Ogródek aleb-azi
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi
Sama niedawno zdobyłam tę werbenę. To mówicie, że wiosną należy wypatrywać siewek?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Oliwko, nie wyrzucaj rośliny przed zimą. Wiosną rozsiewam nasiona gdzie się da. Późno wychodzą. Całe szczescie, że ich nie wypieliłam, bo wczesniej nie wiedziałam jak wyglądają młode siewki.
Teraz już będę bardziej ostrożna.
Teraz już będę bardziej ostrożna.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izka na dzisiejszym pospiesznym szkółkingu zakupiła pięć róż
czy to zupełnie normalne
Taka Margo Koster dajmy na to

Taka Margo Koster dajmy na to

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Gosiu, nie wyrzucę.
Tylko czy ja poznam, że to właściwe siewki?
Tylko czy ja poznam, że to właściwe siewki?

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Ja nie poznałem i mam aż jedną
ale za to zakwitnie lada dzień

ale za to zakwitnie lada dzień
Siewki werbeny rozpoznaję bez opisu!
Iza, a ja nie pokazywałam wcześniej przed Waszym przyjazdem tych werben? Po co było kompetentnego sprzedawcę nękać, jak u mnie taki zmasowany wysiew! One mnie zaskoczyły bardzo...U mnie z zasiewami tak średnio, jak wiesz, a te werbeny nie dość, że same, to jeszcze na mojej marnej glebie z małych drobinek przeistoczyły się w potężne rośliny, zagrażające sąsiedztwu! Pancerne muszą być i mało wymagające

Iza, a ja nie pokazywałam wcześniej przed Waszym przyjazdem tych werben? Po co było kompetentnego sprzedawcę nękać, jak u mnie taki zmasowany wysiew! One mnie zaskoczyły bardzo...U mnie z zasiewami tak średnio, jak wiesz, a te werbeny nie dość, że same, to jeszcze na mojej marnej glebie z małych drobinek przeistoczyły się w potężne rośliny, zagrażające sąsiedztwu! Pancerne muszą być i mało wymagające

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ło, jaki śliczny maczek 

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
A ja bym się chętnie zapisała na oglądanie nowych zdjęć z Twojego ogrodu.
Stęskniłam się za tą różaną eksplozją.
Stęskniłam się za tą różaną eksplozją.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mili goście ... a ja na stronach różanych
Jakbym mało miała kłopotów
Goś- werbenę mam nawet nie rok... może z miesiąc
Cudnie, że pokazałaś siewki, bo może to wzmoże czujność... choć jak patrzę na te ich pierwsze listeczki, to może być krucho
I za instruktaż też dzięki
Grażynko- no to widzę, że w werbeny będziesz zaopatrzona
Skoro na Twojej ciężkiej ziemi padła a u Marty i Gosi na piasku rośnie, to wniosek tylko jeden - szykuj dla niej dołek z piaskiem. Musi wrócić do kogrobuszu- taka wdzięczna i bezpretensjonalna roślinka
Oliwko- to będziemy wypatrywać siewek razem. Mam nadzieję, że werbena będzie miała udany debiut w naszych ogrodach a później będzie odgrywać rok rocznie kolejne przedstawienia.
Joluś- widzę, że dzielnie się trzymasz
Twoje zachowania zupełnie normalne, ba godne pochwały
Taka Margo Koster to bardzo zacny nabytek
Grześ - to chuchaj i dmuchaj na tą jedną. Wyda potomstwo to będziemy już niedługo, bo wiosną, razem z Walentyną wypatrywać siewek
Martuś- może pokazywałaś werbeny... ale ja mam ciągłe zaległości forumowe... Ale Twoje obserwacje co do poczynań werbeny w ogrodzie bardzo mi cenne
Aniu Różana - wzrok szybszy od rozumu... przeczytałam ślimaczek miast śliczny maczek
Wyrodził się taki jedynaczek... zaznaczyłam, żeby zebrać nasiona. Może powtórzy tą śliczność
Asiu Ptasiu - tęsknota do różanej eksplozji? Już teraz? To zima zamieni się w MEGATĘSKNOTĘ... Mówisz i mas
Na początek studium róży w obiektywie brata : Summer Song i Madame de La Roche Lambert

I moje standardowe spojrzenie przez mało obiektywny obiektyw
Vanilla i Acapella
Dwie Luizy... Pierwsza Augusta, druga Odier
Ta pierwsza do momentu spotkania z Nelą była Laguną... teraz NN i Peace
Jedno i to samo, czyli Mogador= Rose du Roi a Fleurs Poupres

Troszkę nadrobiłam... postaram się tak bardzo nie zaopuszczać forumowego ogródka...

Goś- werbenę mam nawet nie rok... może z miesiąc

Grażynko- no to widzę, że w werbeny będziesz zaopatrzona

Oliwko- to będziemy wypatrywać siewek razem. Mam nadzieję, że werbena będzie miała udany debiut w naszych ogrodach a później będzie odgrywać rok rocznie kolejne przedstawienia.
Joluś- widzę, że dzielnie się trzymasz

Grześ - to chuchaj i dmuchaj na tą jedną. Wyda potomstwo to będziemy już niedługo, bo wiosną, razem z Walentyną wypatrywać siewek

Martuś- może pokazywałaś werbeny... ale ja mam ciągłe zaległości forumowe... Ale Twoje obserwacje co do poczynań werbeny w ogrodzie bardzo mi cenne

Aniu Różana - wzrok szybszy od rozumu... przeczytałam ślimaczek miast śliczny maczek

Asiu Ptasiu - tęsknota do różanej eksplozji? Już teraz? To zima zamieni się w MEGATĘSKNOTĘ... Mówisz i mas

Na początek studium róży w obiektywie brata : Summer Song i Madame de La Roche Lambert

I moje standardowe spojrzenie przez mało obiektywny obiektyw
Vanilla i Acapella

Dwie Luizy... Pierwsza Augusta, druga Odier

Ta pierwsza do momentu spotkania z Nelą była Laguną... teraz NN i Peace

Jedno i to samo, czyli Mogador= Rose du Roi a Fleurs Poupres

Troszkę nadrobiłam... postaram się tak bardzo nie zaopuszczać forumowego ogródka...
Witam przejrzałam i wzdycham do róż!!!
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Izko, oczu nie mogłam oderwać od tych kolorów. Lilie pięknie pokazane. Cały rok trzeba będzie czekać na ten widok, nie wspomnę o zapachu. Pięknie jest w Twoim ogrodzie. 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Izo i lelijki i różyce cudne. Jak znajdziesz chwilkę to wrzuć coś jeszcze na drugie śniadanie i podwieczorek 
Izo wyczytałam u Asi, że kupiłaś dąb błotny. Możesz zdradzić gdzie? Bo ja od dawna na niego poluję i nie mogę znaleźć.....

Izo wyczytałam u Asi, że kupiłaś dąb błotny. Możesz zdradzić gdzie? Bo ja od dawna na niego poluję i nie mogę znaleźć.....