzak. Swoją drogą wpadła mi w oko :)
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p
Od: 16 kwie 2007, o 09:25

Post »

Aga ;:97 , masz piękny kolorowy ogród ;:138 Te róże masz faktycznie cudne!
Ty i tak masz dobrze, bo masz już kilka dużych nasadzeń.
Huśtawka godna pozazdroszczenia..ale bym sobie na niej posiedziała ;:114
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu bardzo się cieszę, ze podobają Ci się moje hortensje....chociaż przy Twoich wspaniałych dojrzałych okazach to maluchy jeszcze :lol: Ale ja jestem w nich zakochana na całego 8-) :lol:

Marto posadzisz na wiosnę i na pewno wspaniale zakwitnie ci tego samego lata :D

Eluś bukietówki są naprawdę niesamowite....praktycznie bezobsługowe....przy ogrodówkach trzeba się nabiegać ....z tym ciągłym okrywaniem to masakra....no ale tak wspaniale się odwdzięczają :lol: ....chociaż nie zawsze....to kapryśnice :roll:

Witaj Anetko w moim ogródku :wit
Bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa :D
Różyczka o której piszesz, to jeszcze maleństwo, ma tylko kilka gałązek nie widać jeszcze jej pokroju....sadziłam ją wiosną tego roku i praktycznie nie bardzo jest co pokazać....zakwitła tylko 2 kwiatuszkami....mam nadzieję, ze w przyszłym roku już coś sobą zaprezentuje :D

Witaj Agdula ;:196
Różyczki były obecne w moim ogrodzie od zawsze....podstawowy zestaw w ogrodzie mojej mamy odkąd pamiętam , to róże, lilie i piwonie :D I zaszczepiła mi miłość do tych kwitów, tak, że nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez nich :D Później przyszło wiele innych fascynacji....uwielbiam wiele przeróżnych roślin....ale te zawsze znajdują szczególne miejsce w moim serduchu :D
Na huśtaweczkę zapraszam serdecznie.....znajdzie się też i kawka i szarlotka 8-) :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, trójsklepka śliczna :!: Mam też owłosioną, choć wygląda inaczej. Fioletowe kropki niemal zlewają się z sobą i jest bardziej fioletowa niż biała. Kwiatki trójsklepek niewielkie ale przyciągają wzrok oryginalnością i sama łodyga pięknie ukształtowana.
Wiesz, że dalie jednoroczne mogą stać się wieloletnimi, jeśli postąpisz z nimi jak z innymi daliami? Zwróciła na to uwagę Małgosia Margo, która z tego co pisze ma też te wysiewane ale wykopuje je na zimę. W porównaniu z innymi daliami te łatwo przechować, bo nie są duże i znoszą różne warunki podczas przechowywania. Kiedyś wszystkie dalie mi pomarzły, a tym nic nie było.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”