Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne - mgr

Zablokowany
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne

Post »

Mnie kojarzą się jak takie bombki na choinkę w pudełku. Wzroku nie można od nich oderwać. ;:108
Awatar użytkownika
gnet
500p
500p
Od: 13 wrz 2010, o 23:02
Kontakt:

Post »

hen_s pisze:Informacja dla młodszych adeptów sztuki kaktusiarskiej: kiedyś nie było Forum, tylko PTMK!
By to źle nie zostało zrozumiane to dodam, że PTMK działa dalej ;:162 a na tym forum "buja się" :;230 paręnastu członków tego towarzystwa.
Pozdrawiam
Jacek
BLOG BOTANICZNY
Awatar użytkownika
mgr_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2010, o 18:37

Post »

hen_s pisze:Informacja dla młodszych adeptów sztuki kaktusiarskiej: kiedyś nie było Forum, tylko PTMK! Z tych czasów pozostało nam wiele nawyków, w tym nawyk wzajemnego się odwiedzania, oglądanie kolekcji. No i wymiana doświadczeń i rozmowy "na żywo".
Kol. Paweł ze Starachowic wiele lat buduje swoją różnorodną kolekcję. Ma mnóstwo godnych pozazdroszczenia roślin. Piękności! :)
No to dodam od siebie że to najbardziej zadbana kolekcja jaką widziałem i chyba najpełniejsza jeżeli chodzi o rodzaje kaktusów tzw. kulistych. Jest tam naprawdę wszystko od Aztekium do Weingartia.
Popieram też Henia że żadne forum nie zastąpi bezpośredniego kontaktu ludzi, a taką możliwość daje nam właśnie PTMK.
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1 part 2
Awatar użytkownika
blabla
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 6 sie 2007, o 06:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Np. my z Gdańska jedziemy w tę niedzielę do Bydgoszczy odwiedzić trzy tamtejsze kolekcje. A w ostatnią niedzielę byliśmy w Słupsku w bardzo fajnej szklarni pełnej kaktusów.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
young
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 lut 2011, o 11:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widziałem we wcześniejszych wątkach piękne zdjęcia stapelii.
Czy masz może do odstąpienia (oczywiście za kasę) jakieś stapelie oprócz grandiflory bo tą mam. :wink:
Pozdrawiam
Robert
x-Pa-a

Post »

mgr_ pisze:
hen_s pisze:Informacja dla młodszych adeptów sztuki kaktusiarskiej: kiedyś nie było Forum, tylko PTMK! Z tych czasów pozostało nam wiele nawyków, w tym nawyk wzajemnego się odwiedzania, oglądanie kolekcji. No i wymiana doświadczeń i rozmowy "na żywo".
Kol. Paweł ze Starachowic wiele lat buduje swoją różnorodną kolekcję. Ma mnóstwo godnych pozazdroszczenia roślin. Piękności! :)
No to dodam od siebie że to najbardziej zadbana kolekcja jaką widziałem i chyba najpełniejsza jeżeli chodzi o rodzaje kaktusów tzw. kulistych. Jest tam naprawdę wszystko od Aztekium do Weingartia.
Popieram też Henia że żadne forum nie zastąpi bezpośredniego kontaktu ludzi, a taką możliwość daje nam właśnie PTMK.
:wink: Jak to nie było FORUM :wink:

Chwała Wam za to! za pasję, chęć do spotkań i oglądania na żywo!!! Cieszę się, że dzielicie się na swoimi cudownymi kolekcjami - a gdyby nie forum pewnie nie miałabym nigdy zaszczytu ich podziwiania.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

gdyby nie forum pewnie nie miałabym nigdy zaszczytu ich podziwiania
Nie było elektroniki, nie było komputerów i internetu a były kaktusy, były kontakty, byli fascynaci. Nie jest to bynajmniej wymysł dzisiejszych czasów.
Nie podajesz w stopce skąd jesteś - pewnie i w Twojej okolicy są gdzieś ładne kolekcje do obejrzenia i ludzie chętni podzielić się swoją o roślinach wiedzą. Wszędzie są. ;:108
Mam wrażenie, że moja skromna kolekcja dużo lepiej prezentuje się na FO niż w rzeczywistości. Co innego Marka - tu jest duży foliak i dużo pięknych roślin, niesłychanie różnorodnych. Ale miło, że się nie produkujemy na próżno, że rośliny się podobają. :D
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
mgr_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2010, o 18:37

Post »

young pisze:Widziałem we wcześniejszych wątkach piękne zdjęcia stapelii.
Czy masz może do odstąpienia (oczywiście za kasę) jakieś stapelie oprócz grandiflory bo tą mam. :wink:
Napisz na pw co cię interesuje
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1 part 2
Awatar użytkownika
eba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2008, o 14:51
Kontakt:

Post »

A teraz dzięki internetowi i forum możemy poznać siebie i nasze kolekcje chociaż wirtualnie. Wiem, że to nie to samo, co kontakt w "realu", ale dla mnie dobre i to, bo jestem pracującą mamą i nieprędko będę mogła pozwolić sobie na takie wycieczki :) .
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Naprawdę piękna kolekcja, nie można oderwać oczu od nich. Co jeden to piękniejszy :D
bebos
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 15:10

Post »

hen_s pisze:
gdyby nie forum pewnie nie miałabym nigdy zaszczytu ich podziwiania
Nie było elektroniki, nie było komputerów i internetu a były kaktusy, były kontakty, byli fascynaci. Nie jest to bynajmniej wymysł dzisiejszych czasów.
Nie podajesz w stopce skąd jesteś - pewnie i w Twojej okolicy są gdzieś ładne kolekcje do obejrzenia i ludzie chętni podzielić się swoją o roślinach wiedzą. Wszędzie są. ;:108
Mam wrażenie, że moja skromna kolekcja dużo lepiej prezentuje się na FO niż w rzeczywistości. Co innego Marka - tu jest duży foliak i dużo pięknych roślin, niesłychanie różnorodnych. Ale miło, że się nie produkujemy na próżno, że rośliny się podobają. :D
Buuuu...a u mnie w Szczecinie NIE MA, ani w okolicy - na ile udało mi się zorientować, chyba że czegoś nie wiem..... Było PTMK ale zlikwidowali, Byli Państwo Foik, ale wynieśli się aż do Kanady :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
fera64
500p
500p
Od: 5 sty 2011, o 08:15

Post »

Wszystko jest, tylko brakuje nam czegoś ważnego, czegoś, co ludzie wydaje mi się mieli więcej. CZASU brakuje, leci dzień za dniem. Mi tak już rok zleciał. Nawet nie wiem kiedy :)
Chętnie bym gdzieś pojechała, do kogoś z was mieszkającego blisko, lecz ja nie mam za bardzo pokazywać, nie była by to wycieczka na zasadzie ja do Ciebie - Ty do mnie. Jak przyjdą lepsze dni to może poszerzę swoją kolekcje do kilku dziesięciu - kilkuset sztuk. Jak na razie mogę pomarzyć i pooglądać wasze cudeńka w komputerze :)
Fanka Mammillarii :) Pozdrawiam Kasia.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Ewo - dla chcącego nie ma nic trudnego. :wink:

Beato, w Szczecinie wydaje mi się są członkowie PTMK. Więcej na ten temat powie Tomek - szef na okręg Gdańsk.

Kasiu, na Śląsku kaktusiarzy i kolekcji mnóstwo! Też dużo imprez z kaktusami w tle, wystaw etc. No i co miesiąc są spotkania PTMK z wartościowymi prelekcjami o tych roślinach. To jest clou programu - np. sprawozdanie (z mnóstwem zdjęć) z wyjazdu do krain kaktusami i miodem płynących... :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
chromat
1000p
1000p
Od: 29 gru 2010, o 15:13
Kontakt:

Post »

bebos pisze: Buuuu...a u mnie w Szczecinie NIE MA, ani w okolicy - na ile udało mi się zorientować, chyba że czegoś nie wiem..... Było PTMK ale zlikwidowali, Byli Państwo Foik, ale wynieśli się aż do Kanady :(
Zawsze można z przyjaciółmi założyć "lokalną komórkę" :wink:
Ja jestem krótko w porównaniu do "wiekowych stażem kolegów" ( mam nadzieje, że się nikt nie obrazi za wiekowych :wink: :lol: ) ale z tego co widzę i słyszę o historii i obecnym działaniu to funkcjonuje na zasadzie przyjacielskich kontaktów wspólnych zainteresowań :wink:

nie zawsze wszyscy są /praca, rodzina itd./ ale jak są to fajnie spotkać podobnych do siebie ludzi :D
Pozdrawiam Krzysiek
Awatar użytkownika
fera64
500p
500p
Od: 5 sty 2011, o 08:15

Post »

hen_s pisze:Ewo - dla chcącego nie ma nic trudnego. :wink:

Beato, w Szczecinie wydaje mi się są członkowie PTMK. Więcej na ten temat powie Tomek - szef na okręg Gdańsk.

Kasiu, na Śląsku kaktusiarzy i kolekcji mnóstwo! Też dużo imprez z kaktusami w tle, wystaw etc. No i co miesiąc są spotkania PTMK z wartościowymi prelekcjami o tych roślinach. To jest clou programu - np. sprawozdanie (z mnóstwem zdjęć) z wyjazdu do krain kaktusami i miodem płynących... :)

U mnie na wsi i w okolicach nie spotkałam nikogo, komu by się nawet podobały kaktusy :D No nie licząc Dagi :)
Fanka Mammillarii :) Pozdrawiam Kasia.
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”