Mój ogród - eukomis cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Witaj Halinko..........obejrzałam twój ogródek od pierwszej strony do ostatniej i jak wszyscy jestem pod wrażeniem tego co zrobiłaś na tym skrawku ziemi. Nie dziwię się sąsiadom że wolą patrzeć na takie śliczności niż na pusty plac. Włożyłaś w to wiele pracy, pomysłu i poniosłaś nie małe koszty. Masz piękne oczko wodne /na które i ja choruję/ i pomysłowe kamienne dróżki. Pewnie masz pomocnika bo to wymaga wysiłku fizycznego. Pozwolisz że odwiedzę cię czasem w ogródku i podpatrzę co nieco :D choć przy moim starym portfelu nie pierwszej młodości i tym że sama muszę wszystko robić nie na wiele się przyda. Trzymam kciuki aby i w tym roku aura była łaskawa dla naszych ogródków Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj Halinko!
ale cudny ogródek pokazałaś,piekny aż się chce po nim spacerować bezprzerwy :D
wspaniały po prostu!!!
czy ja dobrze widziałam na jednym z Twoich zdjęć miłek wiosenny? czy nie będziesz go przypadkiem dzielić?
o i oleander widzę ..jakiego masz koloru,ja mam różowy pełny...
pozdrawiam bożena
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Witaj Halinko. Twój ogród jest cudowny. Tak bardzo dopieszczony, nawet mojej córci się spodobał, zwłaszcza kamienie. Podziwiam cię za twój zapał, bo początki miałaś niełatwe.
Podziwiam każdy kwiat w twoim ogródku. ;:1 ;:80
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Witaj Halinko!Pospacerowałam po Twoim ogródku. Jest przepiękny. Bardzo kolorowy i taki zadbany. Jesteś ogrodniczką z krwi i kości :P
Awatar użytkownika
kasienka30
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 lut 2008, o 07:57

Post »

Ja również zerknęłam i aż dech mi zaparło własnie o takim marzę . Może dałabyś mi pare rad jak się zabrac do tego jakbyś mogła zerknąc do mojego ogródka :oops: jak długo go robiłaś? Oj jestem pod wielkim wrażeniem. Uwielbiam kolory w ogrodzie. Ale za bardzo nie wiem jak sie zabrac do tego :( Cudo naprawdę!!!
Każdy nowy dzień jest kwiatem ,który zakwita w naszych rekach
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Kwiaty

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedzenie mojego ogrodu.
Bożenko to jest tak jak myślisz- miłek wiosenny prześlicznie kwitnie to jest taki mały rarytasik.W zeszłym roku mi ładnie zakwitł nasionka dojżały i opadły jak będzie miał młode siewki to się z tobą podzielę- on jest młody i nie planuję w najbliższym terminie go przesadzać bo bardzo zle znosi dzielenie i przesadzanie bo ma bardzo długie kożenie, ale na pewno dostaniesz sadząnkę bo jak obiecam to się wywiązuję . Ja mam oleandra różowego i białego pozdrawiam Halina.Podaj namiary na PW
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Ogródek

Post »

Kasieńko ja swój ogródek modelowałam przez 12lat ciągle coś zmieniałam a ścieżki co roku są w innym miejcu mam ich z kamieni więc mogę ich prowadzić gdzie chcę natomiast nie mogę mieć ścieżek utwardzonych i układać na stałe bo pod moim ogródkiem biegnie ciepłociąg do budynku i wchodzi pod mój balkon więc w razie poważnej awarii to mojego ogrodu nie ma. Więc się modlę żeby się nic nie wydażyło a mieszkam tu 32 lata.
Kasieńko mam trochę książek na temat odrodów jak byś chciała to ci oddam może ci pomogą. pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Halinko !
Co u Ciebie słychać ? Wiosenka do Ciebie już przyszła ?
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Halinka na pewno sieje nasionka ,pikuje roślinki ,bo jej jakoś nie widać ,zapracowana dziewczyna :P :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, a jak zacznie pokazywać swój ogródek to nam oczy zbieleją :P
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Praca wogrodzie

Post »

.Witajcie moje kochane dziewczyny z kąd wiecie ,że pikowałam kwiatuszki,chyba macie podglad czy co?. Ja już grzebałam w ogrodzie mam trochę przeróbek związanych z oczkiem wodnym, no i przesadzałam i dzieliłam miskanta, tak się namęczyłam, i do tego na pieronie złamałam łopatę takie pieroństwo twarde, żeby tak co inne byo takie twarde..... bez siekiery się nie dało obiecałam forumowiczowi ,że mu wyślę paczkę i pomału się biorę za przygotowania. Z kuli tej łopaty to muszę iść do sklepu ogrodniczego a to znaczy, że wyjdę nie tylko z łopatą cha cha cha. Namawiam mojego M żebyśmy pojechali do OBI po porządną łopatę bo tam dawno nie byłam a czy wyjdę tylko z łopatą to się okaże. Wrócę chyba bez kasy. ;:14
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Praca wogrodzie

Post »

Wiedziałyśmy, bo cóż byś robiła? T
A ze sklepu, jestem przekonana że nie wyjdziesz tylko z łopatą.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Ja to wiem co robiłaś ,bo się przeleciałam obok Ciebie i wiem, że łopatę złamałaś ,myślę albo taka mocna albo sztyl zgnity ;:112 ;:112 a z Obi to Ty Halinko z samą łopatą nie wyjdziesz ;:109
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko jak było na zakupach ?
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu łopaty nie kupiłam bo nie znalazłam takiej jaką chciałam, ale kupiłam tawułki bo mam jakieś stare w ogrodzie i mi licho kwitną, może te bedą leprze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”