Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Aniu, przybiegłam wieczorkiem pożyczyć Ci jeszcze wszystkiego naj w dniu imienin ;:7
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aniu może uda mi się któregoś dnia zamieścić swój skalniak :oops: .
Może znajdziesz coś co Ci się spodoba?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Samych szczęśliwych chwil ;:196
Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko,Aniu-dziękuję ;:196

Aga- dziękuję ;:196 Jeśli masz za dużo czegoś, to sie wymienimy lub jakoś inaczej dogadamy... ;:196

:wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Aniu, przyjmij od spóźnialskiej życzenia: nieustającej radości i rozrastającego się zdrowo ogrodu, niech cieszy przez cały rok ;:196
Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu-dziękuję- piękne lilijki ;:224

U mnie jakoś brakuje czasu na ogród, deszcze już mnie wkurzają, sezon ogórkowy zakończony szczęśliwie..... Dzisiaj trochę wzięłam się za skalniak- bo terminy gonią :;230

W ogrodzie nic ciekawego sie nie dzieje....

Rozkwitła jakaś lilia...

Obrazek

H. Limelight - dopiero rozkwita...

Obrazek

Obrazek

H. Vanille Freise-bardzo mi się w tym roku podoba- ma wielkie kwiaty ...

Obrazek

Obrazek

Dalia od siostry- z jednej bulwki wyrósł duży krzaczek....myslałam,że nawet nie zakwitnie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja z Kauflandu ;:167

Obrazek

Obrazek

Muszę jeszcze kilka hortensji kupić.... choroba się rozwija niestety :D

Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

No to dobrze, że nie byłaś ze mną ostatnio w pewnej szkółce :lol: Oczopląsu można było dostać! Moja Limelight juz wsadzona, pąki ma- bedzie pieknie ;:65 Wanilki nie wzięłam, bo wydawało mi się, że miejsca nie mam... I teraz żałuję :(

Aniu, bukietowe w pełnym słońcu u Ciebie rosną?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Podziwiam Aniu Twoje hortensje...pięknie Ci kwitną ;:138
U mnie tylko Anabelka zakwitła jednym kwiatem,ogrodowe wcale,a i oczywiście moja najcudniejsza Hayes Starburst,choc malutka ma trzy kwiatuchy :tan
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Dagmaro-oj, prawda, to , prawda... może jeszcze finanse troche by mnie przystopowały,bo ostatnio trochę krucho :;230
Limelight-piękna, na pewno nie będziesz żałować. Ona potrzebuje dużo słońca. Nawet w największe upały nie musiałam jej podlewać, nie więdła-stała sztywno jak wartownik przed Pałacem w Londynie... wieczorkiem oczywiście podlewałam jak i wszystko w ogrodzie....
Vanillka moja rośnie w takim półcieniu- nieświadomie posadziłam ją w dobrym dla niej miejscu :wink: Do 13.00 ma dużo słońca, a potem słońce się przesuwa i jest w cieniu domu sąsiadów i magnolii Aleksandrina. W ubiegłym roku nie byłam jej pewna-póxno miała kwiat,nie zdążyła sie wybarwić, chciałam przesadzić na bardziej słoneczne miejsce i dobrze,że tego nei zrobiłam... w tym roku wielkie ma kwiaty, nie pokłada się-jest super!!!

Grażynko- za rok Anabell na pewno będzie miała więcej kwiatów,tylko musisz ją dość nisko ciąć,żeby sie ładnie zagęściła. Ogrodowe przysyp na zimę kompostem, trocinami czy zwykłą ziemią, jak róże- taki kopczyk i będzie dobrze... O Hayes też marzę- ona chyba kwitnie na tegorocznych pędach , nie?

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Gdzie nie zajrzę, to hortensjami kuszą :lol: i u Ciebie też same piękności ;:138 Limelight bardzo mi się podoba - niestety nie mam na nią miejsca.... szkoda.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Agatko- bo to czas hortensji i taka, jaka jest ostatnio pogoda- to im służy- więc pięknie wyglądają... Fakt- Limelight- jedna z najpiękniejszych.... Ja już chyba więcej bukietowych nie będę kupować(ale nie wykluczam :wink: ) , bardziej skłaniam sie teraz do ogrodowych, mimo,że u mnie są mroźniejsze zimy jak w innych częściach Polski i hortensje słabiej kwitną...
;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Aniu szybko rozrosły Ci się hortensje,limonkowa bardzo ładna ale tak się zastanawiam, jak patrzę na nią u Ciebie ,że na początku ma raczej białe kwiaty.Też kupiłam teraz ,ale bez pąków,bo z moich poczynań w ukorzenianiu nic nie wyszło... :oops: ,ale nie poddaje się i powtykałam teraz patyki z czerwonej i różowej oraz Pink Diamond i Kyusiu.Wiosną chyba zagłaskałam je na śmierć i za dużo podlewałam patyczki.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Zuziu- u mnie też różnie z ukorzenianiem....jesienią nic sie nie udało ukorzenić, a teraz chyba coś wyjdzie.... ja to nie bardzo mam rękę do roślin, innym szybko rośnie wielka roślina z małego patyczka, a u mnie nawet jak sie ukorzeni cos, to stoi w miejscu a póxniej powoli rośnie. Też mi sie wydaje, że w ubiegłym roku Limonkowa była bardziej zielona, a teraz bielsza.... nie wiem od czego to zależy....i kwiaty ma dużo mniejsze,tyle że jest ich o wiele,wiele więcej.

Później może zrobię parę zdjęć, ale jakoś nie bardzo mi się chce...mało mam ciekawych roślin w ogrodzie i pokazywać ciągle to samo- robi sie nudne :wink: dla odwiedzających....

;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , ależ piękne te Twoje hortensje , a u mnie tylko dwie odmianowe i jedna typowo ogrodowa , ale za to w ilości pięciu sztuk .

Nie opowiadaj bzdur , że nie masz co pokazywać ;:14 . Masz ładny ogród , ciekawie rozmieszczone skalniaki , no i te niesamowite kamienie ;:108 ;:138 . A roślin też już trochę nazbieralaś , więc nie mów , że nie masz co pokazywać . Wszak roślina jedna , a ma wiele twarzy , nieprawdaż ? Coś mi się zdaje , że Cię jakaś handra lapie .
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagódko, jesteś bardzo miła- jak zawsze ;:167 ;:167 Może i mam złe dni... ale coś bym chciała u siebie zmienić, a nie wiem jak i co :;230 ...coś mi nie pasuje.Wszędzie dookoła piękne ogrody.... można nabawić sie kompleksów. Gdybym miała jeszcze troche wolnej kasy na ogród- myślę,że miałabym o wiele lepsze samopoczucie :;230
;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”