[size=150 pisze:"EwkaEs[/size]"]Miiriam-oprócz skalniakowych były dwa dzwonki,to pewnie te od cioci Anieli,czyli śledzę informacje w Twoim wątku.Mebelki ogrodowe także wpadły mi w oko,jako niepowtarzalne i już miałam pytać o nie,ale mnie uprzedzono-dla M.gratulacje.
Ewuniu - witaj
Sama jestem ciekawa co to za dzwonki... Zakwitły Ci już ?
Mężowi przekażę - ucieszy się
[b
] Madziu
[/b]
Miriiam chyba jeszcze nie pokazywałaś widoków ogólnych z ogrodu?Jest pięknie,matko ile kwiatów i obszar duży
Pięknie!!
Nie pokazywałam widoków ogólnych ... bo nie było co pokazywać

... toż to jeszcze w niektórych miejscach plac budowlany ( właśnie przyjechały pustaki na drewutnię ) ... ale z daleka to już przypomina ogród raczkujący
Jagódko
Witaj Bernadko . Ależ masz szeroko wokół domu , trawnika multum , piękne , kolorowe plamy z kwitnących roślin , na tle zieleni . Widzę , że masz nową rabatę , z agrowłókniną . Co tam posadziłaś ? Wszędzie ją stosujesz pod nasadzenia ?
Ależ ty masz pracy przy domu - chciałaś powiedzieć
Te kolorowe plamy to nie takie znów liczne ... i na razie w sferze eksperymentalnej .
W czerwcu zaczęliśmy tworzyć nową rabatę - zamarzyły mi się tam juki ogrodowe i bukszpany ... Juk mam już 3 odmiany - a widziałam w jakimś sklepie netowym ( chyba u kogoś z Forumowiczów ) jeszcze inne ...
Położyliśmy tam agrowłókninę - i na nią chcieliśmy żwirek . mam już 1 taką rabatę - będzie jeszcze 1 ( przed samym domem).
Nie planuję ich więcej - po pod agro nornice ( a mam ich wiele ) są bezpieczne - kot, pies nie mają do nich dostępu... w zimie ciepło, bezpiecznie ... co roku coś tracę przez nie ( w tym roku była to azalia i róża ) .. ale - praca jest zdecydowanie łatwiejsza .. i ten żwirek bardzo mi się podoba
Joluś
Bajeczna ta Twoja jabłoń .
Po co Ci tyle trawnika
Są plany na podbieranie ,czy poza nim ,miejsca masz wystarczająco .
Wiesz - kiedyś teść walczył ze mną, że taka stara jabłoń to tylko przeszkadza , żebym wycięła, nasadziła nowych ... Teraz mówi , że by jej nie zamienił. A ja właśnie dla tej jabłoni wybrałam tę działkę.
A po co mi tyle trawnika

????
Kochana, mój ogród ma 3 lata - na razie jest tyle trawnika - już są plany na uszczuplenie go - na razie wymyśliłam rabatę różaną .. wszystko jednak zależy od funduszy - gdybym je miała - to ten trawnik byłby już mniejszy zdecydowanie.
Pamiętasz mój wątek " Nie wyrzucajcie nadwyżek z waszych ogrodów??? " .. dzięki Wam wiele się zmieniło ( ostatnio Maria5 i eukomis ) wsparły mój ogród...
Ale i ja mam już czym się dzielić - dziś poszły 2 paczki do forumowiczów ... i cieszę się z tego - że ten łańcuch dobroci mogę kontynuować.
Wciąż jednak ( jak widać ) w moim ogrodzie jest miejsce i są pomysły na nowe rośliny ...
I dlatego właśnie mam tyle trawnika, że miałam na razie co tam posadzić
Grażynko A mnie się bardzo podobało

Naprawdę ..........