Witajcie

Dziękuję Wszystkim za ciepłe słowa
Uff... Dzisiaj dużo prac wykonaliśmy w ogrodzie ale fotki dopiero jak zrobimy nowe nasadzenia i obsypiemy korą.
dodad Ptaszki tylko zobaczyliśmy to od razu wiedzieliśmy ,że będą nasze. Przecież w kamiennym ogrodzie muszą być kamienne ptaszyska

Mam stare zdjęcia, na których są bardziej widoczne:
hanna_1962 Witam Haniu. W naszym ogrodzie pracuję ja i mój mąż Adam. Na naszym terenie jest bardzo dużo kamieni więc przy każdym kopaniu znajdujemy ich sporo. Znaczną część kamieni mamy z rozbiórki starego domu, a i sąsiedzi chcący pozbyć się kamieni przywozili je do nas.
aage Miło ,że doceniasz nasz trud
MiCz Przy altance rosną jeszcze trzy odmiany wiciokrzewów . Bardzo są rozrośnięte. Od środka w altance muszę je drastycznie przycinać . Nie mogę znaleźć fotki z kwitnącymi
jola z izer Moje fotki są zrobione ze skarpy i z okna dachowego. Ale gdybym poszła na drogę było by jeszcze wyżej

Jak z lotu ptaka. Jak już uda się w Twoim ogrodzie zrobić akcent wodny to zobaczysz ile uroku wprowadzi do ogrodu woda
gatita To cudo to mój pierwszy bonsai - to jakaś odmiana cyprysika, chyba groszkowy. Od niego zaczęła się moja przygoda z podcinaniem w ogrodzie. Mam tu jeszcze troszeczkę wyraźniejsze zdjęcia:
Prawda, że piękny jest
Anna11 Witaj Aniu . ach te kamienie... ale jak byśmy zagospodarowali bez nich teren

Oczka nasze mają zmienny poziom wody w zależności od stanu wód gruntowych. Ale dwa malutkie mają 5-10 cm, największe jest najgłębsze ok 70-80 cm ale ma bardzo muliste dno , środkowe i ostatnie mają ok 50cm. W zimie nie zamarzają w całośći , żyją w nich rybki .
Pozdrawiam Jola.