Pasja
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pasja
Oooo Kasiu, widze ze masz drzewkowego sumaka. Czy masz go wsadzonego w glebe? czy trzymasz w donicy? Ja tez mam, na razie w donicy, bo strasza wszyscy, ze to-to rozlazi sie strasznie po ogrodzie i tylko klopot z tym a ja bym go jednak wolala w ziemi, bo na tarasie to mi nijak nie pasuje.
no ja na pewno nie będe odpoczywać, chyba, że będę zostawać na noc i dlatego też chce mieć nowy domek i żeby sobie usiąść na tarasie i popić kawkę czy herbatkę
zaś moje biedactwo czyli mama ma teraz ponad roczny urlop zdrowotny to co ona biedna bedzie robić wiosną........i dlatego nowa altanka,niech sobie kobita idzie na działkę i niech sobie tam siedzi, bo na powietrzu szybciej się dochodzi do siebie i zdrowieje!

zaś moje biedactwo czyli mama ma teraz ponad roczny urlop zdrowotny to co ona biedna bedzie robić wiosną........i dlatego nowa altanka,niech sobie kobita idzie na działkę i niech sobie tam siedzi, bo na powietrzu szybciej się dochodzi do siebie i zdrowieje!

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jule mam drzewkowego , kupiłam u ogrodnika. Początkowo, miałam od sąsiada i z pola ale żaden nie wytrwał...Posadziłam normalnie w glebie. Jest u mnie drugi rok i nie widzę przyrostów bocznych, poza tym rośnie u mnie w kątku za pięciornikami. Mam nadzieję, że się zbytnio nie rozlezie
Oliwka zawilce mam w tym roku dorodne, w zeszłym roku podupadły po powodzi, pewnie niebawem będę obdzielać sąsiadów
Magda
no właśnie u mnie zawsze kawa zimna na mnie czeka na tarasie
Goście za to mają fajnie
Twoja mama na pewno szybko dojdzie do zdrowia, czego jej serdecznie życzę 
A to mój smutek - głóg

Uploaded with ImageShack.us

Oliwka zawilce mam w tym roku dorodne, w zeszłym roku podupadły po powodzi, pewnie niebawem będę obdzielać sąsiadów

Magda

A to mój smutek - głóg

- magenta
- Kontakt:
Lila Rosa witaj
, zapraszam częściej
Agu No właśnie przypominam sobie Twoje zachwyty
i zachwyty innych, boję się że nic z tego, ale do wiosny zostawiam. Strasznie w tym miejscu mokro , myślę co z tym zrobić i czy w ogóle coś mogę zrobić?

Agu No właśnie przypominam sobie Twoje zachwyty

łojej ale biedne drzewko, takie smutne, aż się normalnie żal robi jak się na nie patrzy.... może odbije, do wiosny poczekaj albo zrób tak jak ja z wiśnią....postrasz, że albo wypuści nowe listki albo.......
u mnie zadziałało.....masę nowych gałęzi i duże owoce, wystraszyła się biedulka

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
też się rozckliwiałam nad Twoim głogiem. Zaczekaj do następnego roku...Ja podobnie miałam z różą, którą wykopałam sprzed mojego biura-była olbrzymia i nikt o nią nie dbał, więc pomyślałam, że wsadzę u siebie w ogródku. Wszyscy położyli na niej krzyżyk, nawet doświadczeni ogrodnicy (również od róż) marnie widzieli jej żywot-2 m-ce w ziemi i ZERO oznak życia....i nagle CUD
, kwitnie pięknie,
już miałam ją wywalać, bo to taki straszak ogrodowy był. Drażnił podwójnie, bo w ogrodniczką jestem od tego sezonu :P Ze straszeniem jak słowo daję pomaga, mojej różycy też powiedziałam mocno...aż jej w liście poszło
za dwa dni pierwsze listki pściła

- magenta
- Kontakt:
Dzięki za słowa otuchy
Właśnie nieźle polało u mnie i jeszcze leje ale raczej bez strat mam nadzieję
Nie mogę się pozbyć wełnowców z choiny, pryskam raz po raz i nic to nie daje, może nie tym paskudztwem co trzeba?
Może macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
A to jeszcze fotki z wczoraj

rdest - ogólnie nie jestem zadowolona

Właśnie nieźle polało u mnie i jeszcze leje ale raczej bez strat mam nadzieję

Nie mogę się pozbyć wełnowców z choiny, pryskam raz po raz i nic to nie daje, może nie tym paskudztwem co trzeba?
Może macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
A to jeszcze fotki z wczoraj

rdest - ogólnie nie jestem zadowolona

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu wełnowce miałam tylko na domowych i mimo stosowania przeróżnych zabiegów,
zawsze kończyło się tak samo...lądowały w koszu
Tarasowce masz przepiękne...z czego nie jesteś zadowolona ?...z rdestu?
zawsze kończyło się tak samo...lądowały w koszu

Tarasowce masz przepiękne...z czego nie jesteś zadowolona ?...z rdestu?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podoba mi się sumak,ale nie odważyłam się mieć go na działce.Przed blokiem,gdzie mieszkaliśmy rozłaził się rozłogami po całym placu.