Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu, masz jeszcze gdzie sadzić powojniki?
Ja jakoś już u siebie miejsca nie widzę. :roll:
A mam jeszcze tyle typów
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basieńko, aż taką specjalistka nie jestem :;230 Ale mi się to kojarzy z hiszpańską stokrotką - Erigeron karvinskianus. Niestety może mieć u nas problemy z zimowaniem... 8-)

;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu U Ciebie dopiero będzie widok jak zaczną kwitnąć hibiskusy ,teraz powojniki wiodą prym
są jednak piękne ja coś do nich ręki nie mam,a zresztą lilie też teraz piękne ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia modrzew tak zarósł, że widać biedakowi tylko czubek głowy :) trza będzie przetrzebić trochę to wysokie towarzystwo.
Wydaje mi się, że dereń będzie szybszy od trzmieliny i w efekcie zasłoni ją i tak. Masz czas na kombinacje do jesieni, na pewno Ci się uda.

Ania miałabym ochotę na zmianę aparatu, ale potrzebowałabym dobrego nauczyciela w zasięgu ręki. Chciałabym cykać takie fotki, jak Twoje :) i takie mistrzowskie obrazki, jak Dorota- dodad.
A tak w ogóle, to mogłybyście się też do nas wybrać, jeszcze przed opłatkiem :;230

Ala ja mam wiele lilii sadzonych trzy lata temu, więc porosły juz wysokie i obficie kwitnące drzewa liliowe. Kilka starych orienpetów zgniło w zimie, będzie więc okazja do zakupu nowych :) zwłaszcza, że koszyczki siedzą w ziemi i czekają.

Dorotko jest wiele różowawych lilii z piegami, podobnych do Top Gun. Moja to mieszaniec L.A.. Pochodzi z Lilypolu, kwitnie juz trzeci sezon i jest mojego wzrostu :) co dziwne, wcale nie przeszkadza jej całkowity cień. Rośnie pod orzechem laskowym.

Olu doczekaliśmy sie słońca i znów narzekamy...ten męczący upał ;:224 w każdym razie mnie bardzo męczy.
Ty, o ile pamiętam, tez masz migdałka na pniu. Podsadz go clematisem, to jest naprawdę cudny duet. Zdjęcie kompletnie nie oddaje czaru tej pary. Powojnik posadziłam pod migdałka przypadkowo i w życiu nie spodziewałabym się takiego efektu.

Iza w momencie zakupu ogródka pod siatką ogrodzeniową rosły stada tojeści kropkowanej i marcinki, i nic więcej :wink: postanowiłam więc obsadzic siatkę różami pnącymi. W oczach miałam kolorowe girlandy, spod których nie widac nawet oczek siatki :;230 Co z tego wyszło? Ano, rosną sobie w tej chwili przeróżne gatunki róż, oprócz wielkokwiatowych. Kupowałam pnące czerwone, różowe, fioletowe itd. , przeważnie przez All. Doczekałam sie olbrzymiego krzaczora Veilchenblau, ślicznej pnącej Polki, dużej Mary Rose, Westerlanda i kilku innych mniej udanych. Od zeszłego roku pomiedzy różami wciąż sadzę powojniki...mam nadzieję, że jednak w przyszłości nie będę widzieć tych siatkowych oczek.
Iza, cała poniższa kępa pysznogłówek czeka na Ciebie :D są fioletowe, ale nie aż tak bardzo, jak na zdjęciu.

Obrazek

Tosia molestuj Izę, molestuj ;:108

Gosia powojniki mają tę zaletę, że można wepchac wszędzie. Rosną w górę, więc nie trzeba się martwić, że zdominują doły. Podporą dla nich może być każde drzewo, krzew, których przecież u Ciebie wcale nie brakuje. Na iglakach też wyglądają cudnie. Szczerze mówiąc, mnie najbardziej podobają się w takich właśnie kompozycjach.

Ania i znowu BINGO :!: Ty moja skalniakowa encyklopedio ;:196 google powiedziały, że hiszpańska stokrotka jest hardy, więc może przetrzyma zimę.
A takiego masz?

Obrazek

Stasiu powojniki juz sie zagubiły w barwach i zapachu lilii. Teraz brylują trąbki i oienpety. To dopiero początek, a w ogródku, jak w perfumerii.
Przypomniałaś mi o hibiskusach i dzisiaj im się dokładnie przyjrzałam. Wszystkie mają pąki kwiatowe, i to wcale nie mało :heja niech sobie rosną powoli, bo one to juz na sto procent zwiastują jesień.

No to róże :)
Miniaturki nn
Obrazek

Obrazek

Zamszowa nn, która nie cierpi pozować
Obrazek

Prawdopodobnie francuski generał
Obrazek

Rapsody, która została zmieszana z błotem przez moją mamę i sąsiadkę ogródkową :;230
Obrazek

Obrazek

I inne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na pachnąco
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Basiu Lilie cudo!!! ;:180 zapach musi być niesamowity... u mnie na razie tylko 4 szt. a pierwszy olbrzym Gizmo,nie sądziłam,że w pierwszym roku da taki wielki kwiat.
Zazdroszczę ci pięknych kwiatów na różach,u mnie znowu dzisiaj pada i znowu pogniją pąki :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basiu niesamowite masz lilie, piękne i takie wielgaśne. :shock:
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu oczywiście że lelije i róże teraz na przodzie ;:138 ,a u mnie już jest jeden kwiat na białym hibku ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ania miałabym ochotę na zmianę aparatu, ale potrzebowałabym dobrego nauczyciela w zasięgu ręki. Chciałabym cykać takie fotki, jak Twoje i takie mistrzowskie obrazki, jak Dorota- dodad

Baśka ale mnie rozbawiłaś-moje sa średniawe ale Dorotki to tak-mistrzowskie.
Dzisiaj i u mnie Garden Affaire rozkwitła i czaruje pięknem i zapachem.
Róże pokazałaś już mistrzowsko-piękne zdjęcia.Maluchy śliczne.
Ale co się nie podoba w Rhapsody?-że niby smutna-powiedz,że utwór też nie jest wesoły :;230
Ja ją kocham i jak wiesz dokupiłam 2 szt ,żeby podwoić sobie szczęście jej oglądania :lol:
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Basiu przepiękne zdjęcia ;:138 ;:138 ;:138 pytałaś mnie o hortensję to jest hortensja Phantom :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Muszę sobie podpisać lelujki czyli odwale od Ciebie ,bo jak widzę wszystkie podpisane a mnie wiecznie gdzieś sie gubią kartki . Gloria jakaś taka rozczapirzona ,ale nie uwierzysz ,ze podoba mi sie EUPHORIA ale w takowa jeszcze nie wpadłam ,ale kto to wie Ona z pnących albo okrywówek . Powiedz czy Princ nie jest piękny ;:224 a Rapsody no na razie czekam na jej kwitnienie wtedy sie wypowiem ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 :wit Bez komentarza :D
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Baśko, takiego nie mam, choć dwa mam podobne :;230 ;:196 Na razie moje muszę jeszcze nazwać, bo szczerze mówiąc nie przykładałam się aż tak do tego, i czekam na kwiaty, które wiele wyjaśniają.
W kazdym razie moje mają fryzowane listki, powycinane w ząbki... Podoba mi się eupforia i książe monaco :lol: Sama nie mogę wyjść z podziwu, gdzie to wszystko mieścisz :;230
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Masz rację, że ta aksamitna nie lubi pozować, nawet płatki ułożyła tak jakby się wstydliwie zasłaniała przed aparatem :lol: Twoja miniaturowa nn jest podobna do mojej miniaturowej nn :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Teraz rozumiem, skąd tyle powojników :D
A moją siatkę akurat nornice sobie upodobały :(
jeśli te pysznogłówki są jaśniejsze, to może takie mam? Czekam na kwiaty jednej, którą dostałam od sąsiada. Ma być lila ...
Róże śliczne, ale lilie :shock: To chyba giganty? Jak długo kwitną, zdążę zobaczyć?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Basiu przeszłam się po Twojej zakorowanej wijącej się ścieżce pośród pięknych róż, powojników, lilijek, niesamowitego liliowego dzwonka i siadłach pod czereśnią.....ale wrażenia... ;:138
U Ciebie z pewnością przy takiej ilości kwiecia aż huczy od pszczół i trzmieli. A biedronki masz?

Jak masz jakieś fotki z podróży to ;:180 wciepnij jakowyś.

;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”