Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Aguś ja też bardzo lubię floksy tak długo rozweselają nasze ogrody.Widzę że Westerland niezmordowanie kwitnie :D
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kolorowe widoczki

Obrazek

Obrazek

Agnieszko te dwa zdjecia tak mnie urzekły że sie patrzyłam i patrzyłam na nie, tak kolorowo, trawka taka gęściutka, pieknie zieleniutka, i ta ścieżka taka zakrecona, no cuuudo :D
Wogole zdjęcia bardzo podobaja mi sie, normalnie jak pocztówki ;:224
x-d-a

Post »

Agnieszko, piękne, kolorowe, sierpniowe widoczki nam pokazujesz :P
Tyle kwiatków u Ciebie kwitnie, a wszystkie piękne, zadbane, dorodne!
Podobają mi się zwłaszcza floksiki - masz ich sporo odmian, a co jedna to ładniejsza :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,u ciebie w ogóle nie widać tej paskudnej pogody,wszystko kwitnie pieknie w przeciwieństwie do moich roslin.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko no i proszę nie tylko mnie podobają się ogólne widoczki, ja też jestem pod wrażeniem twoich pięknych rabat wśród krętych ścieżek z trawnika wygląda to bardzo pięknie ale koszenie myślę już nie jest tak piękne. twoje zdjęcia pewnie robione są lustrzanką bo wszystko jest takie piękne.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj Agness :wit
i ja podziwiam piękne rabaty u Ciebie
Ostatnia fotka baaardzo w moim guście :wink: te wywijasy i trawniczek przypomina mi moją działeczkę
czyli czuje się tu jak u siebie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu floksików będę chciała jeszcze troszkę dosadzić, one pięknie wyglądają na tle zieleni iglaków :D
Westerlandem jestem zachwycona, kwitnie dosłownie całe lato, to niesamowity krzew....drugi jest troszkę marniejszy, miał przerwę w kwitnieniu , ale też już się szykuje do ponownego, ma trochę pąków :D

Elizo bardzo mi miło, że podoba Ci się :D Widoczki niestety już troszkę inne, przekwitły już te wszystkie widoczne na obrazkach lilie. Teraz w tych miejscach królują floksy i słoneczniczki :D

Daluś dziękuję ;:196 Floksiki i ja bardzo lubię, chciałabym posadzić jeszcze kilka odmian w innych częściach ogrodu, tam gdzie jest mniej kolorków pod koniec lata :D Mam kilka na rozsadniku do przesadzenia. ale jeszcze spróbuję kupić czysto biały, bo jest piękny a takiego nie mam.

Małgosiu u mnie już ponad tydzień jest piękna słoneczna pogoda, chłodne są jedynie ranki i wieczory, ale to w sierpniu niestety normalne.....W ogrodzie znów bardzo sucho, już wczoraj podlewałam.....

Danusiu bardzo się cieszę, ze podobają Ci się moje rabatki ;:196 Koszenie nie jest takie straszne....maż już się przyzwyczaił :wink: :lol: ...czasami tylko nie wyhamuje i coś mi uszkodzi na rabacie :roll: :lol: ale to sporadyczne wypadki :lol: Aparat to faktycznie lustrzanka.

Dziś hortensje

Phantom
Obrazek

Obrazek

Pinki Winki
Obrazek

Obrazek

Limelight
Obrazek

Obrazek

Tardiwa
Obrazek

Obrazek

Unique
Obrazek

Obrazek

Pink Diamond
Obrazek

Ogrodówki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Grzesiu :wit
Bardzo się cieszę, ze podoba Ci się :D Uwielbiam faliste linie w ogrodach, nie toleruję prostych rabat robionych pod linijkę. U mnie jest ,,zakręcony,, ogródek....i pod względem ogólnego falowania ale i nawtykania mnóstwa roślinek....jedna na drugą.....na razie jest ok, ale co będzie jak się rozrosną.........pozostanie ....sekator w dłoń ;:224 :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bajeczne kolory floksów 8-) U mnie powtarzają kwitnienie floksy szydlaste.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aguś, niezmiennie zadziwia mnie to, że o każdej porze roku Twoje rabatki mienią się różnymi kolorami i to wszędzie! Doskonale zorganizowałaś :wink: kwitnienie we wszystkich zakątkach ogrodu! U mnie są takie fragmenty, gdzie często nic się nie dzieje...
I te takie nasycone kolory, ale to już zasługa fotografa, nie gorszego niż ogrodnik! :)
Ale wiesz, wydaje mi się, że Twoja Pinky Winky to jakaś inna, pogooglaj...Albo spytaj Babopielkę...Bo ja się na hortensjach nie znam, ale tu różnica bardzo ewidentna...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hortusie masz cudne.....miodzio.... ;:224
Ja mam tylko 3 ale nawet nie wiem jakie odmiany.
Dobrze, że twoje mogę sobie pooglądać do woli. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moja pinki winki jest u mnie kilka dni,cała w pąkach,jestem ciekawa kwitnienia.Deszczem chętnie się podzielę.Wczoraj zdążyłam zrobić oprysk topsinem i ni z tego ni z owego deszcz tak pi.......,że cały oprysk sobie poszedł,a przy tym burza,że mało chałupy nie rozniosło.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Pikne hortensje. Limelight jest już od dawna na mojej liście chciejstw - teraz widzę doszedł Phantom. Ale ma fajne wąskie płateczki - jak skrzydełka ważki i taki okrągły pokrój kwiatu - podoba mi się....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pinki Winki kiedy zaczyna łapać kolorek wygląda bajecznie :D Twoja Aguś już ładnie wybarwiona . Ogrodówki ...ech czemu one takie delikatne :(
Doczytałam o białych floksach i mogę napisać że u mnie rosną bezproblemowo wręcz za szybko się rozrastają , po roku od przesadzenia znowu muszę je przenieść w inne miejsce .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Hortensjowa reprezentacja u Ciebie Aguś - liczna i śliczna :shock: U mnie kwitnie tylko Pinky Winky ,Vanilka odpoczywa i Blue Bird oprócz młodziutkiej,tegorocznym nabytku a i młoda dębolistna ma 2 kwiatostany :) . Na jakim stanowisku rosną Twoje w słońcu czy półcieniu ?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”