Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Niestety, po raz któryś z rzędu jestem zawiedziona rożami. Są piękne, gdy świeci slońce, ale po każdym deszczy wyglądają marnie, a deszczów i burz jakby coraz więcej :(
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna krokosmia i biała dalia.Widze tez u ciebie floksy,ja może wiosna podejde do nich ostatani raz,bo ten kolor mnie nie lubi.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dziękuję wszystkim za odwiedziny...
wychodziłam dziś rano do pracy, po nieprzespanej z powodu burzy nocy, teraz wróciłam do domu i znowu burza...
kwiaty i ogród wyglądają już w moich oczach tak smętnie, że zniechęca mnie to wszystko nawet do wyglądania przez okno...
potrzebuję słońca, tak jak chyba my wszyscy :(
może u kogoś jest ładna pogoda?
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

:wit Agnieszko szkoda ,ze nie mozemy sie troszke pozamieniac tymi pogodami :roll: U Ciebie burze i deszcz , a umnie za to mozna jajka smazyc na betonie!!! Dzisiaj mamy 43 C. I tez nie mozna wyjsc do ogrodu ....cos okropnego! Sloneczka Zycze ;:3
x-ag-a
---

Post »

Agulino, wiem o tych upałach u Was od mamy, która bardzo narzeka na gorąco i wilgoć... żadna przesada nie jest dobra, prawda?
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

witaj Agnieszko,

nadal zaniedbuję swój wątek, ale forum czytam systematycznie (m.in. Twók wątek, który przyjemnie się czyta i ogląda).
U mnie dzisiaj było słonecznie i upalnie, ale już od ponad 2 godzin szaleje burza za burzą i ulewnie pada deszcz. Nie ma jednak nic bardziej męczącego od parnego, dusznego powietrzna i ponad 32 stopni, a tak na Lubelszczyźnie jest już od kilku dni.

P.S. wzbogaciłem się o sadzonkę derenia jadalnego :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga , u m mnie bardzo leje, burza taka,ze co chwila podskakuję ze strachu.Melcia nie może znależć sobie miejsca,dyszy biedna, nawet satelity nie ma.
Awatar użytkownika
andzia1606
50p
50p
Od: 29 maja 2011, o 11:05

Post »

Witaj Agunia, zajrzałam do Twojego ogrodu, jest taki poukładany, nie to co mój. U nas w Świętokrzyskim też burze i nie zanosi się na zmianę, kwiaty stłuczone po ostatniej nawałnicy. Pozostaje nam czekać i być dobrej myśli.
Ale taka pogoda ma też dobre strony - wtedy siadamy przed kompem i możemy porozmawiać
Pozdrawiam Alina
Jeżeli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż ogród.
tu jest mój ogród http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2391130" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, cytrynki niestety niet :roll: We Wroclawiu padalo troche rano, pozniej slonce swiecilo i po poludniu znowu popadalo. Teraz sie ochlodzilo ale bez tragedi ... zobaczymy jak to jutro bedzie.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aguś u mnie też deszczowo- burzowo. Na działce pewnie bagienko. Pojadę dopiero w sobotę, ale już się boję co ja tam zobaczę- pewnie znowu wszystkie kwiaty będą gnić. :?
Może druga połowa lata będzie spokojniejsza?
Pozdrawiam Ida
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

U mnie dzisiaj pół dnia było bardzo gorąco i duszno zarazem. Po południu leciutko popadało i pod wieczór znowu duchotka.
Już chyba wolałabym porządny deszcz, bo jak jest tak parno i duszno to nic mi się nie chce.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

U mnie też wieczorem przeszła burza i oberwanie chmury. A teraz dalej duszno.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Agnieszko wpadłam się przywitać bo ostatnio czas mnie goni i dlatego rzadko tu zaglądam burze i u mnie szaleją wczoraj nie było nas w domu wiatr wyrwał drzwi balkonowe zalało nam panele w salonie .Pędzisz z tym wątkiem ale za to ogród piękny pozdrawiam cię cieplutko :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---

Post »

witajcie, moi drodzy...
u nas burza była wczoraj nieco łagodniejsza i nie przyniosła większych strat... ogród jest jednak podmoknięty, oczko znowu wystąpiło z brzegów, rosliny wyglądają biednie i pokładają się... obawiam się, że będę musiała wyrzucić część petunii... pytanie co z pozostałymi roslinami w ogrodzie, skoro nie ma warunków by zrobić oprysk na grzyba.
Marcin - dereń jadalny to niezła zdobycz :) będziesz robił dereniówkę? ;) pokażesz fotkę sadzonki? no i mam nadzieję na up-date z Twojego ogródka... miło, że mój wątek czasem odwiedzasz - dzięki i zapraszam :)
Małgosiu, biedna Melcia! dorosły się obawia, a zwierzęta tym bardziej są przerażone tymi grzmotami :(
Alino, witam Cię serdecznie :) wierz mi, że burz i opadów mam przesyt... nadmiar deszczu nie jest dobry i ogród zdecydowanie na tym cierpi...
za miłe słowo pod adresem mojego ogródka dziękuję :)
Juluś, tak myślałam, że cytrynki nie będzie... liczę na jesienną dostawę do R. :)
jaka dziś pogoda?
Ido, oby druga połowa lata była spokojniejsza i słoneczna... póki co nawet trudno się cieszyć latem, bo ono - poza wysoką temperaturą - raczej przypomina jesień...
Borowinko, idealnie byłoby gdyby popadało (normalnie) w nocy, a dni były słoneczne... to chyba najwłasciwszy balans.
Aniu, u mnie tez nadal duszno... ale prognozy znów zapowiadają burze na popołudnie...
Joasiu, dawno Cię nie było, tym bardziej z przyjemnością przeczytałam Twój wpis :) mam nadzieję, że w domu nie ma powazniejszych strat:(
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś u mnie też petunie jakieś marne, cześć zjadły ślimaki :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”