Róże Beaty - moja miłość, moja pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja

Post »

No nie, idę z rozpaczy się upić albo co. Tyle kwiatów szok. Jest u Ciebie bosko!!!! Gootendorsty fantastyczne. Ten czerwony ile ma lat?
Pozdrawiam Ida
sev
200p
200p
Od: 6 maja 2009, o 12:07

Post »

Jakie wielki i piekne krzewy :shock: jakiś kosmos, a trawnik - iście angielski ;:63
Awatar użytkownika
Firletka
500p
500p
Od: 16 mar 2009, o 16:19

Post »

Beata : ;:180
No po prostu...Czy mieszkasz na jakiejś innej planecie ? To Eden! Dziękuję,że dzielisz się nim z nami.
Niektóre z odmian , które masz widziałam w sklepach , czy katalogach i pomijałam bez większego zainteresowania, podczas gdy Twoje przykuły mnie do komputera na półtorej godziny . Wytrzeszczając oczy w zdziwieniu i niedowierzaniu zadawałam sobie pytanie : jak mogłam nie zauważyć piękna takiego pospolitego Charles'a Austina ?
Szacunek za pracę jaką wkładasz w ich pielęgnację ;:180 Widać,że masz do tego ;:167 . Sama zresztą widzisz po wpisach ludzi.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, chciałam się przede wszystkim przywitać, bo jestem tu po raz pierwszy. Baaardzo mi się podoba twój różany romantyczny ogród. Niektóre z twoich różyczek już mam, inne będę dodawać do swoich zbiorów, bo lubię ogrody romantyczne, a ogród bez róż nie jest jednak moim zdaniem romantyczny.
Zaznaczam więc twój wątek i będę ci co pewien czas pytać o radę w sprawie róż, mam nadzieję że nie odmóisz wskazówek :D
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

A ja płakać nie bedę, tylko dalej Beatko podpytuję :D (trzeba uczyć się u mistrzów). Czy generalnie różyczki sadzisz w słońcu (tak mi się wydaje) i czy te piękne bukiety na trawnikach mają wewnątrz podpory, czy same tak sztywno się trzymają ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beato zrobiłam sobie spis twoich boskich róż i z kartką papieru robię zakupy. Niektóre spóżnione, bo mam odmiany dostępne dopiero na wiosnę, ale sadzę i będę sadziła, może część będzie taka jak twoja. Czy możesz mi doradzić jakie róże powinnam zasadzić przed tarasem. Powinny być niskie, pachnące i długo kwitnące. Ja wybrałam sobie BURLEBURG, proszę powiedz czy to dobry wybór?
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Beatko, jak patrzę na te Twoje wielkie krzaczory to się tylko wkurzam, że u mnie takie małe dwulatki :evil:
Z moją nn miałaś rację to Stadt Rom - chyba sobie jeszcze dokupię skoro znam już nazwę :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

melania28 pisze:Kochani dziękuję Wam bardzo - niektóre Wasze wpisy wprawiają mnie aż w zakłopotanie, ja mojego ogrodu nie postrzegam jako coś skończonego i wartego naśladowania ale jeżeli komuś podoba się taki właśnie pomysł na ogród to bardzo mi miło.
Beatko, bo Ty oprócz pięknych, zdrowych i świetnie dobranych róż potrafisz je jeszcze tak ładnie układać, podpierać, że mają piękny pokrój. To jest prawdziwa sztuka :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
melania28
100p
100p
Od: 30 maja 2008, o 18:53

Post »

Lemka 77 - F.J. Grootendorst ma 4 lata i już jest naprawdę dużą różą.

Sev, Firletka - dziękuję :wit

Wanda7 - ja ogród kojażę tylko z różami i tylko do nich mam serce, nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż. Oczywiście pytaj, jak tylko będę wiedzieć to odpowiem.

AAleksandra - róże u mnie mają przeważnie całyczas słońce, mam parę posadzonych w półcieniu i też super sobie radzą, ale słońca im u mnie na pewno nie brakuje. Wszystkie duże róże są u mnie podwiązywane, podpierane itd. Ciągle chodzę ze sznurkiem i patykami. Nawet te które są z natury sztywne jak zakwitną to pod ciężarem kwiatów się uginają i trzeba ich postawić do pionu.

Monaes - cieszę się że mogę Ci doradzić , Berleburg niestety nie mam - a chciałabym ale nigdzie nie mogę go dostać, ale z niskich polecam np. Fredensborg, Egeskov, White Cover, wszystkie Fairy, Queens Palace - jest cudowna, pachnąca i cały czas kwitnąca jest miniatura Little Artist - zakochałam się w niej - ona dosłownie cały czas kwitnie nie ma dnia przerwy i pięknie pachnie, parę małych rabatowych dodam jutro.

100krotko - dzięki :wit

A teraz trochę historycznych - Jacques Cartier - jest to duża róża, piękna i co ważne powtarzająca kwitnienie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jedna z piękniejszych róż może nie jako cały krzaczek bo jest trochę pusta i ma dziwny pokrój ale sam kwiat to arcydzieło, po prostu przepiękny - Queen of Denmark, to zdjęcie powyrzej to też ona .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54

Post »

;:180
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Beato, znów pokazałaś przepiękne zdjęcia!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
gosiaczek23
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 20:42

Post »

Piękne, piękne i jeszcze raz piękne !!!

Ja mam dopiero pierwszy rok różyczki i pomału się uczę. ;:108

Ale mam do Ciebie pytanko o prowadzenie róż. Czy je czymś podpierałaś, podwiązywałaś ? Jak je kształtować do tak pięknych krzaków jakie masz Ty ?

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Pięknie i tyle różowych róż -moich ulubionych ;:167
Jacques Cartier wpisany na listę :roll:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Orszulka
200p
200p
Od: 25 lip 2010, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

melania28 pisze: I jedna z piękniejszych róż może nie jako cały krzaczek bo jest trochę pusta i ma dziwny pokrój ale sam kwiat to arcydzieło, po prostu przepiękny - Queen of Denmark, to zdjęcie powyrzej to też ona .
Obrazek
Piękne róże!!!
Beatko,czy 'Queen of Denmark' kwitnie u Ciebie do tej pory?
Pozdrawiam, Ula.
Moje kaktusy oraz cała reszta.
Awatar użytkownika
melania28
100p
100p
Od: 30 maja 2008, o 18:53

Post »

Orszulko - Queen of Denmark już skończyła kwitnienie - ale stwierdzam że im starsze róże tym o wiele dłuższe kwitnienie, w tym roku kwitła bardzo długo.

Lemko ja też najbardziej lubię różowe róże.

Gosiaczku - tak podpieram róże wszystkim czym się da i podwiązuję regularnie, czyli właściwie codziennie.

I kolej na Veilchenblau - jest naprawdę gigantem wśród róż , u mnie ma już ze 3 metry i cały czas rośnie. Mam też Perennial Blue od zeszłego roku i nie jestem nią tak zachwycona ale zobaczymy jak podrośnie . Zdjęcia są z paczątku kwitnienia i z końca i ładnie widać jak się przebarwia w miarę kwitnienia.

Obrazek

]Obrazek[/url]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ogólnie na koniec :wit

Obrazek

pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”