"Moje oczko w głowie"

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "Moje oczko w głowie"

Post »

Wspaniały biały mieczyk i miechunka ;:19 a gdzie Ty widzisz jesień? U mnie było dziś 30 stopni :heja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereska, u mnie też jesiennie, choć temperatura wysoka. Gdy kwitną nawłocie, to jest to niezbity dowód na początek jesieni. A u nas właśnie kwitną. Poza tym astry, zawilce. Lubię tę porę roku, więc nie narzekam. :D
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Tereniu ja nie mam ani jednego astra :( zapomniałam zasiać :oops:
pięknie u Ciebie i tak kolorowo ;:224 ;:224
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu ;:167 Dziękuje bardzo ;:196 i życzę zdrówka .
Haniu ;:167 Dzięki ;:196 U Ciebie to dopiero pięknie i tak poukładane - u mnie misz-masz i bałagan . Ale miło słyszeć takie słowa z Twych ust . ;:180
Agnieszko ;:167 Mieczyk biały rzeczywiście ładny ale miechunka się rozłazi - muszę ją wytępić ;:14 U mnie też było 30 stopni dzisiaj ale kwitnąca nawłoć na to wskazuje że już jesień .
Wando ;:167 Nawłoć piękna ale wskazuje na jesień . Ja też lubię jesień ale jak jest słoneczna jak dzisiaj . W ogóle lubię słoneczko wtedy lepiej się czuję .
Dzidziu ;:167 Dziękuję Ci bardzo ;:196 Astry są śliczne . Ja siałam i trzy dokupiłam , miały być czerwone ale nie są .

Miłego wieczoru :wit :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Terenia co to za drzewko to zielone :shock: Bardzo mi się podoba ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu :wit To Tamaryszek , kwitnie na wiosnę zanim się zazieleni - na różowo .
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Tereniu, złotokap kwitnie dwukrotnie czy u Ciebie jest taki klimat? :roll:
Dzisiaj widziałam na działeczkach, że złotlin też powtórzył kwitnienie ;:108
O tych burzach gwałtownych słyszałam w sobotę na urlopie.
Dzisiaj podobno też była taka gwałtowna na Mazowszu. Co się dziwić tym anomaliom,
skoro w powietrzu wisi tyle metalu. Po co oni to robią? Włosy jeżą się na głowie na myśl o tym,
co jeszcze wymyślą tłumacząc zaradzaniem efektowi cieplarnianemu.
Mimo wszystko masz pięknie kolorowo, u mnie nadal jeszcze łyso. W przyszłym roku będzie więcej.
Co tylko będę miała, wysieję. A co, niech też będzie taki misz-masz ;:138
Pozazdrościć :wit
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

TerDob pisze:U Ciebie to dopiero pięknie i tak poukładane - u mnie misz-masz i bałagan
Tereniu
No nie mów tak.Jaki bałagan.Jeśli masz kwiaty,które lubisz,które ciszą też innych i ogród masz kolorowy od wiosny do jesieni -to jest to co my fanatyczki roślin uwielbiamy.
U mnie jest ogród inny-przydomowy,na którym każdy musi mieć swoje miejsce-większą część zajmuje trawnik,później mały warzywniak,inną część zajmują drzewa owocowe,jeszcze inną-po granicy-tuje i świerki i kącik na wypicie kawy no i podjazdy pod samochody i najważniejszy lokator ogrodu-moja suka Mika i...... i wszystko musi mieć swoje miejsce na tysiącu metrach.
Kiedyś miałam więcej klombików z różnymi kwiatami ,ale z wiekiem sił i zdrowia coraz mniej a i czasu jakoś mało i dlatego najpierw odeszłam od roślin,które wykopuje się jesienią a później od siania,pikowania i tym podobnych.Nawet tulipanów nie wykopuję tylko co roku dosadzam.Cały czas jestem na etapie tworzenia ogrodu bezobsługowego :;230 :;230 .Mam ponad 100 róż /jeszcze myślę dosadzić 10/ i tak sobie wymyśliłam,że róże,lilie i liliowce to będzie główny kręgosłup mojego ogrodu a inne jako tło i to stawiam na byliny niskiego wzrostu.Co mi wyjdzie-zobaczymy.
Ale się rozpisałam ;:224 ;:224
Jestem w pracy i tak przy porannej kawie zajrzałam na pogaduszkę do Małogoszczy ;:196
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oster :wit Witaj ;:196 Niektóre kwiatki powtarzają kwitnienie w tym złotokap . U mnie klimat :;230 :;230 u mnie wieje jak w kieleckim - działka na górce i z każdej strony wieje bo tylko od północy mam sąsiadów ( może coś będzie bo od południa budują dom działkowca i od wschodu ktoś wziął działkę ale nic nie robi ) . Ja też będę wysiewać wszystko co mam dopóki nie rozrosną krzewy .
Haniu :wit Witaj kochana ;:196 Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa i że mnie rozumiesz , wybacz że kawy nie postawiłam .
Ogrody rzeczywiście inne mamy ,ale u mnie wszystko jeszcze małe i nie odmianowe ,nie poukładane - może z czasem jak będą siły ( coś zrobię ) bo na razie kiepsko . Ja też mam w planie taki bezobsługowy ogród .
Haniu 100 róż - ;:180 ja chyba bym nie dała rady zadbać o nich - mam 5 i trochę pnących ale młode i miniaturki różowe ( w planie rabatka różana ) już nie w tym roku bo sił , zdrówka i pieniążków brak .
Za tydzień rzucę okiem na twój ogród .
Pozdrawiam i życzę miłej pracy ;:196
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Tereniu - a ja mam sprzątanie po burzy , niby nie byla taka grozna jak w innych rejonach ale byl silny wiatr i krótki ale ulewny deszcz no i połamało mi resztę kwitnących Mieczyków , a Dalie pourywało u nasady korzeni ,bo byly bardzo wysokie i miały ciężkie kwiaty , nic tylko usiąść i płakać ;:98 - nie wiem tak siedzę i myślę może też zmienić i posadzić róże jak Hanka i Lilie tylko skąd zdobyc fundusze :;230 . Wiesz ja w tym roku w Marcu kupiłam 2 Złotokapy , miały tak ze 30cm - i gość mi powiedział ,że mają tak z 70 cm rocznego przyrostu a one tak zaszalały ,że teraz już mają 1,90cm i dalej rosną ale mi nie zakwitły :roll:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ;:196 Witam Cię serdecznie - nie załamuj się . U mnie też wiatr połamał trochę dali ale słoneczniki połamał u nasady korzeni , a już zaczynały kwitnąć - też mi szkoda . A fasolkę na podporach połamał całkiem ,nawet nie podnosiłam . Mieczyki też wycięłam bo wszystkie leżały . Też mi się płakać chciało ;:98 ;:98 - ale ,mam nadzieję że będzie lepiej .
Złotokapy zakwitną za rok - zleci szybko ,jesień i wiosna :;230 :;230
Pozdrawiam i życzę cierpliwości i dużo ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja młoda chryzantema - nie wiem czy zimuje w gruncie .
Obrazek
A ta zimuje
Obrazek
i jeszcze lilia
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

a ta lilijka to teraz Ci kwitnie, czy to wcześniejsze zdjęcie?
Piękne chryzantemy :)
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Noooooo,ale ładne chryzantemki .Ja kocham chryzantemy.Zawsze robię sobie bukieciki do wazonu.Nie mam swoich,ale jak mieszkałam w mieście,to sobie kupowałam.No,tak to jest.Śpij dobrze ;:19 ;:19 gośka ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”