Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

Po kwitnieniu RU poszła do góry i na boki jak szalona widać wybrałam jej dobre miejsce . Haniu Lustige będe musiała przesadzić bardziej pod siatkę ,albo pod zielony płot bo na tym miejscu jest za wysoka . W tym roku miała blisko 2 m i potrzebuje dużo miejsca obok siebie a Myriam dopiero jesienne nasadzenie tez sie ślicznie rozrasta . Wysypałam za siatką granulki a one i tak przechodzą przez zasieki nawet kamyki na chodnikach ich nie zatrzymują . Najbardziej wytrzymała lilia na te pogodę to Flore Pleno, Dizzy, Strargazer ,Henryi ,Tiger woods. Moge Ci polecić z czystym sumieniem Jubile du princ de Monaco fajnie sie rozkrzewia i kwitnie non -stop a to dopiero mój jesienny nabytek i jest zdrowa
NELA Burgund to moja duma mam nawet patyczki wsadzone bo są chętni na niego z Nostalgii też powsadzałam patyki z Fresji i prawie pod każdą różą są pety :;230 . Widocznie miejsce jej pasuje a pies z kotem ciągle ja denerwuja wiecznie gonią sie wokół niej . Moze to jej pomaga :;230 Ta niebieska Odetka chyba sie tak nie rozłazi jak ta biała i nie jest taka wysoka . U mnie obie kwitną
IZA na pewno nie bedzie tak żle i lato i babie lato na pewno wszystko u nas będzie . No cóż wrzosom zachciało sie kwitnać i chryzantemom też co ja na to poradzę . Jedno jest pewne len jeszcze kwitnie i już zrobiła sie fajna kępka z niego .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No jasne, to nie Twoja wina, ze wszystko za wcześnie kwitnie :lol:
Len Ci kwitnie? To pięknie! U mnie już tylko pojedyncze kwiatki ...

Wsadzasz patyczki pod różami? A jak sie ukorzenią, nie boisz się, ze uszkodzisz korzenie róży przy wykopywaniu?
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba mamy takie same podpory dla pnączy :lol:
Myślę o tej zielonkawej przy RU, zresztą widziałam je u wielu forumek :wink:

Biedna ta języczka i właśnie dlatego musiałam zrezygnować z tych roślin w ogrodzie, bo były jadłodajnia i wylęgarnią ślimorów :evil:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-u mnie coś w drobniejsze dziurki podjada języczki(funkie też),tylko raz znalazłam tam ślimaka małego i bez domkowego więc to chyba nie on.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja tam chcę lata a nie żadnej jesieni.... :pogon
Dopiero mam zamiar się opalić .....stracić na wadze.....nacieszyć kwiatami...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WIECZOROWĄ PORĄ
EWCIU powiedz kiedy Ci wysłać te roślinki . Sadzonki w osonych pojemniczkach są zrobione a mam jeszcze nie posadzone cebulki zielonego szczawika . U mnie tez zauważyłam na niektórych roślinach takie małe bezdomne ślimory Slimak niszczy wszystko czy bezdomny czy z domkiem
OLIWKO one nawet na różach przesiadują na liliach dla nich nie ma niejadalnych roślin . Tę podporę kupiłam w Lidlu niemieckim ,ale u nas też takie były . Dlatego nie chcę mieć u siebie Host bo to w ogóle je przyciąga
IZULKO nie ma tek żle z tymi patyczkami . Te starsze róże mają już głębokie korzenie a młodzież nie ma takiej opcji . Delikatnie wyciągam
GRAŻYNKO czy to od nas zależy NIE Przyroda sama jakoś tak dziwnie ciągnie ku jesieni ;:224 tez chciałabym ,żeby jak najdłużej było ciepełko
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No Jadziu dałaś widoki na całość aż się dusza uśmiecha, piękne białe lilie o różyczkach nie wspominam bo one wszystkie naj...
Ja tam ze ślimaczorami się nie patyczkuję. Dostały dużą dawkę niebieskiego jak zajęły się wychodzącymi daliami i o dziwo bardzo długo był spokój. Wszystkie hosty nie mają ani jednej dziurki, tylko od gradu poszarpane liście. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bo to chapeau bas! Podejmujesz się takiej misternej roboty i wykonujesz ja bezbłędnie!
Ja tam cykor jestem :;230 Boję się, żeby nie uszkodzic korzeni, starych, czy młodych i się męczę z doniczkami. A kiedyś wsadzałam byle gdzie w cieniu, nawet nie nakrywałam i tez mi sie przyjmowało :shock: Tylko wtedy jeszcze zimy i przedwiośnia nie były takie paskudne ...
Widoczki zaserwowałaś teraz ze klękajcie narody! Tak patrze na nie i dochodze do wniosku, ze lilie i róże to jest doskonałe zestawienie! ;:138
Hortensję tez muszę pochwalić, bo kwiaty wielgachne, że nie wiadomo, jak ona je dźwiga? :shock:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To prawda.
Ale chciałoby się prawdziwego lata, nawet z upałem po tych deszczach...... :?
A nasza forumowa pogodynka też zapowiada, że zima zacznie się już od listopada a teraz po tych deszczach to już będzie jesień.
A przecież dopiero co nie mogliśmy doczekać się tulipanów. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO a na różach tyle ,ale nawet o tej porze bruzdownica nie odpuszcza . Niedługo trzeba je będzie sadzic i znowu zacznie sie szał . :;230 . Gdyby po tych deszczach przyszedł taki upał to choroby dopiero by sie namnożyły .
IZULKO Twoja -moja Veilchenka czeka na Ciebie a moze juz ją lepiej przygotować do podróży i dać do doniczki bo na razie siedzi w ziemi . Masz rację róże z liliami pięknie sie komponuja a jeszcze jak utrafisz z kolorem i czasem kwitnienia . Mam duzo różowych lilii i teraz sie namyślam z kim je skumplować . Moje hortusie to wielgachne krzaczory a ta była w maju przesadzana i pomimo tego kwitnie obficie
MAJKA też wysypałam za siatką ślimakolem ,ale one przeszły te zasieki i rozkładają mi sie w ogródku brrrrr. i ciągną za sobą takie smugi
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oooo....nie, żadnych szałów u mnie nie będzie.
Już mam dosyć ;:108 ....no może jedna lub dwie..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu ale Ci ślimory zeżarły języczkę czy na te stwory nie ma kary szkoda roślin
u mnie też są ale te z muszelkami i nie robią szkód ale i tak je tępię ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadziulku, może nie wykopuj jeszcze Weilchenblau. Ona szybko rosnie, to posadziłabym ją od razu do gruntu, więc lepiej jej dwa razy nie przesadzać. Chyba, że slimaki ją tak zgnębiły, ze nie jest duża i trzeba by ja w doniczce przetrzymać do wiosny :roll: Ale wątpie w to! :lol:
Różowe lilie? Mnie by sie podobały np. z Astrid Grafin :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Troche mnie nie było, a Twój ogródek nie do poznania :;230 narosło i zarosło dokładnie. Skrawka czystej ziemi nie widać :;230 i tak trzymaj :) ależ te lilie dodają uroku ogrodowi, zawłaszcza teraz, kiedy prawie codziennie pada. Róże mają przerwę, albo przekwitają szybko, a lilie sobie stoją i usmiechają do deszczowego nieba.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-białe lilie masz niemożebnie rozrośnięte!Moja w tym roku chyba poprzestanie na jednym kwiatku,za to przyznaję bardzo dużym,pięknym i wonnym.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”