Nowości [ i nie tylko ] z nasion

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jolciajci pisze:Anulko piękne te kwiatuszki na tym opakowaniu :P .
Czy to jest bylinka :shock:
Ta czarnuszka jest jednoroczna. A napisałam, że damasceńska, bo tak była kiedyś podpisana bodajże w Kwietniku. :roll:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dorotko wielkie dzięki za odpowiedzi :D Nie było mnie kilka dni :D
Ja tą czarnuszkę będę miała pierwszy raz i zobaczymy co z niej wyrosnie?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pięknie wygląda ta czarnuszka - takiej jeszcze nie widziałam. A czy jadłaś już jej nasiona z ciastem na słono ? Kiedyś mnie takim poczęstowano, ale mi nie smakowało. Ten smak czarnuszki trzeba lubić a mnie nie specjalnie podchodzi. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Gertrudo ja miałam kukurydzę ozdobną i nawet ładnie wzeszła.Nasiona posadziłam prosto do ziemi .Nie wyrasta wysoko i nawet zawiązały się kolby choc uwazam ,ze dosc pózno .Tylko kilka dojrzało a resztę zjadły gryzonie.

Ja proponuję po tulipanach posiac astry.Ładnie wschodzą ,są ozdobne i nie mają duzych korzeni.Mogą to byc astry liliputki.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p
Od: 26 kwie 2007, o 18:37

Post »

A ja dopiero wybieram się na zakupy :roll: Z kwiatków to raczej balkonowe będę siać/sadzić bo nie mam koło domu grządek z kwiatami tylko trawnik i iglaki. Jesienią wywalczyłam :!: skrawek aby posadzić tulipany, szafirki itp. Mam kilka róż posadzonych w trawniku i to wszystko. No ale wyzyję się na nasionach warzyw 8)
gosiaj104
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lut 2008, o 17:59

Post »

Mam radę na "niewypały kwiatowe" :KOCHIA (żakula). Wprawdzie to nie kwiat, ale coś w rodzaju krzewu jednorocznego, z którym nieźle można się pobawić przycinając go metodą - jak mi się podoba-
Niestety mam tylko jedno i to bardzo marne zdjęcie z telefonu, ale może coś zobaczycie/ Obrazek
Pozdrawiam Gosia
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znamy, znamy, Gosiu KOCHIĘ inaczej MIETELNIK :D . Właśnie szykuję miejsce dla niej ..
Wieści o niej już w ubiegłym roku rozeszły się z wątku Barbarki (i nasionka zresztą też :lol: ).

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... nik#130139

A jaka ślicznie czerwona jest jesienią ! :shock:
gosiaj104
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lut 2008, o 17:59

Post »

Tak Aniu jest piękna, gdy jest czerwona, a jak pięknie się rozsiewa ( co widać na następny rok wiosną) gdy jej w porę nie sprzątniesz jesienią...
Sorki za powtórki, jestem nowicjuszką na forum ;:86 i dopiero się wgłębiam- z przyjemnością zresztą. ;:37
Pozdrawiam Gosia
Reposit-10

Post »

Wszyscy, Gosiu, byliśmy nowicjuszami, więc się nie przejmuj i .. do przodu ;:71 . jak złapiesz bakcyla,
to dużo się dowiesz i ani się nie obejrzysz, jak pod nickiem pojawi się złota plakietka :D .

Miłego forumowania ;:18
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witam serdecznie.W amtym roku uprawiałam pomidory i muszę powiedzieć,że pomidorki Pokusa rosły super.Miałam je pierwszy raz,posiałam do kuwety całą paczkę a one jak szalone wzeszły wszystkie.Było ich dużo i nie wiedziałam co z nimi zrobić,więc wsadzałam gdzie miałam miejsce nawet na rabatach kwiatowych,w wiaderkach i w czym popadło.Wcale nie chorowały a rosły jak szalone,tylko je podlewałam.Choroby nie było żadnej,trochę je obrywałam po bokach.Polecam bardzo,rodzą dużo,całymi koszyczkami zbierałam,a w smaku też są pyszne,do sałatek wyśmienite.W tym roku też je posieje,wiem że to ostatni dzwonek,ale nie mam ich u nas,może gdzieś znajdę.Polecam tą odmianę a dzieci uwielbiają takie malutkie pomidorki.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Obrazek Obrazek
Takie nowości dzisiaj kupiłam. Jestem bardzo ciekawa tej aksamitki, bazylia też niczego sobie. :lol:
Awatar użytkownika
Ziela1233
200p
200p
Od: 5 mar 2008, o 13:49

Post »

ojj widze ze moja forma dobrze prosperuje na tym forum hehe;d
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Amlosku, napisz dokładniej kiedy i gdzie należy wysiać mietelnika, proszę :roll: Chyba mi umknął w tym szaleństwie kopania, wożenia ziemi, grabienia i pielenia. A tu czas siania, chyba... Ale na jakim stanowisku? I kiedy, i czy od razu na miejsce stałe?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Reposit-10

Post »

Naleweczko - zamierzam wysiać w długi weekend majowy. Na razie usuwam darń i szykuję miejsce.

Tu masz warunki uprawy : http://www.swiatkwiatow.pl/mietelnik--- ... a-id1.html
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Dziękuję :)

I powodzenia!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”