Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

Dzisiaj u mnie także rozwineła się taka trąbkowa lilia. To zdaje się African Queen.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysieńko śliczne liliowce i lilie ;:138 I jak to dobrze że ich nie trzeba wykopywać ;:196
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, dziękuję Ci za wizytę w moim małym królestwie... I ja pospacerowałam trochę po Twojej działce ;:65 Wykonaliście tak wiele pracy, że aż trudno uwierzyć ;:180 Tak jak Agness, mnie też zachwyciła ta czarna lilia. Czy znasz jej nazwę ;:132
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Dzisiaj chłodny poranek, byłam juz na Tyskiej Giełdzie Kwiatowej po wiązankę róż na cmentarz. Za 25 sztuk 20 złotych, nie warto u siebie obcinac, a i tak teraz nie kwitną. Ale kupiłam również cebule zimowitu pełnego po 7 złotych i cebule lilii azjatyckich po 1 zł sztuka (to kupiłam 10 sztuk). Lilie jak twierdzi sprzedawca powinny zakwitnąć w tym roku, posadzę je w donicy. Tulipany miał po 0,50 zł, zaskoczyła mnie cena szachownicy (cebule duże) 7 i 8 zł, w ofertach dochodzą do 20 zł za sztukę. Myślę, że jest to dobra cena (cena producenta). Lilia o którą pyta Wandzia to Golden Splendour, African Queen kwitła u mnie wcześniej, a zdjęcie jest nieco wyżej. Różnica jest niewielka African Queen jest bardziej złoto-brąrowa, ma ciepłe kolory. U Golden Splendour ten wybarwiony pasek to brąz ale taki w odcieniu ciut fioletu. Mnie bardziej podoba sie African Queen.
Lilia czarna, o krótą pyta Joasia, pozdrawiam Joasiu, to lilia Landini, kwitła bardzo długo.
Małgosiu, zrób sobie wakacje i wyjedź może gdzieś, a kwiaty niech podlewa koleżanka syna to się może zadomowi.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zakupy Krysiu.Ciekawe czy lilie bedą zgodne z odmianą,bo u mnie kupione na rynku wszystkie są inne niż na etykietach.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj znowu cały dzień siapi deszcz nie nastraja to do siedzenia w ogródku . Fajnie dojrzewaja już Twoje pomidorki Krysiu a takie z własnego chowu smakują jak nic . Ciekawe czy u Was tez taka kapryśna aura chociaż to niedaleko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam cieplutko, U nas Jadziu też tak siąpi, od południa bylismy na działce, prawie cały czas na tarasie pod zadaszeniem i w kocu. Pomiędzy deszczykami odwiedałam znajomą i jakby nie lipcowo.
Pobawiałam się też karbidem w norach nornic. Nie wiem czy to coś pomoże, czy pospala korzenie roślin. Pierwszy raz eksperymentuję.

Małgosiu mogą byc pomyłki, To producent więc cebule miał luzem w kartonach, oraz samoobsługa. Klienci mogą poprzekłada, a i w transporcie i magazynowaniu mogą się pomieszac. Ja nawet nie pytałam o nazwy, azjatyckie białe i róż. Jeżeli nornice pozwolą im zakwitnąc to już będzie sukces.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Krysiu fajne zakupy .

U nas dziś było w miare ładnie ,

ale teraz już deszczyk siąpi .

Pozdrawiam serdecznie .
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witaj Agatko, jeżeli jutro też będzie kropiło to mam zaplanowane obskubywanie listek z rozmarynu do wysuszenia na zimę.
Taki mały obrazek dla urozmaicenia.

Obrazek

I niezawodne pelargonie w roli tarasowych.

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, bliskości giełdy trochę Ci zazdroszczę :) będę kibicować Twoim liliom w doniczkach :D
Ja tez już mam dojrzałe małe koralikowe pomidorki. Dziesiątki na jednym krzaczku, nie sposób ich nawet podwiązać i pierwszy raz u mnie zdrowe :roll:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Ja też miałam zamiar podwiązać pomidorki ale są tak ciężkie od pomidorków gałązki, że zrezygnowałam. U mnie też jeszcze zdrowe. W pomidorkach mam posadzony seler, który wg. znawców dobrze oddziaływuje na pomidorki. Ale z powodu małego poletka warzywnego przy pomidorach mam ogórki. Jeżeli zachorują ogórki to zaraza przeniesie się na pomidory. Wykopałam w sobotę czosnek, jest dosyć ładny. Powstało miejsce na poplon, zastanawiam się co najlepiej posiać.
A co do gieły to stwierdzam, że za mało wykorzystuję jej obecność. Jest przeogromny wybór wszystkiego przez cały rok. Ziemię i korę kupowałam o połowe taniej niż w OBI. Basiu przyjeżdżają autokarami ze Słowacji na zakupy, z Bytomia bliżej.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Może i lepiej, że nie mam w pobliżu takiej giełdy...Przy takich przyjaznych cenach bankructwo murowane, bo skoro tanio to chciałoby się dużo :wink: Na all też już pokazały się oferty cebul wiosennych.
Śliczne te lilie trąbkowe. Muszę się rozejrzeć za nimi.
Pogoda u mnie też bardziej barowa niż ogrodowa :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu prześliczne są Twoje pelargonie, moje w tym roku okropne, przez te częste deszcze :? Wszystkie stoją w miejscach niezadaszonych i wyglądają jak zmokłe kury....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Krysiu zazdroszczę Ci bliskości tej giełdy.
Byłam tam kilka razy i przytargałam wiele ciekawych roślin, które potem pożarły mi ślimaki. :twisted:
Ale wiem, że można tam kupić cudeńka po przyzwoitej cenie.
U mnie znów leje, przechlapane znowu mamy to lato. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Na giełdzie mają swoje stoiska producenci, nie babcie uprawiające rośliny w ogródkach więc asortyment jest szeroki. Jest również stoisko z dębowymi meblami ogrodowymi, które najczęściej ogląda mój mąż, ja wolę huśtawkę z poduchami. Właściwie to następnym razem zrobię kilka zdjęć. Grażynko ogródek wiele nie pomieści, mam tylko 300 m2 większość zajmuje z altanką i to też powstrzymuje przed zakupami. Nosi nazwę giełdy kwiatowej ale jest tam wszystko do ogrodu nie tylko kwiaty. Większość jest już zadaszona co ułatwia kupowanie.
Pelargonie również z giełdy ale ubiegłoroczny zakup przezimowany w mieszkaniu. Stoją pod zadaszeniem to nie ucierpią od deszczu.
Deszczyk nadal siąpi a słoneczka brak.
Pozdrawiam Krystyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”