Jak Wam się widzą tegoroczne nowości? Według mnie całkiem do rzeczy powinny być:
Curly Fries
Foxfire Palm Sunday
Her Eyes Were Blue
Paradise Tritone
Ripple Effect
Thunder Boomer
Co o tym sądziecie?
Curly Fries - SOLD OUT
Foxfire Palm Sunday - piękna palemka....ale cena za mini z TC wygórowana, poczekam...
Her Eyes Were Blue - co za niebieściak, mam go na liście
Paradise Tritone - eee nie dla mnie....
Ripple Effect - cieszy me oczy od zeszłego roku, polecam !!!
Thunder Boomer - myślę nad nim...mocno ....
Elu same rarytasy
Dla mnie przebojem jest Curly Fries i Ripple Effect
Dołożę jeszcze :
Atom Smasher
Gretchen's Grace i tej samej autorki Cranberry Wine
Baby Doll
Wyprzedana?!! Czy może uzupełnił sadzonki, bo ja widzę, że lista "sold out" jest pusta?
Ja też się w niej zakochałam od pierwszego wejrzenia i chciałam już kompletować zamówienie biorąc ją za podstawę...
Polu w miejsce tej Here Eyes... daj sobie Ripitide, widzę, że są identyczne. Nie sugeruj się fotami na Hosta Library- są fatalne.
Goodness Gracious ... zerknij na Tyler's Treasure i zastanów się czy warto przepłacać.
Grover Cleveland.... jest cała gromada tego typu siebioldian. Na przykład Quildet Hearts, Blue Blazes, czy przepiękna, potężna Aksarben. Jak moja QH podrośnie (a raczej bardziej się rozwinie) , dam fotkę.
Ogromne zamówienie, jeśli wziąć te wiadomości lipca, pokazać zdjęcia. I teraz spróbować kupić nowe elementy do lipca przyszłego roku na wiosnę, ponieważ Nie mamy czasu, aby je rozwijać, jeżeli jest świeży merystemu (często kwitną w maju). Jeśli roślina rozwija się normalnie, ma sens i wziąć w sierpniu tego roku ...
Jestem tylko pięć odmian nowych produktów do zamówionych się w przyszłym tygodniu, też mogą powiedzieć jakości. Jeszcze inni nie chcą. Obawiam się, że jest zbyt mała.
Mam nadzieję, że Google nie przełoży się to bardzo zabawne:)
-------------------
Please, post photo of new varieties on your forum. I don't want to buy new varieties a lot, because we have no enough time to grow them before first frost here. Our season ends earlier. Sometimes new hostas starting to bloom on may (without leafs).
It's better to buy new "July" varieties on next spring for us.
I've ordered only about 5 varieties and can tell you about quality next week. I'm worry about quality and didn't order other I want.
Ela. Wave runner is not so twisted and "unruly". Your plant looks like too much fertilizing "by Marco":)
Ela. Runner Wave nie jest tak skręcone i "niesfornych". Twój zakład wygląda zbyt dużo nawozów "od Marco":) http://www.hostapatch.com/pimages/Wave_Runner.jpg correct view.
Według mnie wszystkie hosty od Marco dostają za dużo nawozów. Dopiero w następnym sezonie pokazują swoje prawdziwe oblicze. Poza tym wiesz, ona dopiero co wyszła z ... paki.... bidulka....