Działka moja miłość i pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sie 2011, o 07:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Działka moja miłość i pasja

Post »

Bardzo, bardzo serdecznie witam pozytywnie jak ja zakręconych ogrodników. Chcę wam przedstawić swoje ukochane "dziecko". Założyłam swoją działkę 8 lat temu na paskudnym ugorze i śmietnisku. Sama na niej wszystko robię. Jestem po poważnej chorobie(udarze mózgu)i wiosen trochę jest, ale chcę koniecznie skończyć to co zaczęłam ze zmarłym przedwcześnie mężem. Mam możliwość pracy tylko w soboty, czasem jakiś weekend, jak daję radę nie wiem. Może to natura mnie zaprasza a może to efekty które tak cieszą. To jest moja miłość i pasja. Sama posadziłam na niej każde drzewo,krzak i kwiat. Troszkę jest roślin kupionych,więcej darowanych czy też z wymiany. Sama betonowałam oczko i chodniczki (materiał za darmo załatwił mi kuzyn Jacek. Kochany) Za mało, nie może więcej, trzeba mi pomyśleć o czymś innym. Kamienie są zbierane na spacerach, grzybobraniach przeze mnie, przez córkę i wnuczki na plażach, w jeziorach na obozach i wyjazdach, trochę kupił mój nieżyjący mąż i jakoś się uzbierało. Sama też" modeluję" swoje sosny i tuje, kiedyś było więcej "kul i śrub" teraz niestety nie daję rady bo jedna ręka i noga niesprawna całkowicie-może jeszcze kiedyś. Marzę postawić domek mały drewniany i oczko czymś uszczelnić. Za co nie mam pojęcia ale marzenia nie kosztują. Kocham was wszystkich choć nie znam, pozdrawiam gorąco i dołączam zdjęcia. Ale osobno, bo piszę jedną sprawną ręką i już 5-ty raz niechcący skasowałam to co napisałam.

"Bonsai"-mojej roboty
Obrazek

Mam zdjęć dziesiątki czemu mi pokazuje że są za duże pliki i nie mogę się pochwalić?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No trochę mi się wysłać udało, na 126 zdjęć wysłałam te troszkę.

Pozwoliłem sobie scalić Twoje posty w jeden.
Paweł Woynowski
Moderator
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Re: mój najpiękniejszy dla mnie ogród

Post »

Witaj Joasiu ..masz piękny ogród...warto go pokazać..... ;:180 tylko musisz chyba poprosić aby przeniesiono Ci wątek do działu 'mój piękny ogród"...
Wątki połączone. Adam
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka moja miłość i pasja

Post »

Witaj Joanno,
Pytasz się o zdjęcia, dlaczego Fotosik ich nie przyjmuje. Jeśli masz konto bezpłatne, to limit na wysłanie pojedynczego zdjęcia wynosi 1,5 MB. Dla kont płatnych, co polecam za nie duże pieniądze 47 zł/rocznie za konto PRO, masz wszystkie wygody które oferuje Fotosik, limit wynosi 5,0 MB na jedno zdjęcie, więc można wrzucać zdjęcia w dużej rozdzielczości (rozmiarze). - http://www.fotosik.pl/pomoc/faq/zagadnienia_ogolne/#2

A teraz moja prośba, pokaż mi bliżej ten Twój skalniak i oczko, bo czuję że są oryginalne, tak jak to co pokazałaś do tej pory. Podoba mi się spokój w Twoim ogrodzie. Człowiek nie dostaje oczopląsu od rożnych kolorów, rozrzuconych po całym ogrodzie bez ładu i składu. Poza tym zauważyłem że bardzo ładnie wkomponowałaś ogród w jego otoczenie. W zasadzie nie widać gdzie się ogród kończy, a zaczyna to co jest za nim. Bardzo mi się to podoba, lubię takie klimaty.
aha i jeszcze jedna prośba, wstaw proszę w swoim profilu lokalizację ogrodu, oczywiście nie konieczne z dokładnym adresem :wink:
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyszłam się przywitać :wit Widzę, że piękny ogród nam pokażesz. Jestem cierpliwa, więc poczekam,aż uporasz się ze zdjęciami ;:65 Pozdrawiam Bogumiłka.
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Kochani dziękuję za miłe słowa.Moja działka mieści się przed Zakrzewem za Warką,dokładniej w Wymysłowie lub jak mówią inni w Aleksandrówce.Co prawda nie chodzę ,ale jest blisko do Pilicy jak i do lasu(tu chodzę bo jestem grzybiara)Zdjęcia dołączę jak już będę mogła te o większej pojemności przesyłać.Na razie muszę troszkę poczekać.Dziękuję za poradę,skorzystam z tego płatnego konta jak najprędzej.

Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Kobieto - jak ty dajesz radę ????
Mnie czeka kładzenie ścieżek i podłogi tarasu z takich betonowych puzzli i zabieram się do tego jak do jeża.
Przecież to kupa ciężkiej pracy a ty sama zrobiłaś takie piękne ścieżki ;:180
Kładłaś na podsypkę z piasku czy bezpośrednio ?
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Witaj Joanno jestem pod wrażeniem pracy którą wykonałaś .Jesteś wielka.Dołączam się do słów Pawła ,że ogród jest super uporządkowany i wygląda jakby się ciągnął w nie skończoność.Będę zaglądał i podziwiał
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Witam serdecznie :wit Cudny ogród. Jestem pod wielkim wrażeniem. ;:180 Wiem ile wysiłku i pracy Cię to kosztowało, bo ja też sama jestem do wszystkiego.
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu, tak jak i moi przedmówcy jestem pełna podziwu dla ogromu prac jaki włożyłaś w ogród,jest po prostu piękny.Będę Twoim gościem jeszcze nie raz.Serdecznie pozdrawiam Sylwana
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Po prostu pięknie!! Cóż można więcej powiedzieć...Powodzenia w realizacji marzeń! :)
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

odp

Post »

Pawle,pozwól że pokażę ci oczko innym razem,na razie jeszcze nie skończyłam jest dopiero tylko betonem pokryte i na obrzeżach zrobiłam imitację kamienistego brzegu ,w tym roku jestem jeszcze za słaba żeby je uszczelnić ,przekładam to na rok przyszłym am nadzieję że dam radę po udarze. Skalniaków jest kilka w sobotę zrobię fotki, pozdrawiam./

Napisane: Cz 18 sie 2011 16:10
Kochana ,dzięki za mile słowa.Też masz cudne miejsce na popuszczenie wodzy fantazji. Gotowe oczko wodne, ta skarpa jest świetna i w ogóle całe ukształtowanie terenu jest super .Ja już widzę oczami wyobraźni jak można tu szaleć....
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Jestem oczarowana . :D
Wszelkiej pomocy możesz poszukać -
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=10975
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Jolu czarodziejko jedna, jak to super zobaczyć tak piękny ogród w powiększeniu.
A tak na marginesie, to mi jest wstyd że Joasia po ciężkiej chorobie takie cudo stworzyła. Ja jestem obibok jeden, muszę się zabrać do roboty.
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Jolu
ja też jak Jola Graj jestem oczarowana Twoim ogrodem.
Zastosowałaś bardzo ciekawy kolor .
Przytłumiony, lekko dymny kolor lata.
Pasja i miłość , czynią cuda.
;:196 Elżbieta
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Kochani,bardzo gorąco dziękuję za wszystkie miłe słowa.Jest mi ogromnie przyjemnie że mogłam was"gościć" na swojej działce i dziękuję też za podpowiedzi w sprawie zdjęć.Przy następnym pobycie na działce zrobię następne i od razu zamieszczę.Jestem bardzo podbudowana tym że moja praca przypadła wam do gustu,serdecznie dziękuję :wit :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”