Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Justyś, święte słowa - obyśmy tylko takie zmartwienia miały :)
cieszę się, że mój ogródek wydaje się naturalny... myślę, że w tym sielsko-wiejskim otoczeniu, jakiekolwiek próby formowania roślin, zwłaszcza iglaków, czy nasadzeń niezgodnych z okolicznymi, wyglądałyby cokolwiek zabawnie... musi być busz i tyle - ale ja jestem akurat wielbicielką naturalistycznych ogrodów. Co nie znaczy, że te ułożone u innych mi się nie podobają :)
Ewcia, chyba w całej PL podobna aura :) mnie odpowiada - świeci, nie pada, jest ciepło, a że wieje... no trudno ;) tak, przed hortensją są szpalery pięciorników po obu stronach... strasznie się rozrosły i muszę je przyciąć wiosną ;)
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Aga, jednak nie byłaś u Szmita?
Mam nadzieję,że we wrześniu tak zaplanujemy sobie czas, że się jednak spotkamy w Ciechanowie.
U Ciebie jak zwykle piękne widoczki ;:138
Ja dzisiaj okazyjnie kupiłam sobie malutki modrzewik na pniu,chyba inny niż Twój.Pan oczywiście mówił nazwę ale u mnie z pamięcią krucho :;230
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
x-ag-a
---

Post »

Aniu, obawiam się, że we wrześniu wybiorę się jedynie na kiermasz do Nowego Dworu i Skierniewic... to bodaj trzeci weekend.
Żałuję, że nie dotarłam do Szmita, bo zdjęcia wspaniałe...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga u nas około 10go września jest agra/sobota i niedziela/,może się wybierzesz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

witaj Agnieszko,

Po brzózkach widać, że nieźle wiało :wink: Pięknie jak zawsze, ale trzecie zdjęcie z pokazanych ogólnych widoczków rzuca na kolana.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:100 Aga, bardzo ładny ogród. ;:180 Masz rację całość musi współgrać z otoczeniem. Zamówiłaś różyczki ?
Ja mam już pierwsze potwierdzenie. :uszy
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jakie świetliste zdjęcia ;:167
Mam dwie roślinki dl Ciebie :).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś chyba nie w całej Polsce wieje, bo u mnie od kilku dni upalnie, bezwietrznie, czyli nareszcie lato ;:3
Właśnie przeczytałam, że nie byłaś na sobotnim spotkaniu, a miałam nadzieję na jakąś fotorelację :wink:
Życzę Ci tak pięknego dnia, jak róże które pokazałaś ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Jak zwykle u Ciebie,Aguniu,przepięknie. Szkoda,że plany się nie zrealizowały ale pewnie będziesz miała jeszcze niejedną okazję ;:4 .
A w ogrodzie , jak zwykle , przecudownie i kolorowo i zielono , Heritage przecudownie pastelowa a brzózek chwalić nie muszę ;:108 ;:63 ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Pokazałaś przepiękne i spokojne widoki fragmentów ogrodu, różyczki bardzo urodziwe, delikatne i równocześnie pełne.
Widzę Aguniu, że przemyślałaś dokładnie różane wybory i Twój ogród nabierze jeszcze większego wdzięku.
Czytałam wcześniej, że ceny róż, w tym fantastycznym sklepie, były nawet powyżej 60zł i muszę przyznać, że dla mnie to szok, może i lepiej, że takich sklepów u nas nie ma. W moim ogrodzie najdroższa róża kosztowała 36 zł, i uważałam, że to już b. drogo.
A swoją drogą to obserwuję, że tak jak wszystko, każego roku róże drożeją.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudowne zdjęcia, te wielkie bujne rabaty pięknie wyglądają na tle zielonego dywanu trawy. A najbardziej spodobal mi sie kącik wypoczynkowy - stolik i krzesełka nieopodal brzóz. Sielski i bajeczny widok :D Róże cudowne! No i zazdroszczę pięciorników. Ja mam 2 żółte i beznadziejne. Obcięłam je nisko wiosną, jak mi radzili forumowicze, ale nic to nie pomogło. Niskie i mizerne i tylko kilka kwiatków mają. Niby to niewymagające rośliny, ale u mnie coś kiepściutkie i nie wiem dlaczego.
x-ag-a
---

Post »

witajcie w niedzielne popołudnie/wieczór... piękny dziś dzień był - taki spokojny, ciepły, z mnóstwem słońca... wreszcie prawdziwe lato zawitało ;)

Małgosiu, dzięki za info - jeśli będę miała niedosyt okolicznego szkółkingu zaplanowanego na wrzesień, to niewykluczone że wpadnę do Ciebie na agrę ;)
cześć Marcinie :) oj, wiało wczoraj konkretnie... u Ciebie też? dzisiaj na szczęście się uspokoiło i gdyby nie komary, można by nawet określić niedzielny odpoczynek jako w pełni relaksujący ;)
Majeczko, dzięki :) różyczek z tego źródła nie zamówiłam... postanowiłam pójść po rozum do głowy, nieco ochłonęłam i zamawiać na jesieni będę tylko w R. :) cieszę się jednak, że Ty będziesz miała takie rarytasy :)
Agatko - ;:196
cześć Iwonko! jak fajnie, że u Ciebie prawdziwe lato! mam nadzieję, że i w mojej okolicy utrzyma się przez jakiś czas taka piękna aura... na spotkaniu w końcu nie byłam, ale wierzę że jeszcze niejedna okazja będzie... dobrego wieczoru!
Krysiu, witaj... cieszę się, że podobają Ci się różyczki... ta Heritage jest faktycznie przepiękna... tak subtelnie kwitnie, że wzroku nie można od niej oderwać... miłego!
Heniu, zauważyłam że lubię właśnie takie pełne kwiaty różane... dla mnie są najbardziej urodziwe. Zapewne jednym z kolejnych etapów różanego wtajemniczenia będzie zachwyt nad różami o pojedynczych płatkach...
Sklep, o którym wspominałam ma ceny warszawskie x 2... chyba nawet nie będę się przyznawać ile kosztowała mnie Heritage, bo sama przed sobą się wstydzę, że tyle byłam w stanie zapłacić... zlodziejstwo :/ masz rację, nawet rarytasy nie powinny kosztować więcej niż max 40-50zł.
Izuś, dziękuję za miłe słowa! lubię ten kącik ze stolikiem i dwoma krzesełkami w cienistym miejscu, pod brzózkami... pozwala zrelaksować się, wsłuchując w szum wody splywajacej z kaskady i cykanie świerszczy...
zaciekawiłam się tym problemem z pięciornikami... może pomoże jakiś nawóz, którym powinnaś podsypać je wiosną? co do ścinania, to nie wypowiem się 'za', bo sama swoich w ogóle nie przycinam i kwitną przez całe lato, do jesieni...
x-ag-a
---

Post »

tak zerkam na dzisiejsze zdjęcia Heritage i... chyba mam nową ulubienicę ;:167 cóż za piękny układ płateczków, ile delikatności i uroku ma ta róża...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

;:180 ;:180 ;:180 ;:180 - piękna jest ta dama (już ją chwaliłam,ale nie mogę się oprzeć i chwalę ponownie) ;:63 ;:63 ;:108
x-ag-a
---

Post »

dobrze ją określiłaś, Krysiu - to prawdziwa dama :)

jutro doczekam się rozkwitnięcia hibiscusa! :)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”