Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aga, wiosenny cennik mam, myślałam, że masz aktualną ofertę :D Na pewno wysyłają z gołym korzeniem, bo wiosną od nich takie łyse kupiłam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

jak zdobędę ofertę jesienną, to podeślę :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, także ci życzę miłego dnia. U mnie też świeci ;:3 ;:3 ;:3
Twoój ogródek od razu wygląda radośniej, no i wszystko zaczyna powoli obsychać. Ostatnio widzę, że skupiasz się na różach. Ja mam co do nich wzloty i upadki. Teraz, po deszczach, gdy dopadła je czarna plamistość, a pąki zwisają smętnie nasączone wodą, mówię sobie: jednak nie, jednak lepiej sadzić liliowce i poprzstać na tych różach, które mam. Ale pewnie jak przyjdzie piękna słoneczna pogoda i rózyce powr,ocą do życia, znowu, po raz kolejny zmienię zdanie :wink:
W każdym razie teraz cieszmy się sloneczkiem, bo już słyszę w radiu, że po południu będzie grzmiało.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AGuś proszę receptę na taki trawniczek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dzięki Aga za odpowiedź.
Poproszę więcej zdjęć ;:108 bardzo lubię patrzeć na Twoj ogród. Wczoraj kupiłam modrzew, ale inną odmianę-też o pokroju płaksy ;:138 i piękną szczepioną irgę o dwu kolorowych listkach i z kuleczkami, które się na jesień przebarwią na czerwono...również płaksa. Coś mnie na te beczące roślinki naszło, chyba w związku z pogodą.

Na końcu działki mam tyle wody, że jak wczoraj dołek wykopałam, to aż zassało ziemię i trysnęła woda
A jak twoje oczko wodne, nie wystąpiło z brzegów?
x-ag-a
---

Post »

Wandziu, póki co pogoda się utrzymuje, a ogród z godziny na godzinę obsycha... nie wspominając, że na sercu od razu cieplej :)
co do róż, Wandziu, ja postanowiłam spróbować, ponieważ kilka sztuk, które do tej pory - przed bieżącymi zakupami - rosły w moim ogrodzie, bez problemu sobie radziły... pewnie wymagają więcej troski, niż inne rośliny, ale czemu nie miałabym im jej dać. Zobaczymy po zimie, czy będę szaleć dalej i próbować z kolejnymi odmianami ;) Twoja przygoda z liliowcami też jest dla mnie inspirująca; wpisałam do kajetu kilka odmian, które szalenie mi się podobają i kto wie, może będę za jakiś czas cieszyła się pięknymi egzemplarzami, jakie oglądam m.in u Ciebie :)
Aga, złotej recepty na trawnik nie mam, ale pokrótce, zaczynając od wiosny: wertykulacja, nawożenie, regularne koszenie, opryski na dwuliścienne chwasty i codzienne (jeśli aura tego wymaga) podlewanie... to naprawdę wszystko :)
Madziu, cieszę się z Twoich zakupów... ja również lubię formy płaczące roślin... brakuje mi brzozy Youngii na przykład, ale też wielu innych... niestety miejsca w ogrodzie jakoś nie przybywa ;)
u mnie na ogrodzie trochę słońce wysuszyło nadmiar wody, także tez z oczka, które wystąpiło z brzegów... jeśli nie będzie padać, to jest szansa, że niedługo obeschnie całkiem, czego nam obu (i nie tylko ;)) życzę :)

trochę zdjęć:

Obrazek
Double Delight - powoli się rozkręca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Aga też lubię drzewka o formie "płaczącej" - Korony ukształtowane w parasol są urocze i dają cień mniejszym roślinką. Pokażesz swoje płaczące z bliska :?: Mam w planach właśnie zakupić jakąś brzozę

Pozdrawiam Jola.
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32

Post »

piękne zdjęcia :)
miło popatrzeć :) u mnie pogoda kiepska, co jakiś czas kropi i mocno wieje :(
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Piękne, jak zwykle! :)
Aga, a Twoje jałowce Moonglow jakie są wysokie i ile lat mają? U siebie mam jeden pod oknem, ciekawa jestem, po jakim czasie mi je zasłoni? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---

Post »

Joluś, płaczących nie mam wiele, zaledwie modrzew, wierzby, szczepiona irga... podobają mi się jednak bardzo te formy, a do Twojego ogrodu świetnie by pasowały... myślę, że wybór w ogrodniczych jest coraz większy, a brzozę znajdziesz na pewno :) postaram się jutro wkleić zdjęcia.
dziękuję za miły komentarz, Jacku! :) czy poprawiła się u Ciebie pogoda? pod Wawa i w okolicy był dzisiaj piękny, słoneczny dzień.
witaj, Su :) dzięki ;:196 moje Moonglow mają prawie 4m, a w ogrodzie rosną od 5 lat... jeśli mnie pamięć nie myli, to miały ok 1,7m, gdy je kupowałam... pięknie i wysoko urosły! aż jestem mile zaskoczona, licząc roczne przyrosty :) jak wysoki jest Twój?

wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy nie ma dzieci w domu, to jesteśmy niegrzeczni... lalalalala :lol:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowny ogród ,zadbany i przemyślny w każdym calu ;:108 Bardzo mi się podobają Twoje rozrosnięte rośliny są takie zdrowe i wypielęgnowane :uszy Widać że kochasz każdy centymetr kwadratowy Twojego pieknego raju!!!Podziwiam ;:180
Jak pogoda i nastrój ? U mnie dzisiaj pokropiło 5 minut a reszta dnia ;:3 ;:3 ;:3 ....nareszcie!!!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, o tak - kocham mój ogród, równie mocno jak Ty ;:196 dziękuję Ci, kochana, za dobre słowo :)
pogoda dziś wspaniała, nawet teraz pod wieczór jest ciepło i miło oglądać zachodzące słońce... nastrój bardzo mi się poprawił... oby kolejne dni były podobne ;:3
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoj Pieciornik jest niesamowity 8-)
Zazdroszcze pieknej pogody, bo u mnie niby nie pada ale jest taki zimny wiatr, ze nie jest za przyjemnie brrrr
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś zapowiada Ci się fantastyczny weekend...słoneczna pogoda, wolna chata...tylko proszę za bardzo nie szaleć :uszy
Mam nadzieję, że nie zapomnisz o nas ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga wszystko cudne i wypieszczone .
Rozchodniki pięknie rozrośnięte .
Mój zielony też duży , ale ten o bordowych liściach to bida ;:223
U Igora widziałam fajne pstre rozchodniki . Trzeba nabyć ....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”