Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Niestety, po raz któryś z rzędu jestem zawiedziona rożami. Są piękne, gdy świeci slońce, ale po każdym deszczy wyglądają marnie, a deszczów i burz jakby coraz więcej 

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna krokosmia i biała dalia.Widze tez u ciebie floksy,ja może wiosna podejde do nich ostatani raz,bo ten kolor mnie nie lubi.
dziękuję wszystkim za odwiedziny...
wychodziłam dziś rano do pracy, po nieprzespanej z powodu burzy nocy, teraz wróciłam do domu i znowu burza...
kwiaty i ogród wyglądają już w moich oczach tak smętnie, że zniechęca mnie to wszystko nawet do wyglądania przez okno...
potrzebuję słońca, tak jak chyba my wszyscy
może u kogoś jest ładna pogoda?
wychodziłam dziś rano do pracy, po nieprzespanej z powodu burzy nocy, teraz wróciłam do domu i znowu burza...
kwiaty i ogród wyglądają już w moich oczach tak smętnie, że zniechęca mnie to wszystko nawet do wyglądania przez okno...
potrzebuję słońca, tak jak chyba my wszyscy

może u kogoś jest ładna pogoda?

Agulino, wiem o tych upałach u Was od mamy, która bardzo narzeka na gorąco i wilgoć... żadna przesada nie jest dobra, prawda?
witaj Agnieszko,
nadal zaniedbuję swój wątek, ale forum czytam systematycznie (m.in. Twók wątek, który przyjemnie się czyta i ogląda).
U mnie dzisiaj było słonecznie i upalnie, ale już od ponad 2 godzin szaleje burza za burzą i ulewnie pada deszcz. Nie ma jednak nic bardziej męczącego od parnego, dusznego powietrzna i ponad 32 stopni, a tak na Lubelszczyźnie jest już od kilku dni.
P.S. wzbogaciłem się o sadzonkę derenia jadalnego
nadal zaniedbuję swój wątek, ale forum czytam systematycznie (m.in. Twók wątek, który przyjemnie się czyta i ogląda).
U mnie dzisiaj było słonecznie i upalnie, ale już od ponad 2 godzin szaleje burza za burzą i ulewnie pada deszcz. Nie ma jednak nic bardziej męczącego od parnego, dusznego powietrzna i ponad 32 stopni, a tak na Lubelszczyźnie jest już od kilku dni.
P.S. wzbogaciłem się o sadzonkę derenia jadalnego

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga , u m mnie bardzo leje, burza taka,ze co chwila podskakuję ze strachu.Melcia nie może znależć sobie miejsca,dyszy biedna, nawet satelity nie ma.
- andzia1606
- 50p
- Od: 29 maja 2011, o 11:05
Witaj Agunia, zajrzałam do Twojego ogrodu, jest taki poukładany, nie to co mój. U nas w Świętokrzyskim też burze i nie zanosi się na zmianę, kwiaty stłuczone po ostatniej nawałnicy. Pozostaje nam czekać i być dobrej myśli.
Ale taka pogoda ma też dobre strony - wtedy siadamy przed kompem i możemy porozmawiać
Ale taka pogoda ma też dobre strony - wtedy siadamy przed kompem i możemy porozmawiać
Pozdrawiam Alina
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus, cytrynki niestety niet
We Wroclawiu padalo troche rano, pozniej slonce swiecilo i po poludniu znowu popadalo. Teraz sie ochlodzilo ale bez tragedi ... zobaczymy jak to jutro bedzie.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Aguś u mnie też deszczowo- burzowo. Na działce pewnie bagienko. Pojadę dopiero w sobotę, ale już się boję co ja tam zobaczę- pewnie znowu wszystkie kwiaty będą gnić.
Może druga połowa lata będzie spokojniejsza?

Może druga połowa lata będzie spokojniejsza?
Pozdrawiam Ida
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie dzisiaj pół dnia było bardzo gorąco i duszno zarazem. Po południu leciutko popadało i pod wieczór znowu duchotka.
Już chyba wolałabym porządny deszcz, bo jak jest tak parno i duszno to nic mi się nie chce.
Już chyba wolałabym porządny deszcz, bo jak jest tak parno i duszno to nic mi się nie chce.
U mnie też wieczorem przeszła burza i oberwanie chmury. A teraz dalej duszno.
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko wpadłam się przywitać bo ostatnio czas mnie goni i dlatego rzadko tu zaglądam burze i u mnie szaleją wczoraj nie było nas w domu wiatr wyrwał drzwi balkonowe zalało nam panele w salonie .Pędzisz z tym wątkiem ale za to ogród piękny pozdrawiam cię cieplutko 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
witajcie, moi drodzy...
u nas burza była wczoraj nieco łagodniejsza i nie przyniosła większych strat... ogród jest jednak podmoknięty, oczko znowu wystąpiło z brzegów, rosliny wyglądają biednie i pokładają się... obawiam się, że będę musiała wyrzucić część petunii... pytanie co z pozostałymi roslinami w ogrodzie, skoro nie ma warunków by zrobić oprysk na grzyba.
Marcin - dereń jadalny to niezła zdobycz
będziesz robił dereniówkę? ;) pokażesz fotkę sadzonki? no i mam nadzieję na up-date z Twojego ogródka... miło, że mój wątek czasem odwiedzasz - dzięki i zapraszam
Małgosiu, biedna Melcia! dorosły się obawia, a zwierzęta tym bardziej są przerażone tymi grzmotami
Alino, witam Cię serdecznie
wierz mi, że burz i opadów mam przesyt... nadmiar deszczu nie jest dobry i ogród zdecydowanie na tym cierpi...
za miłe słowo pod adresem mojego ogródka dziękuję
Juluś, tak myślałam, że cytrynki nie będzie... liczę na jesienną dostawę do R.
jaka dziś pogoda?
Ido, oby druga połowa lata była spokojniejsza i słoneczna... póki co nawet trudno się cieszyć latem, bo ono - poza wysoką temperaturą - raczej przypomina jesień...
Borowinko, idealnie byłoby gdyby popadało (normalnie) w nocy, a dni były słoneczne... to chyba najwłasciwszy balans.
Aniu, u mnie tez nadal duszno... ale prognozy znów zapowiadają burze na popołudnie...
Joasiu, dawno Cię nie było, tym bardziej z przyjemnością przeczytałam Twój wpis
mam nadzieję, że w domu nie ma powazniejszych strat:(
u nas burza była wczoraj nieco łagodniejsza i nie przyniosła większych strat... ogród jest jednak podmoknięty, oczko znowu wystąpiło z brzegów, rosliny wyglądają biednie i pokładają się... obawiam się, że będę musiała wyrzucić część petunii... pytanie co z pozostałymi roslinami w ogrodzie, skoro nie ma warunków by zrobić oprysk na grzyba.
Marcin - dereń jadalny to niezła zdobycz

Małgosiu, biedna Melcia! dorosły się obawia, a zwierzęta tym bardziej są przerażone tymi grzmotami

Alino, witam Cię serdecznie

za miłe słowo pod adresem mojego ogródka dziękuję

Juluś, tak myślałam, że cytrynki nie będzie... liczę na jesienną dostawę do R.

jaka dziś pogoda?
Ido, oby druga połowa lata była spokojniejsza i słoneczna... póki co nawet trudno się cieszyć latem, bo ono - poza wysoką temperaturą - raczej przypomina jesień...
Borowinko, idealnie byłoby gdyby popadało (normalnie) w nocy, a dni były słoneczne... to chyba najwłasciwszy balans.
Aniu, u mnie tez nadal duszno... ale prognozy znów zapowiadają burze na popołudnie...
Joasiu, dawno Cię nie było, tym bardziej z przyjemnością przeczytałam Twój wpis

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś u mnie też petunie jakieś marne, cześć zjadły ślimaki