Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
No nie, idę z rozpaczy się upić albo co. Tyle kwiatów szok. Jest u Ciebie bosko!!!! Gootendorsty fantastyczne. Ten czerwony ile ma lat?
Pozdrawiam Ida
Jakie wielki i piekne krzewy
jakiś kosmos, a trawnik - iście angielski 

Beata :
No po prostu...Czy mieszkasz na jakiejś innej planecie ? To Eden! Dziękuję,że dzielisz się nim z nami.
Niektóre z odmian , które masz widziałam w sklepach , czy katalogach i pomijałam bez większego zainteresowania, podczas gdy Twoje przykuły mnie do komputera na półtorej godziny . Wytrzeszczając oczy w zdziwieniu i niedowierzaniu zadawałam sobie pytanie : jak mogłam nie zauważyć piękna takiego pospolitego Charles'a Austina ?
Szacunek za pracę jaką wkładasz w ich pielęgnację
Widać,że masz do tego
. Sama zresztą widzisz po wpisach ludzi.

No po prostu...Czy mieszkasz na jakiejś innej planecie ? To Eden! Dziękuję,że dzielisz się nim z nami.
Niektóre z odmian , które masz widziałam w sklepach , czy katalogach i pomijałam bez większego zainteresowania, podczas gdy Twoje przykuły mnie do komputera na półtorej godziny . Wytrzeszczając oczy w zdziwieniu i niedowierzaniu zadawałam sobie pytanie : jak mogłam nie zauważyć piękna takiego pospolitego Charles'a Austina ?
Szacunek za pracę jaką wkładasz w ich pielęgnację

tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, chciałam się przede wszystkim przywitać, bo jestem tu po raz pierwszy. Baaardzo mi się podoba twój różany romantyczny ogród. Niektóre z twoich różyczek już mam, inne będę dodawać do swoich zbiorów, bo lubię ogrody romantyczne, a ogród bez róż nie jest jednak moim zdaniem romantyczny.
Zaznaczam więc twój wątek i będę ci co pewien czas pytać o radę w sprawie róż, mam nadzieję że nie odmóisz wskazówek
Zaznaczam więc twój wątek i będę ci co pewien czas pytać o radę w sprawie róż, mam nadzieję że nie odmóisz wskazówek

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
A ja płakać nie bedę, tylko dalej Beatko podpytuję
(trzeba uczyć się u mistrzów). Czy generalnie różyczki sadzisz w słońcu (tak mi się wydaje) i czy te piękne bukiety na trawnikach mają wewnątrz podpory, czy same tak sztywno się trzymają ?

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beato zrobiłam sobie spis twoich boskich róż i z kartką papieru robię zakupy. Niektóre spóżnione, bo mam odmiany dostępne dopiero na wiosnę, ale sadzę i będę sadziła, może część będzie taka jak twoja. Czy możesz mi doradzić jakie róże powinnam zasadzić przed tarasem. Powinny być niskie, pachnące i długo kwitnące. Ja wybrałam sobie BURLEBURG, proszę powiedz czy to dobry wybór?
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Beatko, jak patrzę na te Twoje wielkie krzaczory to się tylko wkurzam, że u mnie takie małe dwulatki
Z moją nn miałaś rację to Stadt Rom - chyba sobie jeszcze dokupię skoro znam już nazwę

Z moją nn miałaś rację to Stadt Rom - chyba sobie jeszcze dokupię skoro znam już nazwę

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Beatko, bo Ty oprócz pięknych, zdrowych i świetnie dobranych róż potrafisz je jeszcze tak ładnie układać, podpierać, że mają piękny pokrój. To jest prawdziwa sztukamelania28 pisze:Kochani dziękuję Wam bardzo - niektóre Wasze wpisy wprawiają mnie aż w zakłopotanie, ja mojego ogrodu nie postrzegam jako coś skończonego i wartego naśladowania ale jeżeli komuś podoba się taki właśnie pomysł na ogród to bardzo mi miło.

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Lemka 77 - F.J. Grootendorst ma 4 lata i już jest naprawdę dużą różą.
Sev, Firletka - dziękuję
Wanda7 - ja ogród kojażę tylko z różami i tylko do nich mam serce, nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż. Oczywiście pytaj, jak tylko będę wiedzieć to odpowiem.
AAleksandra - róże u mnie mają przeważnie całyczas słońce, mam parę posadzonych w półcieniu i też super sobie radzą, ale słońca im u mnie na pewno nie brakuje. Wszystkie duże róże są u mnie podwiązywane, podpierane itd. Ciągle chodzę ze sznurkiem i patykami. Nawet te które są z natury sztywne jak zakwitną to pod ciężarem kwiatów się uginają i trzeba ich postawić do pionu.
Monaes - cieszę się że mogę Ci doradzić , Berleburg niestety nie mam - a chciałabym ale nigdzie nie mogę go dostać, ale z niskich polecam np. Fredensborg, Egeskov, White Cover, wszystkie Fairy, Queens Palace - jest cudowna, pachnąca i cały czas kwitnąca jest miniatura Little Artist - zakochałam się w niej - ona dosłownie cały czas kwitnie nie ma dnia przerwy i pięknie pachnie, parę małych rabatowych dodam jutro.
100krotko - dzięki
A teraz trochę historycznych - Jacques Cartier - jest to duża róża, piękna i co ważne powtarzająca kwitnienie.

Uploaded with ImageShack.us

I jedna z piękniejszych róż może nie jako cały krzaczek bo jest trochę pusta i ma dziwny pokrój ale sam kwiat to arcydzieło, po prostu przepiękny - Queen of Denmark, to zdjęcie powyrzej to też ona .

Sev, Firletka - dziękuję

Wanda7 - ja ogród kojażę tylko z różami i tylko do nich mam serce, nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż. Oczywiście pytaj, jak tylko będę wiedzieć to odpowiem.
AAleksandra - róże u mnie mają przeważnie całyczas słońce, mam parę posadzonych w półcieniu i też super sobie radzą, ale słońca im u mnie na pewno nie brakuje. Wszystkie duże róże są u mnie podwiązywane, podpierane itd. Ciągle chodzę ze sznurkiem i patykami. Nawet te które są z natury sztywne jak zakwitną to pod ciężarem kwiatów się uginają i trzeba ich postawić do pionu.
Monaes - cieszę się że mogę Ci doradzić , Berleburg niestety nie mam - a chciałabym ale nigdzie nie mogę go dostać, ale z niskich polecam np. Fredensborg, Egeskov, White Cover, wszystkie Fairy, Queens Palace - jest cudowna, pachnąca i cały czas kwitnąca jest miniatura Little Artist - zakochałam się w niej - ona dosłownie cały czas kwitnie nie ma dnia przerwy i pięknie pachnie, parę małych rabatowych dodam jutro.
100krotko - dzięki

A teraz trochę historycznych - Jacques Cartier - jest to duża róża, piękna i co ważne powtarzająca kwitnienie.

I jedna z piękniejszych róż może nie jako cały krzaczek bo jest trochę pusta i ma dziwny pokrój ale sam kwiat to arcydzieło, po prostu przepiękny - Queen of Denmark, to zdjęcie powyrzej to też ona .

pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Beato, znów pokazałaś przepiękne zdjęcia!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 20:42
Piękne, piękne i jeszcze raz piękne !!!
Ja mam dopiero pierwszy rok różyczki i pomału się uczę.
Ale mam do Ciebie pytanko o prowadzenie róż. Czy je czymś podpierałaś, podwiązywałaś ? Jak je kształtować do tak pięknych krzaków jakie masz Ty ?
Pozdrawiam serdecznie
Ja mam dopiero pierwszy rok różyczki i pomału się uczę.

Ale mam do Ciebie pytanko o prowadzenie róż. Czy je czymś podpierałaś, podwiązywałaś ? Jak je kształtować do tak pięknych krzaków jakie masz Ty ?
Pozdrawiam serdecznie
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Pięknie i tyle różowych róż -moich ulubionych
Jacques Cartier wpisany na listę

Jacques Cartier wpisany na listę

Pozdrawiam Ida
- Orszulka
- 200p
- Od: 25 lip 2010, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękne róże!!!
Beatko,czy 'Queen of Denmark' kwitnie u Ciebie do tej pory?
Orszulko - Queen of Denmark już skończyła kwitnienie - ale stwierdzam że im starsze róże tym o wiele dłuższe kwitnienie, w tym roku kwitła bardzo długo.
Lemko ja też najbardziej lubię różowe róże.
Gosiaczku - tak podpieram róże wszystkim czym się da i podwiązuję regularnie, czyli właściwie codziennie.
I kolej na Veilchenblau - jest naprawdę gigantem wśród róż , u mnie ma już ze 3 metry i cały czas rośnie. Mam też Perennial Blue od zeszłego roku i nie jestem nią tak zachwycona ale zobaczymy jak podrośnie . Zdjęcia są z paczątku kwitnienia i z końca i ładnie widać jak się przebarwia w miarę kwitnienia.

]
[/url]

I ogólnie na koniec

Lemko ja też najbardziej lubię różowe róże.
Gosiaczku - tak podpieram róże wszystkim czym się da i podwiązuję regularnie, czyli właściwie codziennie.
I kolej na Veilchenblau - jest naprawdę gigantem wśród róż , u mnie ma już ze 3 metry i cały czas rośnie. Mam też Perennial Blue od zeszłego roku i nie jestem nią tak zachwycona ale zobaczymy jak podrośnie . Zdjęcia są z paczątku kwitnienia i z końca i ładnie widać jak się przebarwia w miarę kwitnienia.

]

I ogólnie na koniec

pozdrawiam Beata