Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Iwonko, mam pytanie. Na pierwszym zdjęciu od góry, po lewej stronie za tawułkami co to jest takie zielone, roćnie do góry prosto. Pnące coś?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja także mam tego liliowca "Gentle Sheperd". To mój ulubiony, bo jest prawie biały z lekką mgiełką jasnożółtego.
A siewki żuraweczek także mam w wielu miejscach. Na początku się dziwiłam, ale właściwie jeśli rosną małe dąbki, brzózki lub jesionki, to czemu mają nie rosnąć żuraweczki albo hostki, bo te ostatnie też mi się trafiają.
Zakatki w twoim ogródki niezmiennie piękne. :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bratko, według etykiety zakupu, to powinien być Gentle Shepherd. Wydaje mi się, że to on, chociaż przyznam myślałam, ze to mniejsza ilość żółtego w bieli. Może dlatego, ze pierwszy kwiatek. Pierwsze podobno mogą być mniej udane.

Ewo to wiąz holenderski Wredei, ma ładny pokrój , szorstkie intensywnie żółte liście. fajnie wygląda jako element rozjaśniający zakątek, szczególnie wiosną. Nasz ma 4 lata.

Wando Właśnie dlatego go kupiłam. Podoba mi się połączenie bieli z zielonym 'oczkiem'. Na razie jakiś trochę przyżółtawy :shock:
Te siewki mnie dziwią, bo raczej pieliłam regularnie i nic nadprogramowego nie wyrastało. Teraz będę mniej dokładna :D
Miło mi, ze podoba ci się u mnie. Dziękuję.;:196

Właśnie przetoczyła się burza i ulewa. Zrobiło się pochmurnie.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Kontakt:

Post »

tak tak niestety mój tez nie zgadzal sie ze zdjeciem z opakowania :(
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

A, to u Ciebie przetoczyła się ta ulewa! Do nas doszło tylko parę kropel i chmury. To już z tego dobrodziejstwa to wolę deszcz!

Justyno, a jak się ma brukentalia, posadziłaś?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bratko, poczekamy na następne kwiatki. Zobaczymy. A jak nie, trudno. Te też ładne :;230

Agato, oczywiście, ze posadziłam. Ma się dobrze w cieniu fioletowego rh. Okwitła jakiś czas temu. Nie ucinałam kwiatostanów. Ma ładne świeże przyrosty. Chyba jej u mnie dobrze :wink:
Obrazek
Zapytam, co z bodziszkowym polem? Są początki? I czy przetaczniki doszły do formy?
Jeżeli mam do wyboru burza czy deszcz. Wolę deszcz. Wieczorem było ciepło, więc ogród odżył.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Bodziszkowe pole ma się świetnie, wszystkie chyba się przyjęły i ładnie rosną. Widać mój cienio -półcień też im odpowiada. Z przetacznikiem gorzej, bo dostał się na słoneczko w same upały i część z sadzonek sobie nie poradziła. Przycięłam je i czekam. Mam pewność co do trzech, teraz po deszczu mają całkiem ładne listki, pewnie się zadomowią. A pozostałe maluszki też chyba w komplecie, więc jest dobrze!

Swoją brukentalię przycinam po przekwitnięciu, na poletkach czasem nawet podkaszarką... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Justynko, z ogromną przyjemnością nadrobiłam powyjazdowe zaległości- rosliny bardzo sie rozrosły i pięknie kwitną ;:108
Zdjęcia mistrzowskie!! W sprawie clematisa nie pomogę- one tak różnie wyglądają na zdjęciach. Nawet te, które mam, ciężko mi rozpoznać :lol:
Udanej niedzieli ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato, cieszę się, że maluchy się zadomowiły. Widziałam efekty twojej pracy. Jestem pod wielkim wrażeniem ;:180
To ostatnie dni na skosztowanie truskawek :uszy

Moniko, dziękuję za komplementy. Tajemniczy klematis na pewno znajdzie swoje imię, a jeśli nie i tak jest śliczny. Poczytałam twoją Afrykę i część Francji. Jestem pod wielkim wrażeniem 'lekkości pióra" i ilości poznanych miejsc, a także wiedzy o nich. Też kiedyś ( może) uda mi się ruszyć w świat, póki co ;:132.

Leniwe niedzielne popołudnie, po sobotnim spotkaniu towarzyskim na łonie przyrody, zaowocowało wieloma fotkami.
Zobaczcie, co przykuło moją uwagę podczas spaceru po ogródeczku z kubkiem kawy i aparatem :;230 ( sąsiedzi :shock: znowu mieli radochę :;230 )

Uwaga, będą pająki.
Na ziołowej- pracowite przedpołudnie, aż furczało :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Oni mieli wolne. Tylko się ciekawie rozglądali.

Obrazek Obrazek Obrazek

A to już widoczki i portrety roślin.
Na pierwszej fotce widać, co zostało z czerwonego klonika po zimie i maju. Był już spory. Przez 5 lat rósł bez problemu i nie wymarzał. Teraz odbija, ale to potrwa.

Obrazek Obrazek Obrazek

Na zakończenie.
Wesołe miasteczko ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Justynko, piękne zdjęcia. Pszczoły - wiadomo, pracusie. Konik polny - piękne ujęcie, typowy lekkoduch, brakuje mu tylko poduszeczki pod brodą :;230 . Pajączek - cudny. Natura jest mistrzem, a Ty potrafisz to pokazać ;:138 ;:138 ;:138.

Dzwoneczki trafiły u mnie do ziemi akurat w deszczowa pgodę, do półcienia. Jednak chyba dają sobie radę. Część położyła się na ziemi, ale myślę, że odbiją ładnie, bo nie mają oznak gnicia :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewko, dziękuję ;:196
Gdy mam trochę czasu, lubię pobiegać z aparatem. Gdyby taj jeszcze móc z niego więcej wyciągnąć...
Myślę, ze te maluszki w przyszłym roku już będą czarować swoim urokiem :)

Dzisiaj trochę sprzątałam. Przy okazji zajrzałam do gałązek do ukorzenienia. I miła niespodzianka. Pieris szt.2 ma korzonki. Zimą połamał go śnieg, który spadł z dachu. Sceptycznie, ale na wszelki wypadek ;:170 , włożyłam gałązki do wody. no i mam nowe sadzoneczki :tan . Pójdą do doniczek 'przedszkola'. Muszę im znaleźć miejsce.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez mam tick wsadzania wszystkiego co zlamie lub zetne do wody lub ziemi :lol: nawet nie wiem po co :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, to działa na zasadzie 'przydasie' :;230
Wszak szkoda marnować :wink:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak, to prawda :;230 do tego czlek ma miekkie twarde serce :twisted: no nie dasz zieleninie zyc?
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Justynko, wpadam z wizytką-rewizytką ;:7 Bardzo podobają mi się Twoje kwiaty i chciałam zapytać o królewskie korony... Kupiłam jedną i posadziłam jesienią, rosła fajnie, aż w połowie wiosny któs mi ją złamał :evil: Cebulka siedzi w ziemi... Myślisz, że w przyszłym roku coś z niej będzie? Jak ją pielęgnować?
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”