Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Aniu, chyba się nie obraziłaś za sugestię, ze zdjęcia przekłamują. :;230 Być może te środki które stosujesz powodują takie zabarwienia.
DM podoba mi się bardzo. Mam ją już zapisaną. Aniu, wiedziałam o dwóch, przegapiłam tą trzecią Giardinke. Czy wszystkie trzy były kupione z jednej szkółki ? Ja zamówiłam przez Gosię w niemieckiej. Jestem ciekawa jak sobie poradzi w moich warunkach.
Czy może rosnąć w lekkim zacienieniu. :uszy
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, chciałam się przywitać po powrocie ;:196
Muszę przyznać, że ze wszystkich moich hortensji najbardziej podoba mi się apsera- nadal pięknie się prezentuje, pędy są sztywne i ulewy nie są w stanie im zaszkodzić. Polecam!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Aniu, tak mi żal, że nie zdążyłam się załapać na pokaz Twoich piękności w realu. W moim ogródku jesiennie, chociaż róże nie wyglądają najgorzej :roll: właściwie o wiele lepiej, niz rok temu. Krzaczki zielone, plamistość jakby trochę odpuściła. Natomiast same kwiaty przedziwnie się przebarwiają i deformują. Czerwona Ena zakwitła w kolorze Heidi, a zwykle duże kwiaty mają teraz wielkość i budowę margaretki :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Co tu więcej o nim pisać, przecież dobrze wiesz, że go lovam 8-) :wink:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Aniu prosiłaś o zdjęcia ,więc się sprężyłam i znalazłam... :D
La France u Ani rośnie pięknie i ma wiele pąków ,u mnie niestety nie wykazywała takiego wigoru... :?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Dziękuję Nelu.Nie mogłam wkleić zdjęć bo znowu popsułam kabelek i czekam aż dojdzie(zamówiłam)
Bardzo chciałam pokazać Wam La France jak u mnie pięknie kwitnie.(dostałam ją od Neli w bardzo złym stanie zdrowotnym i powiedziała,że tylko moja ziemia może tą uroczą różę ożywić- no i tak się stało)Te srebrne wywinięte płatki i pastelowy róż są tak piękne i zachwycające,że nie można od krzewu oderwać oczu.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Aniu, chyba się nie obraziłaś za sugestię, ze zdjęcia przekłamują. :;230 Być może te środki które stosujesz powodują takie zabarwienia.
DM podoba mi się bardzo. Mam ją już zapisaną. Aniu, wiedziałam o dwóch, przegapiłam tą trzecią Giardinke. Czy wszystkie trzy były kupione z jednej szkółki ? Ja zamówiłam przez Gosię w niemieckiej. Jestem ciekawa jak sobie poradzi w moich warunkach.
Czy może rosnąć w lekkim zacienieniu. :uszy
Maju no gdzie tam się obrażać-przecież zdjęcia nigdy nie oddadzą całej prawdy o kolorze.Zawsze sa przekłamania.
Jedna Giardina, ta nr 1 -cudowna-u Spasówki a dwie od Gosi.Te dwie kwitły też wspaniale ale nie wypuścily większych pędów.Na razie są jak rabatowe około 60 cm.Zdrowe i ładnie ulistnione.
Ja myślę ,że lekkie zacienienie może tylko dodać uroku i kolorku a także kwiaty tak szybko nie więdną(chociaż w przypadku Giardiny nawet na patelni trzymały się bardzo długo).
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu DS -no pewnie.Wklejone serduszko wszystko powiedziało.Jestem ciekawa jak tam Twój kot.

Basiu-szczęściara-jeśli plamistość odpuściła.U mnie raczej się pogłębia.Kolory zawsze te w drugim kwitnieniu są inne.
Jesienią są bardziej wyraziste bo nie spalone słońcem.Nawet Giardina nr1 ma teraz kwiaty jak w katalogu(wydała raptem 2-3).
Basiu ja też żałuję,że nie możemy się tak przemieszczać i podziwiać nasze ogródki. ;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Aniu, chciałam się przywitać po powrocie ;:196
Muszę przyznać, że ze wszystkich moich hortensji najbardziej podoba mi się apsera- nadal pięknie się prezentuje, pędy są sztywne i ulewy nie są w stanie im zaszkodzić. Polecam!!
Witaj Moniko.Aspera jest cudna ale , niezwykle rzadka odmiana hortensji o bardzo ciekawych kwiatostanach i oryginalnym ulistnieniu.Pochodzi z Chin gdzie dorasta do 4 m wys.No i tu jest ten pies pogrzebany-nawet na 2m nie mam miejsca. :(
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu. ;:196
Dzięki za opinię na temat Casandry ;:196.
Podziwiam kwiatki i różyczki....wszystkie ślicznotki a zwłaszcza Sir Lancelot...co za kolor i układ płatków ;:224
Moja RU taka jak Twoja też się tak wybarwia i kwiat czasami robi się płaski ale te listki.....typowe dla RU.
:D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Anuś przyszłam Ci powiedzieć że mój Chartreuse de Parme ma 2 małe gałązki około 30cm i 1 pąk kwiatowy może doczekam się jego rozkwitu o ile deszcze go nie zniszczą.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu to coś się opiera we wzroście.Moja taka malutka była do czerwca.Smignęła w górę jak ją zasiliłam.Może ma też dobre warunki-ze wszystkich stron osłonięta malinami i pewnie jej to pasuje.Teraz też powtórzyła i obecnie ma 3 duże ,pachnące kwiaty.Bądżmy dobrej myśli,że doczekasz się jej pachnideł.
To ten krzaczek po prawej stronie ma tutaj jeszcze 2-3 pąki.Jest już wyższy od oparcia krzesła.

Obrazek

Obrazek

Elu tak rzadko rozmawiamy ze sobą z racji Twojego zajęcia.Cieszę się na sobotę i niedzielę bo wiem,że wtedy jesteś z nami na forum.U mnie na pólnocnej stronie wysyp kwiecia a na południowej(o dziwo) bardzo skąpo powtarzają .
Niesamowicie wygląda Aphrodite,Bailando,Chippendale,czy miniaturowe.A czerwone nn (cały rtządek) kwitną już od 2 tygodni pięknymi bukietami.Może przyjedziesz już po swoją różę?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ;:167 czekam niecierpliwie na cebulki...mamy dostać po niedzieli i wtedy się umówimy. Uwierz nie mogę się doczekać....te chwile są niesamowite. Ja będę już wysadzać lilie bo całkowicie zaschły ..pobiorę cebulki powietrzne i będe szykowac miejsce na róże....niestety ponoć na 240 róż tylko 50 przyjdzie....Gosia pisała. Na jedno dobrze bo łatwiej będzie z sadzeniem ale ....żal pozostanie. :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aniu, nie wiem, co napisać... Różana Królowo pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu właśnie wracam od Ciebie.Dziękuję za pozdrowienia :lol:

Elu ja co prawda zamawiałam u Sipa tylko jedną austinkę Darcey Bussell( w miejsce Szekspira) ale czuję,że też jej nie otrzymam.Natomiast na Pinc Gruss and Aachen,Usvit i Comtesse de Racquigny to mogę liczyć-tak m yślę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”