Co rośnie u ciotki ?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja zgadzam się z Grzesiem. Aż mnie wziął koklusz
. Marysiu ani w arboretum nie mają tyle. I to wszystko na takim kawałku ziemi

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Masz rację Małgosiu . I o to właśnie chodzi. Do mężczyzny przez żołądek. U kobiety gdy chcesz coś zyskać - tylko uśmiech i dobre słowo.basow@ pisze:Grzesiu tyle masz uroku....Uśmiechnij się do Marysi....ładnie![]()
![]()
Grzesiu. Wejdż na 2 stronę ogrodu ciotki i tam przed fotkami clematisów jest opis tych, które znam. Ten bylinowy też już ktoś zidentyfikował. na razie bez nazwy jest tylko niebieski. Jeśli chodzi o liliowce, to będziesz musiał poczekać. Całą dokumentację mam na działce , a pamięć mam dobrą tylko krótką. Myślę, że jak zdrowie i pogoda pozwolą to w sobotę będę na działce i wtedy będę mogła Ci podać większość nazw. Na dokładny opis trzeba bedzie poczekać do lata, kiedy zakwitną. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania chętnie służę informacjami. Serdecznie Was pozdrawiam Marysia

- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystkie kwiatki masz bardzo ładne ale klematisy i liliowce
toszok takie cudeńka. Powiedz Marysiu jak na 300 m zmieścić tyle roślin? chyba piętrowo je sadzisz.

Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O matko kochana! Przepiękna kolekcja, ale te ogromne to mi oczy na słupkach postawiły! Nie mogłam uwierzyć! Widziałam wielkie kwiaty lilii, ale nigdy liliowców! Są ogromne! Fantastyczne! W dodatku w nieziemsko- fantastycznych kolorach! Jestem chora z wrażenia...a myslałam, ze na tym forum juz mnie nic nie zaskoczy.
To jeszcze nie koniec. Mam kilka róż , pieciorników, trochę funkii, wiciokrzewy, kilka iglaczków, z większych złotokap i czeremchę i moje ulubione 13 krzewów lilaków - każdy inna odmiana. Są też byliny. Z dużych - mam kilka krzaków parzydła. A jeszcze jest coś do pojedzenia: maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody kamczackie, porzeczki, agrest, winogrona, leszczyna, orzech wloski, jabłonki , gruszki, wiśnie, śliwy, morela, brzoskwinia, pigwa i malutka czereśnia. Gdy zarząd ogrodu kazał spisać drzewa i krzewy rosnące na działce, osobiście przyszli sprawdzić czy to wszystko jest bo nie mogli uwierzyć. Najważniejsze,że ja się w tym dobrze czuję. ;:54 Pozdrawiam Marysiakryska pisze:Wszystkie kwiatki masz bardzo ładne ale klematisy i liliowce![]()
![]()
toszok takie cudeńka. Powiedz Marysiu jak na 300 m zmieścić tyle roślin? chyba piętrowo je sadzisz.