Działka Zeni
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka Zeni
Zeniu-są u nas targi sztuki,jest garncarz z Wadowic,wiele dzbanków o jakich marzysz,wzięłam adres i telefon do pracowni,a sobie kupiłam na skalniak(prezentuję w Rabatkach).
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, oglądałam ciemierniki w internecie i faktycznie są piękne, więc jeśli masz coś na zbyciu... 

Zeniu
jak pięknie wygląda twój ogród w bieli. Cudne są te kędzierzawe dalie, bardzo ładne są również jeżówki. 

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zeniu-dalie kędzierzawe-rewelacja!
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu dalie rewelacja . Ostatnio trochę chodziłam po działkach i cię szukałam choć nie znalazłam , po zdjęciach widzę że działka mi znajoma tylko nie wiem gdzie . Pozdrawiam.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Jagódko witaj.
. Moja działka jest na Szałe. Mamy tu jeszcze jedną koleżankę z Kalisza..Sylwię. Także ma działeczkę tam gdzie ja, tylko nie możemy się znaleźć
. W końcu jest około 1500 działek.
. O ciemiernikach pomyślimy.
Ewuniu...może skorzystam z owego garncarza. Tylko widzisz w moim przypadku bardzo koszty podniesie przesyłka. A taki dzban oj ciężki na pewno
. Będę jeszcze wypatrywać u siebie , może na giełdzie staroci.
Irenko...dziękuję. Cieszę się ci się podoba na mojej działeczce.
. Niestety coraz mniej kwitnących. Koniecznie muszę pomyśleć o więcej jesiennych, których u mnie prawie zero.
Sylwio..ja dużo spaceruję po działkach. W pobliżu mojej wszystkie mi znajome. Jednak nasze działki rozprzestrzeniają się na obszarze kilku km. Im dalej od mojej działki, tym bardziej działki mi nieznane , jak ktoś wcale nie zna mógł by się zgubić.
. Dziś właśnie jadę na działkę bo mam nowe roślinki do wsadzenia. Nie wiem jak długo będę, ale do jutra na pewno. Spróbuję ja ciebie znaleźć, choć po numerze wydaje mi się że to baaardzo daleko ode mnie . 

Ponownie zakwitła biała ostróżka.

Ewuniu...może skorzystam z owego garncarza. Tylko widzisz w moim przypadku bardzo koszty podniesie przesyłka. A taki dzban oj ciężki na pewno

Irenko...dziękuję. Cieszę się ci się podoba na mojej działeczce.

Sylwio..ja dużo spaceruję po działkach. W pobliżu mojej wszystkie mi znajome. Jednak nasze działki rozprzestrzeniają się na obszarze kilku km. Im dalej od mojej działki, tym bardziej działki mi nieznane , jak ktoś wcale nie zna mógł by się zgubić.

Ponownie zakwitła biała ostróżka.

- rapunzel
Witaj Zeniu, jeśli masz działkę na Szałe, to bardzo fajnie, bo blisko miasta, a jednocześnie jednak poza nim. Ja czasem jeżdżę z moimi dzieciaczkami i rodzicami na Wolicę na piknik do lasu, ale właśnie od strony Szałego i wiem, że tam jest bardzo ładna okolica.
Ja kiedyś marzyłam o działce, bo wakacje długie i byłoby gdzie z dziećmi czas spędzić, ale obawiam się, ze zanim się dorobię na tyle, by o działce pomyśleć, to będę mieć już wnuki
ale i to dobrze 
Ja kiedyś marzyłam o działce, bo wakacje długie i byłoby gdzie z dziećmi czas spędzić, ale obawiam się, ze zanim się dorobię na tyle, by o działce pomyśleć, to będę mieć już wnuki

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zenuś
Jesieni na Twojej działeczce nie widać. Jeżówka rozrasta się i kwitnie, moja taka sama już przekwitła.
Stronki nam przeleciały jednakowo, bo setki mamy na karku.
Ściskam

Jesieni na Twojej działeczce nie widać. Jeżówka rozrasta się i kwitnie, moja taka sama już przekwitła.
Ściskam

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Zenuś zbierz nasionka z białej Ostróżki bo takiej nie mam.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękne róże ,moje też zaczynają ślicznie [wreszcie ] kwitnąć .. ostróżkę mam jedną białą ale nie miała nasionek ,, a jeżówki ciągle wypuszczają nowe pąki nareszcie ślicznie rosmą ale z własnego siewu , kupce zawsze mi wypadały .....
podobają mi się Twoje nasadzenia wszystko zachwycające.Mam pytanie czy masz zebrane nasiona białej naparstnicy ? była u mnie ale gdzieś nie ma .byłabym chętna!!!!!!!!!!! 

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52

Na działce wczoraj nieżle było ale nic nie ucierpiało .
Pozdrawiam Sylvia.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
No u mnie było troszkę inaczej, chęć posiadania działki była tak silna że wszystko inne poszło na bok a dzieci miały na działce wielką radochę, teraz wnuki.rapunzel pisze: Ja kiedyś marzyłam o działce, bo wakacje długie i byłoby gdzie z dziećmi czas spędzić, ale obawiam się, ze zanim się dorobię na tyle, by o działce pomyśleć, to będę mieć już wnuki![]()
Sylwio...byłam u ciebie. Takiego długiego spacerku już dawno nie zrobiłam. Przejść ponad siedemset działek

Marysiu...nasionka białej naparstnicy jeszcze nie zebrałam. Podglądałam były jeszcze nie dojrzałe. Nie będzie ich dużo, bo to ich pierwsze kwitnienie. Jeśli jednak będą

Janeczko..moja biała ostróżka to także młodziak. Powtórzyła kwitnienie, za pierwszym razem także nie miała nasionek. Może teraz.....

Zytuś...nasionka białej ostróżki jak tylko będą, to zbiorę i ci wyślę.

zyta.malek pisze:Zenuś![]()
Także o tym pomyślałam.

Dziś pokażę swoje zmiany działkowe. Nie wiem czy to będzie na lepsze, czy na gorsze, ale zmiany muszą być.

Po przekwitnięciu lilii nie wyglądało to ładnie. Postanowiłam w tym miejscu zrobić rabatkę iglaczkową. Na razie tylko tyle, stopniowo będę dokupywać. A lilie, no cóż, powsadzam po całej działce gdzie będzie wolne miejsce.

No i moja tykwa...może jeszcze podrośnie.

Kupiłam także żurawkę. Gdy na działce wyjęłam z doniczki aby ją wsadzić...okazało się że są to dwie różne żurawki na co w sklepie nie zwróciłam uwagi.

Ta to Electra.

Tej niestety nie wiem.

Niemniej mi się fuksło.

- rapunzel
Zeniu, rabatka z liliami była śliczna, no ale skoro przekwitły to oczywiste, że wprowadziłaś zmiany, póki co wygląda to dość skromnie, ale pewnie jak iglaki się rozrosną, to będzie tez pięknie