Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Zeni

Post »

Zeniu-są u nas targi sztuki,jest garncarz z Wadowic,wiele dzbanków o jakich marzysz,wzięłam adres i telefon do pracowni,a sobie kupiłam na skalniak(prezentuję w Rabatkach).
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, oglądałam ciemierniki w internecie i faktycznie są piękne, więc jeśli masz coś na zbyciu... ;:224
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu :wit jak pięknie wygląda twój ogród w bieli. Cudne są te kędzierzawe dalie, bardzo ładne są również jeżówki. ;:138
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-dalie kędzierzawe-rewelacja!
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Zeniu dalie rewelacja . Ostatnio trochę chodziłam po działkach i cię szukałam choć nie znalazłam , po zdjęciach widzę że działka mi znajoma tylko nie wiem gdzie . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Jagódko witaj. ;:196 . Moja działka jest na Szałe. Mamy tu jeszcze jedną koleżankę z Kalisza..Sylwię. Także ma działeczkę tam gdzie ja, tylko nie możemy się znaleźć :;230 . W końcu jest około 1500 działek. ;:224 . O ciemiernikach pomyślimy. ;:108

Ewuniu...może skorzystam z owego garncarza. Tylko widzisz w moim przypadku bardzo koszty podniesie przesyłka. A taki dzban oj ciężki na pewno ;:108 . Będę jeszcze wypatrywać u siebie , może na giełdzie staroci. :D

Irenko...dziękuję. Cieszę się ci się podoba na mojej działeczce. :D . Niestety coraz mniej kwitnących. Koniecznie muszę pomyśleć o więcej jesiennych, których u mnie prawie zero. :wink:

Sylwio..ja dużo spaceruję po działkach. W pobliżu mojej wszystkie mi znajome. Jednak nasze działki rozprzestrzeniają się na obszarze kilku km. Im dalej od mojej działki, tym bardziej działki mi nieznane , jak ktoś wcale nie zna mógł by się zgubić. :;230 . Dziś właśnie jadę na działkę bo mam nowe roślinki do wsadzenia. Nie wiem jak długo będę, ale do jutra na pewno. Spróbuję ja ciebie znaleźć, choć po numerze wydaje mi się że to baaardzo daleko ode mnie . ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponownie zakwitła biała ostróżka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zeniu, jeśli masz działkę na Szałe, to bardzo fajnie, bo blisko miasta, a jednocześnie jednak poza nim. Ja czasem jeżdżę z moimi dzieciaczkami i rodzicami na Wolicę na piknik do lasu, ale właśnie od strony Szałego i wiem, że tam jest bardzo ładna okolica.
Ja kiedyś marzyłam o działce, bo wakacje długie i byłoby gdzie z dziećmi czas spędzić, ale obawiam się, ze zanim się dorobię na tyle, by o działce pomyśleć, to będę mieć już wnuki :;230 ale i to dobrze :wink:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196
Jesieni na Twojej działeczce nie widać. Jeżówka rozrasta się i kwitnie, moja taka sama już przekwitła.
Stronki nam przeleciały jednakowo, bo setki mamy na karku.
Ściskam ;:97
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Zenuś zbierz nasionka z białej Ostróżki bo takiej nie mam.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne róże ,moje też zaczynają ślicznie [wreszcie ] kwitnąć .. ostróżkę mam jedną białą ale nie miała nasionek ,, a jeżówki ciągle wypuszczają nowe pąki nareszcie ślicznie rosmą ale z własnego siewu , kupce zawsze mi wypadały .....
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

podobają mi się Twoje nasadzenia wszystko zachwycające.Mam pytanie czy masz zebrane nasiona białej naparstnicy ? była u mnie ale gdzieś nie ma .byłabym chętna!!!!!!!!!!! :wit
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu wczoraj byłam na działce i odczytałam twoją wiadomość że byłaś bo wcześniej jeżdzili na działkę moi chłopcy i jak znależli karteczkę to nie wiedzieli o co chodziło i nic mi nie powiedzieli.
Na działce wczoraj nieżle było ale nic nie ucierpiało .
Pozdrawiam Sylvia.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

rapunzel pisze: Ja kiedyś marzyłam o działce, bo wakacje długie i byłoby gdzie z dziećmi czas spędzić, ale obawiam się, ze zanim się dorobię na tyle, by o działce pomyśleć, to będę mieć już wnuki :;230 :wink:
No u mnie było troszkę inaczej, chęć posiadania działki była tak silna że wszystko inne poszło na bok a dzieci miały na działce wielką radochę, teraz wnuki.

Sylwio...byłam u ciebie. Takiego długiego spacerku już dawno nie zrobiłam. Przejść ponad siedemset działek ;:224 , ale najważniejsze że znalazłam. :tan . Pewnie gdybym miała znów do ciebie iść , znów bym szukała. :;230

Marysiu...nasionka białej naparstnicy jeszcze nie zebrałam. Podglądałam były jeszcze nie dojrzałe. Nie będzie ich dużo, bo to ich pierwsze kwitnienie. Jeśli jednak będą ;:108 ..tylko mnie trzeba przypomnieć.

Janeczko..moja biała ostróżka to także młodziak. Powtórzyła kwitnienie, za pierwszym razem także nie miała nasionek. Może teraz..... ;:224 . Jeżówki mam kupne, to ich pierwszy rok. Nie kwitną u mnie tak obficie, miałam nadzieję że jak się trochę rozrosną. Miejmy nadzieję że mi nie padną, one tak bardzo mi się podobają. Coraz częściej myślę o zdobyciu innych, jest tyle pięknych odmian. Ale się rozmarzyłam. :;230

Zytuś...nasionka białej ostróżki jak tylko będą, to zbiorę i ci wyślę. ;:108 . Co do jesieni, oj widać ją już u mnie, oj widać. ;:224 . Wczoraj wykopywałam cebule lili. Namnożyło się...zrobił się jeden gąszcz. Nie kwitły już tak dorodnie. Po wykopaniu okazało się że połowa cebul to drobnica. Zostawiłam je, zmieszam z trutką.....wspaniałe meni na nornice. :;230
zyta.malek pisze:Zenuś ;:196

Stronki nam przeleciały jednakowo, bo setki mamy na karku.

Także o tym pomyślałam. ;:108 , ale jak tu zaczać nowy wątek od jesieni. ;:7

Dziś pokażę swoje zmiany działkowe. Nie wiem czy to będzie na lepsze, czy na gorsze, ale zmiany muszą być. :;230 Do tej pory rabatka wyglądała tak, tzn gdy kwitły lilie.

Obrazek

Po przekwitnięciu lilii nie wyglądało to ładnie. Postanowiłam w tym miejscu zrobić rabatkę iglaczkową. Na razie tylko tyle, stopniowo będę dokupywać. A lilie, no cóż, powsadzam po całej działce gdzie będzie wolne miejsce.

Obrazek

Obrazek

No i moja tykwa...może jeszcze podrośnie.

Obrazek

Kupiłam także żurawkę. Gdy na działce wyjęłam z doniczki aby ją wsadzić...okazało się że są to dwie różne żurawki na co w sklepie nie zwróciłam uwagi.

Obrazek

Ta to Electra.
Obrazek

Tej niestety nie wiem.
Obrazek

Niemniej mi się fuksło. :tan
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Zeniu, ta druga to Stoplight. :lol:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, rabatka z liliami była śliczna, no ale skoro przekwitły to oczywiste, że wprowadziłaś zmiany, póki co wygląda to dość skromnie, ale pewnie jak iglaki się rozrosną, to będzie tez pięknie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”