Mój ogród...Ann-ka72
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród...Ann-ka72
Aniu, przybiegłam wieczorkiem pożyczyć Ci jeszcze wszystkiego naj w dniu imienin 

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Aniu może uda mi się któregoś dnia zamieścić swój skalniak
.
Może znajdziesz coś co Ci się spodoba?

Może znajdziesz coś co Ci się spodoba?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Samych szczęśliwych chwil

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko,Aniu-dziękuję
Aga- dziękuję
Jeśli masz za dużo czegoś, to sie wymienimy lub jakoś inaczej dogadamy...

Aga- dziękuję

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
-
- 1000p
Aniu-dziękuję- piękne lilijki
U mnie jakoś brakuje czasu na ogród, deszcze już mnie wkurzają, sezon ogórkowy zakończony szczęśliwie..... Dzisiaj trochę wzięłam się za skalniak- bo terminy gonią
W ogrodzie nic ciekawego sie nie dzieje....
Rozkwitła jakaś lilia...

H. Limelight - dopiero rozkwita...

H. Vanille Freise-bardzo mi się w tym roku podoba- ma wielkie kwiaty ...

Dalia od siostry- z jednej bulwki wyrósł duży krzaczek....myslałam,że nawet nie zakwitnie

Hortensja z Kauflandu

Muszę jeszcze kilka hortensji kupić.... choroba się rozwija niestety

U mnie jakoś brakuje czasu na ogród, deszcze już mnie wkurzają, sezon ogórkowy zakończony szczęśliwie..... Dzisiaj trochę wzięłam się za skalniak- bo terminy gonią

W ogrodzie nic ciekawego sie nie dzieje....
Rozkwitła jakaś lilia...

H. Limelight - dopiero rozkwita...

H. Vanille Freise-bardzo mi się w tym roku podoba- ma wielkie kwiaty ...

Dalia od siostry- z jednej bulwki wyrósł duży krzaczek....myslałam,że nawet nie zakwitnie

Hortensja z Kauflandu

Muszę jeszcze kilka hortensji kupić.... choroba się rozwija niestety

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
No to dobrze, że nie byłaś ze mną ostatnio w pewnej szkółce
Oczopląsu można było dostać! Moja Limelight juz wsadzona, pąki ma- bedzie pieknie
Wanilki nie wzięłam, bo wydawało mi się, że miejsca nie mam... I teraz żałuję
Aniu, bukietowe w pełnym słońcu u Ciebie rosną?

Aniu, bukietowe w pełnym słońcu u Ciebie rosną?
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Podziwiam Aniu Twoje hortensje...pięknie Ci kwitną
U mnie tylko Anabelka zakwitła jednym kwiatem,ogrodowe wcale,a i oczywiście moja najcudniejsza Hayes Starburst,choc malutka ma trzy kwiatuchy

U mnie tylko Anabelka zakwitła jednym kwiatem,ogrodowe wcale,a i oczywiście moja najcudniejsza Hayes Starburst,choc malutka ma trzy kwiatuchy

-
- 1000p
Dagmaro-oj, prawda, to , prawda... może jeszcze finanse troche by mnie przystopowały,bo ostatnio trochę krucho
Limelight-piękna, na pewno nie będziesz żałować. Ona potrzebuje dużo słońca. Nawet w największe upały nie musiałam jej podlewać, nie więdła-stała sztywno jak wartownik przed Pałacem w Londynie... wieczorkiem oczywiście podlewałam jak i wszystko w ogrodzie....
Vanillka moja rośnie w takim półcieniu- nieświadomie posadziłam ją w dobrym dla niej miejscu
Do 13.00 ma dużo słońca, a potem słońce się przesuwa i jest w cieniu domu sąsiadów i magnolii Aleksandrina. W ubiegłym roku nie byłam jej pewna-póxno miała kwiat,nie zdążyła sie wybarwić, chciałam przesadzić na bardziej słoneczne miejsce i dobrze,że tego nei zrobiłam... w tym roku wielkie ma kwiaty, nie pokłada się-jest super!!!
Grażynko- za rok Anabell na pewno będzie miała więcej kwiatów,tylko musisz ją dość nisko ciąć,żeby sie ładnie zagęściła. Ogrodowe przysyp na zimę kompostem, trocinami czy zwykłą ziemią, jak róże- taki kopczyk i będzie dobrze... O Hayes też marzę- ona chyba kwitnie na tegorocznych pędach , nie?

Limelight-piękna, na pewno nie będziesz żałować. Ona potrzebuje dużo słońca. Nawet w największe upały nie musiałam jej podlewać, nie więdła-stała sztywno jak wartownik przed Pałacem w Londynie... wieczorkiem oczywiście podlewałam jak i wszystko w ogrodzie....
Vanillka moja rośnie w takim półcieniu- nieświadomie posadziłam ją w dobrym dla niej miejscu

Grażynko- za rok Anabell na pewno będzie miała więcej kwiatów,tylko musisz ją dość nisko ciąć,żeby sie ładnie zagęściła. Ogrodowe przysyp na zimę kompostem, trocinami czy zwykłą ziemią, jak róże- taki kopczyk i będzie dobrze... O Hayes też marzę- ona chyba kwitnie na tegorocznych pędach , nie?

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Gdzie nie zajrzę, to hortensjami kuszą

-
- 1000p
Agatko- bo to czas hortensji i taka, jaka jest ostatnio pogoda- to im służy- więc pięknie wyglądają... Fakt- Limelight- jedna z najpiękniejszych.... Ja już chyba więcej bukietowych nie będę kupować(ale nie wykluczam
) , bardziej skłaniam sie teraz do ogrodowych, mimo,że u mnie są mroźniejsze zimy jak w innych częściach Polski i hortensje słabiej kwitną...

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Aniu szybko rozrosły Ci się hortensje,limonkowa bardzo ładna ale tak się zastanawiam, jak patrzę na nią u Ciebie ,że na początku ma raczej białe kwiaty.Też kupiłam teraz ,ale bez pąków,bo z moich poczynań w ukorzenianiu nic nie wyszło...
,ale nie poddaje się i powtykałam teraz patyki z czerwonej i różowej oraz Pink Diamond i Kyusiu.Wiosną chyba zagłaskałam je na śmierć i za dużo podlewałam patyczki.

-
- 1000p
Zuziu- u mnie też różnie z ukorzenianiem....jesienią nic sie nie udało ukorzenić, a teraz chyba coś wyjdzie.... ja to nie bardzo mam rękę do roślin, innym szybko rośnie wielka roślina z małego patyczka, a u mnie nawet jak sie ukorzeni cos, to stoi w miejscu a póxniej powoli rośnie. Też mi sie wydaje, że w ubiegłym roku Limonkowa była bardziej zielona, a teraz bielsza.... nie wiem od czego to zależy....i kwiaty ma dużo mniejsze,tyle że jest ich o wiele,wiele więcej.
Później może zrobię parę zdjęć, ale jakoś nie bardzo mi się chce...mało mam ciekawych roślin w ogrodzie i pokazywać ciągle to samo- robi sie nudne
dla odwiedzających....

Później może zrobię parę zdjęć, ale jakoś nie bardzo mi się chce...mało mam ciekawych roślin w ogrodzie i pokazywać ciągle to samo- robi sie nudne

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu , ależ piękne te Twoje hortensje , a u mnie tylko dwie odmianowe i jedna typowo ogrodowa , ale za to w ilości pięciu sztuk .
Nie opowiadaj bzdur , że nie masz co pokazywać
. Masz ładny ogród , ciekawie rozmieszczone skalniaki , no i te niesamowite kamienie
. A roślin też już trochę nazbieralaś , więc nie mów , że nie masz co pokazywać . Wszak roślina jedna , a ma wiele twarzy , nieprawdaż ? Coś mi się zdaje , że Cię jakaś handra lapie .
Nie opowiadaj bzdur , że nie masz co pokazywać

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- 1000p
Jagódko, jesteś bardzo miła- jak zawsze
Może i mam złe dni... ale coś bym chciała u siebie zmienić, a nie wiem jak i co
...coś mi nie pasuje.Wszędzie dookoła piękne ogrody.... można nabawić sie kompleksów. Gdybym miała jeszcze troche wolnej kasy na ogród- myślę,że miałabym o wiele lepsze samopoczucie

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...