Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

dorbie :wit Witam Dziękujemy i zapraszamy.

[Iza]
[Iza] pisze:...Jolu, czy wysyłaliście już zdjęcia swojego ogrodu do jakiegoś czasopisma? Wasz ogród z pewnością wart jest pokazania w jakimś piśmie ogrodniczym. Gratulacje :D
Dziękujemy bardzo to dla nas wielkie wyróżnienie ;:108 Kilka osób już nas o to pytało ale , żeby pokazać się "gdzieś dalej" to raczej trzeba mieć wszystko dopieszczone - u nas wiele jeszcze jest do zrobienia...

jola z izer Joluś Będę podglądała Twoje poczynania ;:108

Beata T Beatka trzmieliny już kideyś pokazywałam ale teraz te zdjęcia są zablokowane. Podetnę im fryzurki i jeszcze raz pokażę :tan

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ogrodzie strasznie mokro, wody w oczkach dużo , a ja troszeczkę pobiegałam po swoich górkach i cyknęłam kilka fotek z wysokości. Na tych zdjęciach widać jak duży jest nasz ogród za domem i jaka jest różnica terenu. Widać też , że nie wszystko jest jeszcze skończone :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu widoki naprawdę zachwycające, stworzyłaś piękne miejsce....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja nie widzę,żeby coś było nieskończone,jest bosko i aż nogi mnie swędzą,żeby wejść sobie posiedzieć w tej pięknej altance.Czy ten dach altanko to jakiś materiał?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS ;:196

malgocha1960 Gosiu to zapraszam ...Cień altanki znakomity na upały , a do słoneczka zapraszam na taras albo ławeczkę nad oczkiem ;:108
Oj jest jeszcze troszeczkę do przerabiania ...jest... Dach altanki pokryty jest matą trzcinową. Więcej opisałam tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=658

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Joluś Twój ogród to marzenie...dla mnie nie do osiągnięcia...bo ja niestety nie umiem takich kompozycji tworzyc :?
U Ciebie każda roślinka jest pięknie wyeksponowana...u mnie jedna dusi drugą...wszystko na kupie...ech...

A powiedz mi Joluś czy te kamienie na brzegach oczka masz przymocowane na kleju czy normalnie na zaprawie cementowej że tak ci się ładnie trzymają :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, no po prostu brak mi słów gdy oglądam Twój ogród... mogę tylko podziękować, że się nim z nami dzielisz... fantastyczny, pod każdym względem!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piekny ogrod stworzyliscie ;:138 jestem pod wrazeniem, bo wiem jak trudno zrobic ogrod ktory nie jest na plaskim terenie ale za to efekt jest cacany przez ta tarasowosc.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Cudności ;:138
Dech zapiera ;:108 Kiedy ja się nauczę dobierać odpowiednio roślinki do moich możliwości i możliwosci mojego ogrodu :?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FRAGOLA aguniada Jule agusia2410 ;:196
Cieszy mnie , że ogród wzbudza zachwyt. Sama bardzo lubię oglądać fotki z ogrodów w szerokim ujęciu ponieważ pozwalają zobaczyć jak wygląda otoczenie w całości. Dlatego też nasze otoczenie pokazuję w taki sposób , aby można było dostrzec moje małe ogrodowe aranżacje.
Od lat już staramy się ,aby ogród wyglądał atrakcyjnie przez cały rok i z każdej strony. Raz podglądamy swoje nasadzenia z dołu , innym razem przechadzamy się drogą do góry , by ocenić widoczki na rabatki z wysokości.
Tym bardziej cieszą nas Wasze miłe opinie i uznanie dla trudu jaki włóżyliśmy w ukształtowanie tego stromego i mokrego terenu . ;:180
A co do nasadzeń to wiele razy już zmieniałaliśmy , przesadzaliśmy , ciągle coś nie pasowało... taki bałagan powstał przez to, że wiele razy nie mogłam się oprzeć pokusie przy kupowaniu roślin, które mi się podobały. Nie zwracam uwagi, czy pasują do reszty rabaty. Dzisiaj już nie stosuję metody prób i błędów ;:223 zrozumiałam , że nie mogę mieć wszystkiego tylko to co chce u mnie rosnąć i jakoś tam się prezentuje. Ostatnio np. bardzo drażnią mnie wszelkiego rodzaju odcienie różu - przecież ten kolor zupełnie u mnie nie pasuje ;:223
FRAGOLA pisze:A powiedz mi Joluś czy te kamienie na brzegach oczka masz przymocowane na kleju czy normalnie na zaprawie cementowej że tak ci się ładnie trzymają :?:
Nie stosowaliśmy w ogrodzie nigdzie zaprawy ani kleju. Kamienie są ułożone na włókninie jeden na drugi lekko pod kątem , żeby się nie obsunęły. Metoda ta się sprawdziła i nie ma z tym problemu - a zawsze mogę coś przerobić jak zaświta mi nowy plan :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, przeczytałam u ciebie o fajnym pomyśle ukształtowania trzmieliny na nóżce. Musze koniecznie spróbować. Jestem w trakcie formowania forsycji i mahonii ostrolistnej, ale o trzmielinie jakoś nie pomyślałam. Dzięki za pomysł.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jolu, podziwiam Was za ogrom pracy,jaki włożyliście w powstanie tego ogrodu ;:108 Ja to nie mogę sie doczekać,kiedy moje roślinki będą takie duże jak u Was. Pięknie przystrzyżone iglaki, bardzo ciekawe ścieżki z kamieni-bardzo takei lubię, chociaż u siebie nie mam ani jednej ścieżki :oops: No i ta różnica poziomów- fajnie wyeksponowana ;:224

Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Również - patrząc na zdjęcia- nie mogę wyjść z podziwu nad ogromem pracy ( i pewnie też kosztów). Ogród wygląda imponująco ;:138
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jolu jestem zachwycona , oczarowana ...
Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność .
Masz bardzo oryginalny ogród ,
a ja lubię go oglądać .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 Wandziu moja trzmielinowa kulka na pniu długo była kształtowana ale od początku budziła zainteresowanie. Trzmielina jest ? o żółto -zielonych listkach ale część krzaczka jest o tylko ciemno -zielonym ulistnieniu. Jutro cyknę fotkę ;:108

Ann-ka72 ;:180 Wiesz zauważyłam , że u nas - "Forumowych ogrodników" fajne jest to , że najbardziej podoba nam się u innych to czego sami nie mamy u siebie :;230 Szczerze zachwycają nas pomysły innych.
Nasz ogród jest trudny ale i chyba trochę "inny" - więc tym bardziej serdeczne dzięki za pochwały ;:180

dkny ;:196 Anetko zawsze się śmiejemy , że gdyby technika do naszej wsi dotarła szybciej i znany byłby nam sposób zaścielania włókniną to dzisiaj nie przerabiała bym wszystkiego tylko wypoczywała i piastowała swoje roślinki :;230 A tak robimy podwójną robotę ;:223 A koszty :?: :!: ... najwięcej to koszty zdrowia i zużytych kręgosłupów ( tu wspomnę o ręce w gipsie , rozbitym nosie i "murzyńskich" ustach :;230 ) Wiele roślinek sama ukorzeniałam , a zakupione sadzonki od razu dzieliłam na ile się dało. Dlatego na efekt muszę czekać latami ;:108

agatka123 Agatko ;:180 To bardzo miłe i motywujące. Przyznam się , że już kilka razy zdarzyło mi się przyspieszyć jakieś czynności ogrodnicze właśnie dlatego , żeby się z Wami podzielić swoimi poczynaniami. Koleżanki , które nie mają takiej pasji tego nie rozumieją . Wy Forumowicze jesteście niezawodni - zawsze zauważycie , docenicie , podpowiecie ;:162

Pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”