Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

To dzisiaj mam dzień do chwalenia się swoimi ogrodowymi obrazkami - mam jeszcze sporo fotek - wczoraj opętało mnie na "cykanie" :;230

[Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To może na dzisiaj starczy ... następna porcja zdjęć już jutro. Zapraszam do odwiedzin.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chylę czoło przed Twoimi przemyślanymi kompozycjami ;:180 . Rzeżby w kamieniu , to Twoje wykonawstwo ? Bardzo urokliwe :uszy .

Wszystko na swoim miejscu , stworzone z pomysłem i wyobrażnią , nadaje klimat Tajemniczemu Ogrodowi ;:108 .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagodka :wit witaj Jagódko - kompozycje nie do końca są przemyślane one są wciąż przerabiane i modernizowane ;:108 Ale cieszę się ,że efekt się podoba. Mówiąc o rzeźbach w kamieniu chyba masz na myśli moje ptaszynki z kamienia- to zakup u miejscowego rzemieślnika- też nam się podobają ;:108

Zapraszam i pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też miałam pytać o te ptaszyska, świetne są ;:138
Też mam takie odczucie, że odkąd jestem na forum prace w ogrodzie nabrały rozpędu :wink: Nic tak nie mobilizuje jak pochwały :;230
Twój ogród jest taki inny, jedyny w swoim rodzaju. Świetnie udało się wam zaaranżować tą trudną przestrzeń. Wielkie brawa ;:138 ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Jolu dziękuję za wizytę. Piękny masz ogród, dzięki różnicy terenu bardzo oryginalny!!! Ile osób w nim pracuje? Czy te kamienie to nawiezione, czy naturalny składnik krajobrazu?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu podziwiam piękny ogród, wiem że teren nieciewaky do tworzenia ogrodu, ale dla Was to nie przeszkoda. Ogród bajkowy z każdej perspektywy ;:138
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

Cykaj, cykaj ile tylko możesz i umieszczaj na forum te foty :D My tu zawsze zwarci i gotowi, żeby je obejrzeć ;:65
Mnie ten Wasz ogród zachwyca o każdej porze roku i mogę go na okrągło oglądać :) Cieszę się, że pokazałaś z bliska powojnik przy altance, przepiękny!! Pamiętam, że kiedyś opisywałaś co jeszcze rośnie przy altance, ale cofam sie i cofam, i nie mogę trafić. Napisz, czy to jakiś bluszcz?
Pozdrawiam Mirka
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Ptaszyska cudne, wyglądają na żurawie, albo czaple. A jeśli chodzi o wodę, to dziś zacznę rozmowy na ten temat, zobaczymy. Oglądając Wasz ogród coraz bardziej mnie bierze apetyt na akcent wodny. Obrazki z dużej perspektywy i z góry piękne ;:224 i inspirujące. Może ja wejdę na jakiś dach :;230 i zrobię takie zdjęcia.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Obrazek

Jolu, powiedz co to za cudo tak pięknie podstrzyżone ?? jakiś iglaczek, bo z daleka nie widzę :oops: Cudnie wygląda !
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wpiszę się żeby nie zgubić następnego pięknego ogrodu...kobieto sąd wzięłaś tyle kamieni :shock:
Efekt całości rewelacyjny...wszystko do siebie pasuje. Jaką głębokość ma oczko :?:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Dziękuję Wszystkim za ciepłe słowa ;:180
Uff... Dzisiaj dużo prac wykonaliśmy w ogrodzie ale fotki dopiero jak zrobimy nowe nasadzenia i obsypiemy korą.

dodad Ptaszki tylko zobaczyliśmy to od razu wiedzieliśmy ,że będą nasze. Przecież w kamiennym ogrodzie muszą być kamienne ptaszyska :;230 Mam stare zdjęcia, na których są bardziej widoczne:

Obrazek

Obrazek

hanna_1962 Witam Haniu. W naszym ogrodzie pracuję ja i mój mąż Adam. Na naszym terenie jest bardzo dużo kamieni więc przy każdym kopaniu znajdujemy ich sporo. Znaczną część kamieni mamy z rozbiórki starego domu, a i sąsiedzi chcący pozbyć się kamieni przywozili je do nas.

aage Miło ,że doceniasz nasz trud ;:180

MiCz Przy altance rosną jeszcze trzy odmiany wiciokrzewów . Bardzo są rozrośnięte. Od środka w altance muszę je drastycznie przycinać . Nie mogę znaleźć fotki z kwitnącymi ;:223

jola z izer Moje fotki są zrobione ze skarpy i z okna dachowego. Ale gdybym poszła na drogę było by jeszcze wyżej :;230 Jak z lotu ptaka. Jak już uda się w Twoim ogrodzie zrobić akcent wodny to zobaczysz ile uroku wprowadzi do ogrodu woda ;:108

gatita To cudo to mój pierwszy bonsai - to jakaś odmiana cyprysika, chyba groszkowy. Od niego zaczęła się moja przygoda z podcinaniem w ogrodzie. Mam tu jeszcze troszeczkę wyraźniejsze zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawda, że piękny jest ;:108

Anna11 Witaj Aniu . ach te kamienie... ale jak byśmy zagospodarowali bez nich teren :?: Oczka nasze mają zmienny poziom wody w zależności od stanu wód gruntowych. Ale dwa malutkie mają 5-10 cm, największe jest najgłębsze ok 70-80 cm ale ma bardzo muliste dno , środkowe i ostatnie mają ok 50cm. W zimie nie zamarzają w całośći , żyją w nich rybki .

Pozdrawiam Jola.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kto ma ochotę to zapraszam do obejrzenia jeszcze kilku wczorajszych ujęć z ogrodu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jolu ja mam ochotę i z przyjemnością oglądam :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

ach, ach - tylko westchnęłam... cudnie, po prostu cudnie!
co się pnie po sciance pergoli?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj... :wit Dobrze że opętało Cię na "cykanie"..teraz można znowu podziwiać Wasz cudowny świat:))))
Pięknie macie...bonzai fantastyczne..a te kamienne ptaszyska rewelacja ;:138
Podziwiam nadal i wielkie uznanie ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”