Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

No nie tylko nazwa, bo pomidor też wygląda ekscentrycznie , można by powiedzieć..... :;230
Jeszcze tylko brakuje opisu jak smakuje.......pomidor oczywiście........ ;:112
Małgoś możesz opisać ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Piękny ten Twój skrawek ziemi, pomidory jakie duże, oj dawno nie jadłam tak prosto z ogródka.. ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Powiedz skarbie - ile ton pomidorków już przerobiłaś ? :;230
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Oj , od 3 tygodni mam tyle roboty w pracy ,że na forum prawie nie zaglądam.Warzywniak zarośnięty okrutnie...
Awaria rutera , nadmiar pomidorów i pracy zawodowej , to wszystko przyczyniło się do moich rzadkich wizyt.Mam takie zaległości na forum ,że pewnie ich nie nadrobię.Nawet nie przypuszczałam ,że jestem tak uzależniona od neta. :shock: Jego brak doprowadza mnie do szewskiej pasji...Nawet zdjęć nie robię , bo nie mam jak wstawić. :twisted:
Witajcie kochane Dziewczynki! ;:196 Dzięki za odwiedziny. :D
Pomidorów mam w tym roku zatrzęsienie! Jeszcze takich zbiorów w życiu nie miałam.W kuchni stoi na podłodze 5 koszyczków ( takich z warzywniaka) pomidorów gotowych do przerobienia.Mrożę ( koktailówki) , robię przeciery i suszę. Poza tym jestem od dłuższego czasu na diecie pomidorowej , co mi bardzo odpowiada. :D Jeszcze mi się nie znudziły pomidory.
Grażynko , nasiona fiutków dla Ciebie zebrane. Jak smakują? Są smaczne , lekko słodkie no i "samo mięso" :D .Nadają się nawet do suszenia. Tylko moi 3 panowie jeszcze ich nie spróbowali :;230 , jakoś im niezręcznie... :;230
Dorotko - papryczka rośnie ;:196 , ale jeszcze nie mam czerwonej , a szkoda , bo nadała by się do suszonych pomidorów. Jak tylko mam neta - lecę do Ciebie oglądać pomidorki...nie piszę , bo i net ledwo zipie. :twisted:
Mariolu , już nawet nie liczę ... :;230

W tunelu pomidory dają radę , ale te w gruncie już dopadła zaraza...Nawet ich nie żałuję , bo przecież ile można...Trzeba się powoli brać za selekcję i zbieranie nasion na przyszły rok.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu zakwitła , a jakże , nawet zrobiłam zdjęcia , ale wstawię ....nie wiem kiedy , bo net mam na razie słabiutki , ledwie strony mi się otwierają ... :twisted:
Stokrotkania - dzięki za odwiedziny ;:196 . Po 3 tygodniach "nicnierobienia" wygląda toto po prostu paskudnie ( znaczy mój skrawek ziemi :;230 ).Jeszcze kwiaty , jak cię mogę , bo rosną gęsto i mało które zielsko się przedrze przez gąszcz, ale warzywniak woła o pomstę do nieba!Ale nic to - przyjdzie i na niego czas. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolu, podziwiam ;:196
Czy jakieś Twoje pomidory nadawałyby się do uprawy doniczkowej? Nie ukrywam, że trochę Ci zazdroszczę takich zbiorów!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosik wielkie ;:180 ;:196
To się bardzo cieszę, że obrodziły w nasionka.
Niezręczności panów się nie dziwię..... :;230 pewno mają jakieś skojarzenia..... :uszy
Takie właśnie mięsiste pomidorki lubię najbardziej.
A powiedz mi jeszcze jak suszysz te pomidorki.
Jadłam takie kupne w oleju i bardzo mi smakowały.
Są jeszcze suszone podwędzane, ale to dla mnie już wyższa szkoła jazdy.
Gosik Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu , do uprawy w doniczkach mam 2 odmiany - Vilma i Aztek ( miałam też Venus, ale gdzieś mi ją wcięło....) Ale coś mnie zaćmiło i zamiast do doniczek - posadziłam w foliaku.Teraz cały czas muszę uważać ,żeby krzaczków wysokości 20 cm nie rozdeptać. :oops: Krzaczki bardzo :zbite". Pędy nie rozłażą się na boki. Nawet fajne , ale posadzę je w przyszłym roku do doniczek , bo w folii szkoda miejsca. Oba smaczne , bardziej słodkie , niż kwaskowate.
Grażynko w tamtym roku suszyłam 1 raz w życiu i oczywiście wysuszyłam na wiór.Były niezjadliwe ( na szczęście niewiele pomidorów w tyn sposób zmarnowałam). W tym roku skorzystałam z linku , który podał Leszek45 http://www.zajadam.pl/cos-z-niczego/pom ... mment-3243 . Dosypuję tylko więcej ziół ( w tym prowansalskie).No i z bólem serca ( i kieszeni) zalewam je tylko oliwą z oliwek , po tym , co napisał forumowicz ( o szkodliwości oleju słonecznikowego ).Potem tę oliwę można wykorzystać do jakichś sałatek ( za mocno jej nie grzeję). Są pyszne , a przy tej ilości pomidorów , jaką mam do przerobienia - nie darowała bym sobie , gdybym je zmarnowała.
O suszonych podwędzanych nawet nie słyszałam... :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Panowie...fiutki i niezręcznie?
to coś nie tak chyba :wink:
ja chcę też takie nasionka takich dobrych pomidorków :wit
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja też robię z tego przepisu ale każdą partię trochę modyfikuję i daję różne zioła w różnych proporcjach.
Się okaże które będą najlepsze :P
Tylko ja mieszam oliwę z olejem rzepakowym ale dobrej jakości.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ale może skoro już szczęśliwie masz ten internet, to może by tak wykorzystać jego mozliwości i jednak wstawić jakieś zdjęcia... :wink: Ku uciesze ogółu ogrodniczej braci? :lol:
Dieta pomidorowa? A z czym to się je? Choć ze śmietaną? :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok , Grzesiu - jutro będę suszyć fiutki :oops: :;230 ,więc nazbieram i dla Ciebie nasionek. :D

Mariolu , myślisz ,że rzepakowy też dobry? Jakiego używasz? Może na Pw mi napisz , co by reklamy nie robić? Chociaż czytałam ,że któraś z dziewczyn zalewa je nawet zimnym Kuj.....m ( ale trzyma w lodówce).Widziałam ,że żółte też suszysz , żeby kolorowo było. :D

Martuś ja nawet zdjęć nie robię... jesień już w ogródku , już lilie prawie wszystkie przekwitły , chryzantemy jeszcze nie kwitną....może jutro coś cyknę , to wstawię. Powoli mnie tumiwisizm ogarnia....
Nie , bez śmietany. Za karę , że słodycze lubiłam ( już się odzwyczaiłam , na szczęście :;230 ).Myję całą michę koktailówek i pożeram zamiast batoników , ciasteczek i innych takich...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

basow@ pisze:Powoli mnie tumiwisizm ogarnia....
To od tych pomidorów! :;230 I nie sądzę, by suszenie fiutków coś tu pomogło... :;230 :oops:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230 uwielbiam Twoje poczucie humoru! ;:196
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej
Ja też suszę pomidory niestety kupne - z braku swoich - ale do głowy mi nie przyszło aby dodawać paprykę. Daję tylko zioła ale też dużo czosnku i też zalewam tylko oliwą :twisted:

Zazdraszczam takiej ilości swoich pomidorasów. Zdradź parę szczegółów tej diety pomidorowej - jestem żywo zainteresowana ;:138
Asia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”