No i ślicznie !

Znam wielu,którzy o takim marzą

Miłych chwil za parawanikiem - pozdrawiam

Miss, Jako "men" zaczne od końca (od tyłu)Mass pisze:Witam,
Mam pytanie dotyczące roślin na balkonie. Chciałabym posadzić bluszcz, ale w ogóle nie mam doświadczeń w hodowli roślin balkonowych. W związku z tym pytanie: Rozumiem, że powinnam zaopatrzyć się w kratkę, po której bluszcz będzie mógł się piąć (ma on zasłaniać nieosłonięty teren, nie piąć się po fasadzie budynku), ale jakiej wielkości donicę/skrzynkę powinnam kupić? Nie chciałabym, żeby roślinka umarła z powodu małej ilości ziemi/głębokości tej ziemi. Dodam, że kupiłam 15 sadzonek (będą po jednej stronie balkonu) i 20 sztuk nasion (na drugą stronę). Bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Aga, problem nie leży w tym, że korzenie bluszczu szybko rosną, tylko w tym że bluszcz t.z. pędy bluszczu szybko rosną.aga_zg pisze:dzisias przywiózł mi mąz winobluszcz pięcioklapkowy który zakosił gdzies na trasie i tu moje pytanie ,wiekszośc pędów ma nawet 2-3 m czy takie mogę bezposrednio posadzic do ziemi? czy lepiej uciąć po 20-30 cm i do doniczki a wiosną w ziemię? no i najwazniejsze chciałabym go posadzić w okolicy oczka wodnego ale skoro piszecie że korzenie szybko rosną to czy mi nie przebije gumy epdm w oczku?? bardzo prosze o szybką odpowiedz bo winobluszcz lezy sobie na ziemi zwiniety w kupkę i nie wiem jak z nim postępowac