Ogród Dorbie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Dorbie

Post »

rispetto pisze:Szkoda, że tak leje bo ta lawenda oblepiona byłaby przez motyle :)
Dziś mam jedyne przedpołudnie wolne do poniedziałku i tak mialam nadzieję na ładna pogodę ;:223
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

jeszcze kilka zdjęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek
wrzosowisko
Obrazek
Wrzos Theresa
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko, :wink: dawno tu nie byłam , a Twój ogród wypiękniał od mojej ostatniej wizyty. ;:108
dorbie pisze: .......mąż mi kupił taki półksiężyc do nacinania trawy. Nacinam wyrywam to co przerasta ....
Też sobie nabyłam taki półksiężyc i dopóki po zimie trawa była mocno sfatygowana, to jakoś szło mi to nacinanie. :?
Ale jak już się wzmocniła i zrobiło się sucho to okazało się , że jest to ciężka robota. :roll:
Z tego wyciągnęłam wniosek, że po zimie muszę się bardzo spieszyć z regulowaniem obrzeży trawnika. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Ignis05 pisze:Dorotko, :wink: dawno tu nie byłam , a Twój ogród wypiękniał od mojej ostatniej wizyty. ;:108
dorbie pisze: .......mąż mi kupił taki półksiężyc do nacinania trawy. Nacinam wyrywam to co przerasta ....
Też sobie nabyłam taki półksiężyc i dopóki po zimie trawa była mocno sfatygowana, to jakoś szło mi to nacinanie. :?
Ale jak już się wzmocniła i zrobiło się sucho to okazało się , że jest to ciężka robota. :roll:
Z tego wyciągnęłam wniosek, że po zimie muszę się bardzo spieszyć z regulowaniem obrzeży trawnika. :lol:
Dzięki za odwiedziny :wit
Fakt, że czasem ciężko, ale wyanalazek jest fajny. Nożyce elektryczne są lepsze, ale droższe :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale czy takie nożyce gwarantują taki sam efekt ?
Do tego półksiężyca przydałby się jakiś operator kopacz, nie sądzisz ? :;230
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Ignis05 pisze:Ale czy takie nożyce gwarantują taki sam efekt ?
Do tego półksiężyca przydałby się jakiś operator kopacz, nie sądzisz ? :;230
jasne, ja czasem męża mam do pomocy, ale on ma zawsze inne prace w ogrodzie i nie tylko, ciagle ma coś do roboty :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, jakie tam smutne wrzosowisko, przecież ono jest piękne!! ma dużo kolorów, widzę dużo żółtego, różne odcienie zieleni i różne kształty, całkiem ciekawie to wygląda. Przyznam, że ja chyba wolę takie stonowane nasadzenia, które przy bliższym przyjrzeniu okazują się urozmaicone...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Dzięki. Może i masz rację...Jak patrzę na róże to wrzosowisko jest takie jednostajne.
Ale dzis patrzyłam że już niektóre wrzosy te białe długie chyba LongWhite maja juz białe pączki, więc się zacznie, chociaz to oznacza drugą polowę lata :(
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit Piękne wrzosowisko i równie ciekawe powstające wijące się rabatki. Już jest ładnie , a jak wszystko się rozrośnie to dopiero będzie ... ho ho :uszy

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Gdzie tam smutne? Lada moment zaczną kwitnąć i będzie pięknie. I to chyba na długie tygodnie.
Fajny ten "płotek" z wikliny (bo to wiklina, prawda?). Oprócz odseparowania od sąsiedztwa, chroni też pewnie od wiatru.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Piszesz, że wrzosowisko smutne? No teraz to przesadziłaś- ono jest urocze! A jeszcze jak rozpocznie się kwitnienie, oj juz to widzę ;:3 Większość moich wrzosów zginęła, a Ty masz ich tyle i takie bujne! Brawo!
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Kochani, dziękuję :wit
Faktycznie zaraz się tam zacznie dziać, ale mogloby być ładniej, gdyby nie zmarzły mi pierisy, bo czubki ich bylyby czerwone, brukentalia jakoś mi schnie, nie wiem dlaczego
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

oliwka pisze::wit
Gdzie tam smutne? Lada moment zaczną kwitnąć i będzie pięknie. I to chyba na długie tygodnie.
Fajny ten "płotek" z wikliny (bo to wiklina, prawda?). Oprócz odseparowania od sąsiedztwa, chroni też pewnie od wiatru.
Za płotkiem jest droga i wszyscy chodzą tamtęy na spacery, pół wsi i człowiek w dzień wolny non stop musiał odpowiadać, nie mówiąc już o tarasie, czujemy sie bardziej prywatnie
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po moim wrzosowisku zostało już tylko wspomnienie i kilka wrzośców.
Całkiem zarosły je płożące jałowce.
A też miałam takie luzy....kiedyś. :;230
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Krysiu, ja też juz widzę gdzie będę wpierw usuwać jalowce ;:223

Byłam dziś w Auchan i były clematisy w dobrej cenie. Oczywiście chciałam się skusic na jakis i wybierałam, zastnawialam się długo, bo nie pamiętałam jakie ostatnio zakupiłam i kupiłam w końcu Ernest Markham. Potem w domu okazało się, że wybierałam takie same jak 2 tyg temu kupiłam : Multi Blue, Blue Angel, Polish Spirit. i oczywiście nie pamiętam w jakiej kolejności je posadziłam przy płocie. Gapa ze mnie, poczekam do przyszłego roku aż zakwitną
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”