Elizabetka po śląsku cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Elizabetka po śląsku cz. 5

Post »

Elu, a jakim cudem u Ciebie nie padało? U nas pada od kilku tygodni z przerwami 1-2 dniowymi. Pada, wieje straszliwie i ciągle grzmi. Burza za burzą. Nawet połamało nam drzewka w ogrodzie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ELUSIA a obejrzyj ta http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.33873 moze to akurat bydzie ta Twoja bo moja na pewno ;:196 jest zaroski byda ją podpisywać ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Elżuniu, właśnie miałam Cię do Jadzi wysyłać, żebyś zobaczyła, czy Jadzia nie ma takiej samej róży, jak Twoja, a Jadzia juz Cię do HMF odesłała :lol: Mnie się wydała bardzo podobna.
Big Purple cudny. Kiedy go kupiłaś?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Elu mam dobrą wiadomość!!!Knirps po przesadzeniu(a tam zdychał z dnia na dzień i nie wiem co mu tam nie pasowało bo słońce,zaciszny zakątek a on umierał) zazielenił się wydał 2 kwiatuszki.Będzie żył i cieszył. :heja
Zakwitła następna róża kupiona w Twojej szkólce-oczekiwałam innej i dopiero sięgnęłam do zeszytu i co mam?Silver Star.Ładna.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witajcie kochani. :D
Igor cieszę się, że zajrzałeś. Dzięki za miłe słowa. Nie chciałabym doświadczyć takiej trąby powietrznej....człowiek dba, pielęgnuje a jedna chwilka wystarczy żeby całe to nasze staranie poszło wniwecz. O trąbach powietrznych wiedzieliśmy z TV....egzotyka...odległe kraje a nagle takie rzeczy dzieją się tak blisko nas....Ty znalazłeś na to sposób ale niech się już takie trąby nie pojawiają. :evil:
Ewko z mojego ulubionego ogródka :D ...dawno do Ciebie nie zaglądałam i teraz się dowiaduję o stratach w drzewostanie.
Deszcze nas jakoś omijały...grzmiało wokół ale do nas nic nie dochodziło....tłumaczymy sobie to bliskim sąsiedztwem zalewu Rybnickiego....może wytworzył się jakiś zator czy ki diobli.
Jadźko dzięki Ci bardzo ;:196 ...byda to sprawdzać ale z tego co mi sie przypomino to już ktoś wcześniej mi ta nazwa podsunął ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Musza sie teraz bardzo przyłożyć.
Izka dobre kobiety z Was...szukacie dla mnie ...to bardzo miłe ;:196 A Big Purple naprowda cudny a kupiłach go na jesieni łońskigo roku u nas i nawet udało mi się ją zidentyfikować. :D Młodziutki krzoczek a już ładnie zakwitł.
Dla Ciebie kwiatuszek ale w rzeczywistości ciemniejszy i przede wszystkim pachnący. :D
Obrazek
Aneczko bardzo mnie ta wiadomość ucieszyła. Knirps to dzielna bestyjka musi żyć i koniec. ;:138 Swoją drogą te Twoje złote ogrodnicze rączki. A co do tej róży SS to mi się wydawało, że chyba tą brałaś.....już zresztą nie pamiętam. Nie będziesz żałować ona przepięknie pachnie. A co z tą Bonicą?

Dla Was moje malwy....sprzed deszczu...są cudne. ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elżuniu piękne malwy....ja niestety musiałam z nich zrezygnować , bo u mnie łapały rdzę :?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kochani powiedzcie mi czy to może być Herkules?...jakiś taki niepodobny......wiosną sadzony.
Jak na razie przypomina mi New Dawn. :roll: ...te liście i w ogóle......nie mam nic przeciwko New Dawn ale już mam dwa...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko moje też łapią :wink: ....obrywam dolne liście i tyle....są zbyt piękne żebym mogła sobie odmówić. :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżunia, to pierwszy kwiat! Wiesz jak to jest. A moim zdaniem, ten pączek duzo bardziej pachnie Herkulesem niż New Down. Poczekaj na następne kwiaty ;) :D
Dzięki za Big Purple ;:196
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś Big Purple to gigant kwiat a kolor bajeczny...nie wiem ,czy przypadkiem nie widziałam ją na polu różanym w Czechach.New Dawn u mnie zdrowa i wciąż w kwiatach pomimo śmiecenia,ale dla mnie to dywanik usłany z płatków... :D
Za niedługo pyszna sałatka zawita na stole i to z własnych pomidorów... :shock: Oj ...gdybym więcej pola miała... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izka ...mi też tak po cichu pachnie Herkulesem ale ;:224 żeby nie zapeszyć. :wink: Czekam z niecierpliwością bo wiesz jak mi na nim zależało. :D A Big Purple naprawdę śliczna.
Nelusia Big Purple to młody krzaczek z jesiennego nasadzenia a już pokazała co potrafi...bardzo jestem zadowolona. Kwiat jak na razie duży a ten zapach. :P Moje New Dawn'y po pierwszym kwitnieniu ..kwiaty poobcinane a teraz czekam na cd.
Mam nadzieję, że doczkom sie pomidorków i papryk.

Jutro będą nowe fotki bo dziś po pracy posadziłach wreszcie morwę no i całą resztę.
A teraz ida na Wasze zegrodki bo bardzo mi tego brakuje. :tan

:wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piykne te malwy Elusia . Kiedyś tyż miałach ich pełno ale rdza mi je wykończyła i mi sie ich odechciało . U moi Omy było ich pełno w ogródku a potem je suszyła . Tako herbatka smakowała niemozliwie . na pewno pomidorki i papryka dojrzeją nie majom wyjścio .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Eluś ..mi jakoś kolor Herkulesa nie za bardzo się podoba ,
ma taki jak garnek popłukany po kompocie z jagód , :uszy
ale każdy ma swój gust ,,,U mnie kwitnie już drugi rok ...
Pomidorki mosz fajne ,,czy są zdrowe? :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżuniu, zajrzyj do Ani/An-ka. Pokazała generała i Silver Star prawie koło siebie. Kolory są raczej wierne :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadźko moje malwy też źre rdza ...te dolne liście ale oberwia i mam spokój.....nie umiałabych sobie ich odmówić.
Boguśko a mi by się takie popłuczyny bardzo podobały ale na razie musza czekać na następne pączki...już sie robią. :D Na razie zdrowe ciekawe jak długo.
Izka dzięki :D byłam widziałam...są różnice.

Fuksja z tą haleczką fioletową wystającą spod spódniczki jest cudowna.
Obrazek

Obrazek

W końcu znalazłach miejsce dla morwy....te jasne listki
Obrazek
Jałowce ponacinane i gdzieś wrzesień/październik pójdą na nowe miejsce.

Musze sobie poprawić humor...idę na Wasze ogródki. ;:65
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elżuniu Ty nawet nie dopuszczaj do siebie złego humoru ;:196
Fuksja prześliczna, bardzo lubię te kwiatuszki, ale niestety przestałam je sadzić, bo u mnie zawsze dopadał je mączlik i rozchodził się po wszystkich innych roślinkach.....żałuję, bo są naprawdę śliczne....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”