Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Ech... paskudniki jedne! :evil:
Nie bedę się dziś nawet na ten temat wypowiadać... dość się już nawściekałam u siebie...
Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś dokonał tej grabieży zauroczony pięknem kwiatów... a nie, żeby sprzedać i mieć na flaszkę :evil:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu przykre, ze i na nowej działeczce spotkała Cię przykrość związana z kradzieżą....mam nadzieje, że to jednorazowy wybryk i więcej sie nie powtórzy ;:196
Lilie masz przepiękne, wspaniałe odmiany i ta cudnie ukwiecone
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KRYSIU 3 szt to jeszcze nie tragedia tak jak na porzedniej działce . Tam nagminnie niszczyli Ci Twoje kwiaty i nie tylko . Piękne lilie te pełne i nie tylko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Witaj Krysiu :wit

Lilie u Ciebie piękne . Moje niektóre pogubiły pączki i na łodyżce kwitnie jeden lub dwa kwiatki , ale i tak cudowne .
Mnie nie było na działce ponad tydzień i chwaściory ładnie podrosły ;:14 . Najbardziej na mojej działce obrodził koper. Rośnie wszędzie ;:223 , a ogórki słabo wiążą i nie wiem czy coś będzie . Trzeba czekać i się zobaczy ;:224 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Na szczęście Miss Lucy ci nie skubnęli :P
Ja swoje lilie poprzesadzałam ale jakoś Lucynki nie widzę.
Muszę dokładniej zlustrować co i gdzie mi kwitnie....

Ślimakol kupię na 100 % bo jak wczoraj zobaczyłam te wypasione stada ślimaków to aż mną zatelepało ze złości :evil:
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Lilie piękne. Widzę, że ogród się pięknie zieleni. Jak dla mnie to szok, że ktoś podkrada kwiaty!!! No u nas to wykopują ziemniaki z pola szwagra... ludzie nie mają sumienia ;:14
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Witaj Krysiu!, jestem pierwszy raz u Ciebie. Jestem zachwycona Twoim ogrodem, różami, liliami, hortensjami, jest na co popatrzeć.
Oglądałam z każdej strony Twoją różyczkę Wersal, na 15-tej stronie, i nie jestem pewna czy moja jest taką samą różą. Ale jak pisałam u siebie ta moja zmienia się każdego roku i nie wiadomo który jej obraz należałoby porównywać. To jest wprost nieprawdopodobne żeby ta sama róża każdego roku miała inne kwiaty i co do kształtu i co do koloru.
Dzisiaj już późno więc rano postaram się wstawić u siebie aktualne zdjęcie tej róży. Zobaczysz, że można mieć wątpliwości.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Krysiu 200 lat !!! ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Krysiu wpadłam na urodzinki z gorącymi życzeniami dla Ciebie ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Sto lat, Krysiu kochana ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

KRYSIU ;:196
Obrazek
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam wieczorkiem. Kochani. Madziu, Aniu, Gosieńko, Ewuniu. Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za życzenia . Niestety coraz bardziej przykro obchodzi się te jubileusze, gdyż co roku dochodzi kolejna liczba lat, ale lepiej się cieszyć że jak dotąd w zdrowiu a lata przynoszą tylko doświadczenie. Dziękuję za pamięć i dla wszystkich gorące ;:196 .
Oleńko. Niestety - lilie kończą już swój koncert. Myślę, że w następnym roku będzie ich więcej i dłużej pokwitną.
Gosieńko. Współczuję bardzo takiego sąsiada. Czytałam i nie wiem co bym z taką sytuacją zrobiła. I tak podziwiam Wasz spokój, gdyż ja bym tego płazem nie puściła. Straż Miejska go trochę postraszyła, ale niestety nasze prawo ma tu dużą lukę, gdyż powinna być jakaś forma zadośćuczynienia przy małej szkodliwości czynu. Z tego powodu i drobni złodziejaszkowie z tego korzystają. Aguś. Niestety. Wszędzie trafiają się kanalie. Sąsiedzi mówią, że i tak w tej chwili zdarzają się tylko drobne kradzieże, dawniej podobno bywało gorzej.
Jadziu. Prawda. Trzy sztuki to nie dużo, ale też złości, jednak w porównaniu z tym co było na starej działce, to jest to niczym.
Ewuniu. Czytałam u Ciebie, że koperek Ci wszędzie skiełkował, ale on w sumie jest nieszkodliwy, a przy tym pięknie pachnie. Mógłby u mnie tak rozsiać się zamiast np. szczawiku czerwonego, z którym zaczęłam walkę. Jest on wszędzie, a pozbyć się go nie tak łatwo. Wczoraj zaatakowałam go już mocniejszą amunicją i pryskałam starane, aby go zlikwidować. U mnie też ogóreczki słabo wiążą, ale ja specjalnie ogórkowa nie jestem, więc zbytnio tego nie przeżywam. Będą to dobrze, nie będzie - będzie mniej roboty. Codziennie trochę zbieram, choć już u ludzi widać na grządkach żółknące liście. Ja swoje puściłam na sznureczkach w górę i są zieloniutkie.

Marioluś. Dobrze, że kupiłaś ślimaxa - wczoraj posypałam - to dziś było masę trupków ślimaczych. Aż się nie spodziewałam, że tyle ich od razu padnie. Nie mam dla nich żadnych skrupułów i będę z nimi walczyć. Annese - witam. Niestety - ogródki działkowe są takim dziwnym miejscem, gdzie działkowicz drugiemu potrafi ukraść. Dla mnie to jest również niezrozumiałe, ale ludzie są różni. Przecież w kościele ksiądz również uprzedza, aby idąc np. do komunii nie zostawiać torebek w ławkach, gdyż w tym czasie również torebka potrafi zniknąć. Takie zrobiły się dziwne czasy. :(

Igorku. Dobrze, że chociaż u Ciebie nic nie ginie. Moja przygoda z liliami dopiero się zaczęła i liczę, że w następnych latach ilość ich znacznie się zwiększy. :D

Witaj Heniu. Tak szybciutko do mnie zajrzałaś - cieszy mnie, że Ci się u mnie podoba i zapraszam częściej. Mnie również intryguje ta różyczka, gdyż każdy chyba lubi mieć je znajome. Inaczej się o nie dba, inaczej myśli znając jej imię. Łatwiej jest ze znajomą zaprzyjaźnić się.

Kilka dzisiejszych i wczorajszych zdjęć.
Dziś kilka pełnych liliowców
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mariolka stale zachwyca się wielkością kwiatów hortensji drzewiastej Grandiflora. Zrobiła zdjęcie ze swoją paczką papierosów aby porównać wielkość

Obrazek

I trochę warzywniczo - pomidorki powiązały się
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pierwsze czerwone pomidorki już były zrywane dwa dni temu i fasolka szparagowa

Obrazek

i powojnik w fasolce
Obrazek

Obrazek

hortensje bukietowe już w blokach startowych

Obrazek

i trochę kolorków na dobranoc

Obrazek
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ale floooooksyyyyyyyy!!!!!!
A najbardziej mi się podobały fajeczki na hortensji! Dawniej się pudełko zapałek dawało :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Miłko. To samo Marioli wczoraj powiedziałam, ale zwykle kładzie się to co się ma pod ręką :;230
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU wszystkiego naj naj ;:196 . floksowy zakątek niezwykle kolorowy . Piękne masz liliowce a hortusia to naprawdę wielkolud nawet jest co zakąsić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”