Gosiu ...możliwe, możliwe...znamy takich co krytykują ...
jest dokładnie tak jak piszesz... ludzie , którzy nie mają pojęcia o roślinach i ich uprawie , nie wiedzą ile czasu i wysiłku wymaga utrzymanie ogrodu w dobrej kondycji , a co więcej sami nic nie mają - ale zawsze krytykują i pouczają ...

A przecież my tworzymy swój ogród dla siebie i w takim guście jaki nam odpowiada - prawda? On wcale nie musi się podobać innym

A co więcej ... co z tego , że podoba nam się jakaś roślinka , wyszukany okaz , czy coś z architektury ogrodowej... za wszystko trzeba słono płacić - to hobby jest kosztowne

Ludzie tego nie wiedzą
Słyszałam już , że u mnie nic ładnego nie ma... wszystko takie malutkie ... no altanka, mostki i pełno kamieni ... , a to trzeba się znać na tym co z czym może rosnąć i gdzie to posadzić ..., że mam mało kwiatów... albo , że mostek jest źle zrobiony... , na żurawki i hosty pani ostatnio paluszkiem pokazywała to mam ,to mam ,to mam ,a jak powiedziałam ile odmiam posiadam to zamilkła
Gosiu nie strzęp sobie języka na takich gości, szkoda nerwów

Takich ludzi świetnie się "wykańcza" spokojem , a jeszcze lepiej to pokazać co się nowego kupilo , zrobiło albo jak pięknie kwitnie...oni wtedy robią tak

i tak wyglądają

ze złości
Pozdrawiam Jola.