Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Zeni

Post »

Witajcie Krysiu, Basiu, stan65, Sylwio, Moniu.... :D . Moja glorioza ma się dobrze, coraz piękniej kwitnie i rośnie. Nie wiem jak duża urośnie...w tej chwili ma około 1, 50 cm i dalej rośnie. :heja . Co do przechowywania..jesienią zaprzestaję podlewania i z doniczką wynoszę do piwnicy. Około lutego-marca przynoszę do domu, wymieniam ziemię i zaczyna rosnąć. Gdy minie zagrożenie przymrozków wywożę na działkę. Tak mi się udało w zeszłym roku i w tym także. ;:138

Ewuniu..cieszę się że ciemierniki się przyjęły a i z żurawki może coś będzie. ;:108 . Co do studni, właśnie M skończył. Tym razem się spisał na medal. Jest prawdziwa kręcona korba, tylko brak w studni wody. :;230 . Rosną za to kwiatki i tak mi się podoba. :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-wczoraj ciemierniki podsypałam dolomitem mając nadzieję na burzę,ale spadło tylko kilka kropli.
Studnia wyszła z tą hostą bardzo dekoracyjna.Powojniki kwitną pokazowo.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu. Dawno nic nie pokazywałam a to dlatego że tak mi dobrze na działeczce że nie chce się wracać do domu. Wracam z konieczności gdy pogoda się popsuje....czyli pada i zimno. Tak więc jestem tą złą pogodynką. Gdy wpadam na forum tzn. że pada :;230 . Na działeczce dużo zaczęło się dziać. Lilie kwitną na całego, choć kilka odmian nie widzę. Może jeszcze zakwitną, a może te podziemne żarłoki skonsumowały. :evil: . Liliowce właśnie zaczęły kwitnąć i właśnie teraz się rozpadało. Boję się że gdy pogoda poprawi się na tyle abym mogła znów jechać na działeczkę...będzie już po liliowcach. To było by najgorsze bo niektóre kwitną u mnie pierwszy raz i nawet nie wiem jak będą kwitły. ;:224 . To co udało mi się sfocić jeszcze przed deszczem. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też zimno i pada ,pogoda jesienna , tez mam sporo nowych liliowców i zaczynają kwitnąć , ciekawa jestem ich kolorów ..Róże i lilijki w tym roku ładnie i długo kwitną im służy taka pogoda , tylko zielsko rośnie szybko ,ze trudno za nim nadążyć jak nie było mnie przez tydzień a i teraz nic nie można zrobić bo mokro .. piękna studnia , ja tez mam ale z wodą a mój mąż nic nie chce z nią zrobić ,,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ale pięknie u Ciebie Zeniu :!: - kolorowo i tak elegancko , czyściuteńko aż w oczy bije porządeczek widać,że dużo pracujesz albo masz pomocników ...ja to ciągle nie wyrobiona jestem
chociaż na działkę przychodzę właściwie tylko pracować ... no i jeszcze ;:177...Bardzo mi się podobało.
;:92 :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Piękne liliowce pokazujesz Zeniu , ale ta kępa gloriozy jest powalająca ;:63 ;:63 ;:63
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, kwiaty przecudne, ale ja najbardziej jestem zachwycona Twoją studnią! Toż to dopiero cudo! Mąż spisał się nie na medal, ale na dwa medale ;:108 a ta hosta w niej, taka ogromna, aż wypływa. Brawa dla męża! ;:63
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu wszystko ci pięknie kwitnie u mnie lilie kwitły na razie tylko te azjatyckie z tamtego roku i już nie mogę się doczekać tych co kupiłam w tym roku mają pęki ale jeszcze nie kwitły. Pozdrawiam.
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

:wit Cała działeczka przepiękna ,kwiatki śliczne szczególnie lilie i glorioza,duże brawa dla męża--pozdrawiam
Renia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu :wit glorioza przepiękna, do głowy by mi nie przyszło, że może rosnąć w ogrodzie a to taka niecodzienna ozdoba. Lilie i liliowce cudowne, pięknie kwitną. Podziwiam twój niezwykle zadbany ogródek. ;:138
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-u nas padało z przerwami,a dziś od nocy po prostu leje bez ustanku,nie ma cię na Forum więc pewno u Ciebie przestało padać i zobaczysz wszystkie swoje liliowce w pełni rozkwitu....
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, chciałam się przywitać po powrocie ;:196
Twoja działka nieustannie mnie zachwyca- starannie wypielęgnowana, z cudnymi liliami i różami. Wiciokrzew cudny!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Zeniu...ależ przecudne fotki wstawiłaś ;:138 Lilie zachwycają kolorami i te różyczki...ehhhh...prześlicznie ;:63 :tan No i studnia...piękna. Gratuluje utalentowanego męża ;:180 ;:63
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Maryniu, Janinko, Basiu, Kasiu, Reniu,Irenko, Małgosiu ...ślicznie dziękuję za pochwały kwiatków a także studni. Na studnię czekałam dość długo, były tylko obiecanki... :;230 . No ale najważniejsze że w końcu się doczekałam. :heja

Ewuniu..u mnie owszem, grzmotów było dużo ale deszczu mało. Dziś nareszcie od rana popadało, więc te parę godzin niepogody wykorzystałam na przyjazd do domu. ;:108 . Ale już wychodzi słoneczko i mam nadzieję że jeszcze dziś pojedziemy z powrotem. Z pracami działkowymi jestem na bieżąco. Dużo jednak czasu zajmuje mi walka z nornicami jaką ostatnio z nimi podjęłam. Paskudy od nowa zaczynają grasować w liliach zapuszczając się coraz dalej. Tym razem poszedł w ruch już karbit. Zobaczymy. ;:224

Sylwio...moje lilie jeszcze parę dni i będzie po nich. Te ostatnie upały sprawiły że szybko przekwitały. Poza tym, kilka odmian nie zakwitło mi wcale. ;:14

Moniu...Dziękuję. ;:196 . Cieszę się że już jesteś. Mam nadzieję że wypoczęłaś i wróciłaś z zapasem sił. ;:138

Ja dalej na działeczce. Przepraszam że mało teraz jestem na forum i w waszych wątkach. :oops: . Niestety na razie tak być musi, ale to już niedługo się zmieni a wtedy wszystko nadrobię. :tan . Obecnie u mnie królują liliowce. Niestety swego czasu wnuki ze znaczników urządziły sobie zabawę. Wszystkie liliowce miałam oznakowane, teraz od nowa przyjdzie mi dopasować im nazwę. Ale to już zimą..gdy będzie na to czas. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Śliczne liliowce , moje też zaczynają kwitnąć natomiast lilie jedne rozkwitaja a drugie przekwitają ,,,, teraz zaczynają kwitnąć trąbkowe ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”