Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

A kto to ten kwiatuszek w sukieneczce :P :?:
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To Maja w ogrodzie (tak ma na imię moja wnusia) :D :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, prześliczna ta biała lilia z różwymi tygrysimi kropkami ;:63 Znasz jej imię?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wando ;:196 Piękne masz lilie i liliowce , kosmosy - ładne kolorki i takie zwiewne .
Najpiękniejszy kwiatuszek to Maja - wnusia . Piękne spotkanko miałyście - ładne zdjęcia . U Joli jeszcze nie byłam - muszę ją odwiedzić i zobaczyć ten wspaniały ogród .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Wandziu wspaniałe dziewczyny w swoim zaczarowanym świecie roślin -szczęście macie wymalowane na buźkach :D Gratuluję wnusi-Mai ogrodniczki,śliczna z niej pomocnica ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu bardzo lubię takie spotkania, choć przyznam szczerze, że chciałabym, aby odbywały się częściej.
Z pewną nieśmiałością zaglądam do reklamówek pełnych prezentów...
Czyżbym dojrzała tam skrętniki ? a jak skończyło się ukorzenianie listków?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu śliczną kolekcję liliowców już uzbierałaś , ja już wariuję nie wiem czy skupić się na różach, żurawkach czy liliowcach, do tego trawy , hosty i powojniki , jak tu nie zwariować jak wszystko piękne i pożądane ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wandziu, witaj :wit
Leśmian pod dębami z aniołami ;:63
Maja w ogrodzie-piękna panienka, na pewno wiele radości dostarcza ;:167
Twoje liliowce-marzenie. Taka różnorodność, to nic, ze piękno ulotne. Następne już w gotowości.
Przesympatyczne fotki ze spotkania, to miło, ze gdzieś tam w Polsce możemy odwiedzić ludzi podobnych do nas ;:4
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ileż to radości w ogrodzie kiedy Maja jest w ogrodzie ;:138
Wandziu bardzo Ciebie przepraszam odpowiedziałam, ale pewnie gdzieś post poszedł, miałam problem z komputerem - odpowiadam: ta lilia to Pink Tiger.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Uff, ale miałam oglądania i czytanie. Strasznie dawno gdzieś mi sie zapodziałaś.
Wspaniale wygląda twój lipcowy ogród. Kipiący zielenią, kolorami, bujnością roślin.
Klimat buszu w nim panuje ;:108 .
Uwielbiam kosmosy, wprowadzają taki nastrój zwiewności, super!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Vertigo, ta biała lilia to Muscadet. Chyba najładniejsza z moich lilii. Kwiat ma ogromny i oprócz tego pachnie.

Teresko, kosmosy idealnie pasują do wszystkich roślin, szczególnie do tych z dużymi kwiatami ;:108

Stasiu, miło, że mnie odwiedziłaś. Jak cię widzę, od razu przypominają mi się powojniki. I właśnie dzisiaj posadziłam "Arabellę".

Iwonko, dobrze dojrzałaś. W reklamówce były skrętniczki, i to sadzonki z kwiatkami. Niestety, dla mnie ukorzenienie listka skrętnika graniczy z cudem. Z kilkunastu do tej pory udało mi się ukorzenić JEDEN. Na szczęście Jola wybawiła mnie z tego kłopotu i mogę od razu cieszyć się gotowymi roślinkami.

Katik, wymieniłaś akurat te rośliny, które także u mnie wywołują rozterkę. Chyba jednak ograniczę się z różami, bo one jakoś najgorzej znoszą kaprysy pogodowe. Gdy jest słonecznie i ciepło, od razu chcę mieć ich więcej, ale gdy pada, to jednak hosty i żurawki sprawują się o wiele lepiej ;:108

Klarysko, spotkania są przeurocze. A może też kiedyś byś mnie odwiedziła? Serdecznie zapraszam :D Fajnie byłoby zobaczyć się w realu i wymienić roślinkami.

Taruniu, dzięki za identyfikację, zaraz wetknę znacznik, żebynie zapomnieć nazwy. Moja Majeczka oraz druga wnuczka to jasne promyki słońca w ogródku :D

Dodad, faktycznie dawno ze sobą nie gadałyśmy, a szkoda, bo ogródek masz uroczy i kiedyś się częściej odwiedzałyśmy. Miło mi, że znalazłaś chwilę na obejrzenie tego mojego buszu. Kosmosy wysiewają się same i rzeczywiście przypominają delikatne motylki unoszące się nad pozostałymi kwiatami.

Dzisiaj pokażę dwa, kwitnące obecnie liliowce, z których jestem najbardziej dumna. Pierwszy to Bonanza. Może nie są to barwy, które podobają mi się najbardziej, ale za to rozrósł się w dorodną kępę, stanowiąc wzór dla swoich mniejszych kolegów. Mam nadzieję, że kiedyś doczekam chwili, gdy wszystkie moje liliowce będą takie "kępiaste" :D
Obrazek

Oraz drugi obok mojego Gentle Sheperd liliowiec, który ma białą barwę, a więc dla mnie najpiękniejszą, najbardziej elaegancką i czystą. To młodziak, będzie miał tylko trzy lub cztery kwiaty, ale to i tak dobrze jak na takiego gołowąsa.
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu spotkanie i wycieczka w lubelskie czyli moje strony rodzinne było fajne a jeszcze jakie dary przywiozłaś, pewnie się pochwalisz. Kosmosy są najfajniejszymi kwiatkami gorącego lata - tylko gdzie to gorąco jak u nas ledwie 12 st.. Ja się skusiłam na Kosmos Lichterfest i jestem nim rozczarowana, nie ma to jak taki zwykły staromodny Kosmos.
A Liliowiec Bonanza najbardziej mi się podoba. ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Liliowce piękne ;:138 ale dojrzałam też fotkę z begoniami ! W końcu się odczekałyśmy :) Moje też raczyły zakwitnąć :uszy
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

A propos begonii, moje do tej pory pławiły się w luksusie pięknej pogody i kwitły przepięknie, a teraz ten uciążliwy upał spalił im część liści. Przestawiłam w głębszy cień... ;:108 , bo żal ich okropnie.
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu liliowce śliczne. U mnie też większość to młodzieniaszki jeszcze, tylko kilka kęp mam dużych. Też już się nie mogę doczekać kiedy i maluchy się rozrosną....bo wtedy to dopiero jest efekt :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”