Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Ulcia , MiCz , aguniada , mm-complex , agusia2410 ;:196 wieczorne zdjęcia faktycznie wyszły tajemniczo, a to chyba dlatego ,że mokre kamienie i kora ładnie odbijają zieleń roślin , a ciemne tło nadchodzącej nocy podkreśliły kształty formowanych krzewów i iglaków. Ogród widziany za dnia pokazuje wiele więcej niż fotki nocą ale te robione mroczną porą , chyba bardziej podkreślają kolory i kształty ;:108

kropka010 ...oj smakuje winko smakuje ;:136

AGNESS ..."nastrojowo i klimatycznie " tylko czemu w tym roku nie można się cieszyć urokiem ogrodu w letnie ciepłe wieczory , nawet nie słychać grających świerszczy ;:223
A ptaki dzisiaj oglądałam z każdej strony czy one są zielonkawe tylko na zdjęciu czy już pokryte patyną czasu :;230

leszczyna , reniuniek witam Was :wit bardzo miło, że zostawiłyście ślad w moim wątku :tan też czasami zwiedzam ogrody krocząc cichutko i niepostrzeżenie ;:108 ale widzę ,że jednak dobre słowo w czasie odwiedzin nleży zostawić - to działa bardzo motywująco ;:108 Dziękuję i zapraszam.

Ala58 ;:180 bardzo miło gościć jest ludzi, którzy cenią to co udało nam się storzyć ,a jeszcze do tego chcą czerpać od nas insprację ;:180 z ogrodu japońskiego to u nas tylko żwirek, kamienie ,woda i troszeczkę bonsaików , bo całość jest raczej w stylu ..."naszym" :;230 A kamienie układane są bez zaprawy , na sucho, lekko pod skosem ,ciasno jeden na drugim. Nie ma z nimi problemu. Zapraszam do odwiedzin ;:108

Beata T z hortensjowych ubiegłorocznych zakupów jestem bardzo zadowolona, już myślę o powiększeniu kolekcji ;:108 A co do strzyżonych to właśnie poprawiam fryzurki ale przy tej pogodzie to chyba mnie zima zastanie :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, jak zwykle mistrowskie zdjęcia w mistrzowskim ogrodzie.Ciekawi mnie czy wjazd do garażu też macie w kamykach czy może polbrukiem wyłożone.U nas było w kamykach,ale teraz myślę o polbruku.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

malgocha1960 Gosiu ;:180 jesteś bardzo miła .Nas opętała żwirkomania :;230 wszędzie mamy żwirek na włókninie i na podjeździe do garażu też ;:7 Jesteśmy zadowoleni , bo nie ma błota i rosy na trawie , która moczy nasze stópki. Ale jak idę w szpileczkach - bucikach paniusi :;230 to lecę na paluszkach :;230 . Już wiadome jest , że na głównych ścieżynkach będzie w żwirku utwardzenie albo z kamieni albo drewna ;:108

Przedogródek jest wciąż w trakcie prac tzn. wytyczone i wysypane żwirem są ścieżki , są kamienne schodki wzdłuż wejścia do domu i są podwyższone rabatki przy domu.
Rabatki są wysypane korą i czekają na roślinki. Chyba jeszcze nic ciekawego tam nie ma ale jak cyknę fotki to pokażę ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To moja kilkuletnia hortensja ogrodowa ;:223 ale chociaż okrywana na zimę nigdy nie zakwitła. Żal mi ją wywalić bo jest piękna z liści:

Obrazek
cosik mi się wydaje(ale ja pikuś jestem)że moja niebieska hostusia też ma takie śliczne listki-spróbuj ją posadzić w cienistym miejscu i podlać kilka razy fusami z kawy-na moją to działa i rośnie po północnej stronie domu-na zimę zakładam jej worek papierowy z paszy na główkę i jest ślicznym niebieskim kulistym kwiatuchem-warto spróbować
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Piękne fotki Twojego ogrodu wieczorową porą :uszy
A ptaki nawet zzieleniałe też fajnie pasują do reszty :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit witajcie

patkaza ta hortensja rośnie w cienistym miejscu od północnej strony , była okryta na zimę jedynie fusów kawowych nie dostaje , a to dlatego , że my nie pijemy parzonej :;230 Chyba ją niszczą wiosenne przymrozki ;:108

FRAGOLA ptaki to chyba zzieleniały ze złości na to deszczowe , paskudne lato :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu pięknie przedstawiłaś ogród wieczorem, wtedy wszystko wygląda inaczej, bardziej magicznie i tajemniczo. Lubie spacerować po Twoim ogrodzie o każdej porze. ;:108
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Postrzyżynki czy się udały ....oj Jolu Jolu ale Ty mnie lubisz trzymać w niepewności aż ciekawość mnie pożera co tam przy okazji ciachnęłaś :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wieczorową porą Tajemniczy ogród nabiera jeszcze większej tajemniczości i wydaje się jak z bajki. Cudo. :shock:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Joluś ;:196 pięknie wygląda Twój tajemniczy ogród wieczorowa porą :lol: ale się uśmiałam jak przeczytałam jak spacerujesz w szpileczkach przez ogród ;:112
Ale ciekawa jestem ile ton tego żwirku tam masz :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witam wszystkich w piękny słoneczny dzionek :wit

Kasia_TomekKasiu bardzo miło, bo i ja uwielbiam spacer po Waszym ogrodzie ;:108

Beata T postrzyżynki wciąż nie są skończone :;230 jakoś nie mam ostatnio mocy :;230

edulkot ;:196 dziękuję - jest też troszeczkę zalet fotek nocnych - na nich nie widać tego co do poprawki :;230

jollla500 :wit ... Joluś kilkadziesiąt ton żwirku, kamoli i kory :;230

A to kilka dzisiejszych słonecznych widoczków i kilka doniczkowych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu pamiętam jak wyglądał ten stary iglak na rabacie przy bramie,po pierwszym strzyżeniu...taki hmmm trochę łysawy był ;:224
A teraz wygląda super,ładnie się zagęścił i rozrósł...i jest piękny jak reszta :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Joluś widoczki sierpniowe śliczne .

A doniczkowce jakie zdrowe , moje tragiczne .
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20

Post »

Ach .... nic tylko podziwiać ! Pięknie ! Iglaczki niesamowite ! Te fryzurki jak z katalogu ! Tylko gdzie ten katalog znaleźć ? :heja Kiedy ostatni raz można ciąć takie iglaki żeby im nie zaszkodzić ?
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Właśnie miałam zapytać o to samo, bo podoba mi się ten przycięty przy ziemi i ja też mam takiego, którego mogę wysłać do fryzjera :;230 ale nie wiem czy przed zimą mu nie zaszkodzę :?:

A tak w ogóle to ja za każdym razem jak tu jestem to cierpię ;:96
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”