Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu, przy takiej deszczowej pogodzie nie pozostaje nic innego jak delektować się kawką na werandzie . Widoki wspaniałe różano liliowe i jeszcze mnustwo innego kwiecia. A jaki porządeczek ;:224
Ładna ta różyczka Perennial Blue, ale dlaczego różowa :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Basiu dzięki za ;:40 i za linka do gunery.Jestem nią zafascynowana,żebym tylko miała więcej miejsca ;:223
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Basik.Czytam o dylematach powojnikowych-sadzić czy nie i kiedy.Ja od razu stroję moje królowe w powojniki i pięknie wyglądają.Poza tym jak róże przekwitną to nadal mam burzę kwiatow w ładnych lisciach.
W ogrodzie pięknie,liliowo-różanie i kocio.Wymizianka dla nich a dla Ciebie ;:196
PS
Alberich jest wielka jak diabli-to chyba będzie pnąca bo łapy ma już takie 1,5-1,8 m.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alberich jest pnąca? :shock: A ja myslałam, ze to rabatówka! :;230
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Iza a ty masz Berstain Rose? Może widziałaś ją kiedyś w realu? Napaliłam się na nią bardzo :) nie zmarzła, więc chyba nie jest fatalnie przygotowana. Poczekam cierpliwie jeszcze roczek.
Nigdy nie lubiłam mieczyków, ale piękności Anity mnie skusiły. Krzywią się niemiosiernie, ale kwiaty ukazują się coraz ładniejsze.
Alberich występuje w dwóch wersjach, jako okrywowa i climbing ;:108
Pod mieczykiem ...Alionushka, powojnik bylinowy :)

Krysiu lilii Lawon nie spotkałam już nigdy. Mam do niej szczególny sentyment :) to moje pierwsze drzewo liliowe. Podobnych orienpetów namnożyło się bardzo dużo.

Ola z tym porządkiem, to fest przesadziłaś ;:108 bałagan na rabatach wręcz doskonały :;230 niektóre lilie giną w buszu, inne zasłaniają mniejsze rośliny ;:223
Perrenial u mnie pierwszy rok, trafił w moje ręce już jako dorodna sadzonka. Może w przyszłym roku sfiolecieje? Oby!

Stasiu taka gunera zajęłaby Ci z pół ogródka :;230 ale i roboty by Ci ubyło :) Cóż, popatrzeć i popodziwiać zawsze można.

Aniu rozwiałaś całkowicie moje lekkie wahania, dotyczące clematisów ;:196 zachwyciłam się dziś Durandii i muszę go zdobyć...pewnie z Waszą pomocą ;:196
Moje koty pozdrawiają Twoje i życzą im słońca :)
No, to masz kolejną różę pnącą. Pewnie będzie przesadzanie?

Na tej fotce udało mi się uchwycic kolor Heidi i Chopichona. U dołu, po lewej Heidi, nieco wyżej Chopichon.
Obrazek

Ledwo się pokazała, zaraz dopadł ją deszcz
Obrazek

Zakwitły w czasie deszczu
Obrazek

Obrazek

Na tę pnącą czekałam trzy lata i niespecalnie było warto :wink:
Obrazek

Daliom deszcz dodaje uroku
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Basiu masz Caramelli więcej fotek, czy ona podobna jest do Fresi?
Dalie naprawdę są w deszczu śliczne szczególnie ta pierwsza.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nie mam, Basiu, Berstein R. Znam ją tylko ze zdjęć. Wiem jednak, że nie wszystkie róże w pierwszym roku od razu pokazują na co je stać. Niektóre nawet w drugim jeszcze sie czają ;) :lol:
Ty masz piaszczystą ziemię? W piaszczystej mieczyki zawsze sie krzywią :lol:
Alionuszka urocza :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA Aquarel piękność a Shropshire Laad piękniejszy niż u mnie co mu dodałaś do jedzenia ,że taki piękny kwiat wypuścił :shock: . Jak nazywa sie ta na którą czekałaś 3 lata i jesteś zawiedziona ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu te clematisy to co roku trzeba kierunkować...a co roku pedów więcej... :wink: ale to niekłopotliwe...
Pooglądałam po raz kolejny linki Westhala u Izki...i przypomniałam sobie o niektórych powojnikach ,które pominęłam...i co ja mam zrobić ,kiedy placu nie mam... ;:145 Takie piękności zostawić w sklepie,a nie w ogrodzie...toż to granda... :?
Dzisiaj przypadkiem trafiłam na kolejna Viticellę ...tylko nie moge sobie przypomnieć nazwy...czerwono malinowy z puchatym środkiem ,jakby pełny...małe kwiaty,na pewno będziesz wiedziała o jaki chodzi...
A Shropshire Lad ...już sama nie wiem czy to ona ,bo przecież nie muśnięta różem...ale może tak ma w pierwszym roku.... :roll:
Lilie piękne... ;:180
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Jaka piękna jest Queen of Hearts :shock: fajna też Shropshire Laad ale kto jej wymyślił to imię ani wymówić ani napisać :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Basiu, ja też dziękuje za link do gunery... bo ja na nią mam miejsce ;:138 ;:138 ;:138 i może nawet warunki nie najgorsze :heja
Z różami jeszcze poczekam, na odpowiednią rabatę...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Aniu pomyliłam się :oops: na fotce jest Postillion, a Caramellę mam tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=980
W tej chwili nie kwitnie i nawet pąków nie widać. Ta róża zaskoczyła mnie bardzo. Pąki miała sinoróżowe :roll: na szczęście po rozwinięciu pokazała ładny bursztynowy kolor.

Iza czyli Berstain zobaczymy ładniejszą za rok :D
U mnie przeciętna czarna ziemia, ale ponoć mieczyki krzywią się zawsze i wszędzie :;230 przeżyjemy :) dzisiaj akurat wszystko w ogródku krzywe, albo leży. Podpórek zabrakło :wink:

Obrazek

Obrazek

a w deszczu powinny rosnąć grzyby...i rosną, a co :idea:
Obrazek

Jadzia Aquarell to też niewielki krzaczek, ale kwiatki śliczne. Chyba to następna, która swoją krasę pokaże dopiero w przyszłości. Shropshire Lad zakwitła kilkoma kwiatkami, ale różu na nich nie widać, zresztą dzisiaj juz wszystkie połamane :wink:
Trzy lata czekałam na niebieską pnącą Chyba nie polubiłabym tego koloru, nawet bez deszczowych uszkodzeń. Może znajdzie się na nią ktoś chętny?

Nela mówisz o Purpurea Plena Elegans? Innych pełnych, prócz Mary Rose, nie znam :roll:
Oglądałyśmy chyba tę samą ofertę http://www.clematis-westphal.de/shop/index.htm kusi mnie, kusi...
A Shropshire Lad na zdjęciach w hmf, na forum naszym i innych ma kolor bardziej różowy. Jedynie w katalogu Austina jest pomarańczowa, chociaż w opisie brzoskwinioworóżowa. Może barwa zależna jest od rodzaju gleby?

Iwonko odsłuchaj http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=w ... e%20Lad%20 i powtórz :;230 prawie takie jak cóż, że ze Szwecji :;230
Królowa Serc ma dość sztywne pędy i może naszej Jadzi uda się ją popatyczkować :) warto, bo naprawdę ładna, i ten niespotykany kolorek.

Aniu Andrzej (ten z linku-Amadyn) twierdzi, że u nas bardzo ciężko zdobyć odmianę olbrzymkę. Musiałabyś go zapytać o szczegóły.
Może czas pomyśleć o rabacie różanej, tak powolutku :;230

Lilii c.d.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy to Miss Lucy?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeżówki
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basia ale dałaś pokaz z tymi liliami :shock: już się piszę na zamówienie w Lilypolu, koniecznie nie zapomnij o mnie. ;:196
Różyczki cudne, zresztą cała reszta też łącznie z kotami. U mnie dzisiaj też tak wygląda, leży wszystko pokotem pod ciężarem wody. A grzyby też mi rosną ale jadalne. ;:137
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu u mnie tez dzisiaj cały dzień pada nawet z aparatem nie wychodzę bo i jak :?:
A Ty widzę porobiłaś deszczowe zdjęcia rośliny w deszczu wyglądają świeżo i ładnie
ale głowy maja ciężkie :D
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Baśko, ale lelije to masz cudne. Ja mam 3 rodzaje po 2 szt. Czy zachowałaś moje zamówienie. Wydaje mi się,że mnie oszukano. Mam już po robocie. Teraz wesele. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”