Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Wiktorio, jak dawno ciebie nie było :wit Zamiast repety grozi ci raczej reprymenda i potraktowanie młoteczkiem ;:124 No ale dobrze, że wpadłaś, bo lubię twoje sympatyczne komentarze. Czy mo ogródek jest nietuzinkowy? Taki sobie zwykły ogród przy domu, który jest moim oczkiem w głowie, ale któremu jeszcze bardzo dużo brakuje. No ale dzięki ;:196
Mirello, kolor ma ta róża bardzo ładny, taki trochę miodowy :)
An-ka, a mój ogród to nie naparstek? No może trochę większy. Jak chusteczka do nosa. Ale dla liliowcó jakoś mi się udało wygospodarować miejsce, na szczęście. Rosną przy ścieżce szpalerem, jedne blisko drugich.
Agness, Błękitny Anioł ma rzeczywiście dobre recenzje. Przynajmniej on jeden.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WandziuZachwyciły mnie kwitnące już u ciebie w takiej ilości liliowce ;:138 moje leniuszki jeszcze w pąkach.Róża Casanowa ma niesamowity kolor i do tego się zmienia ;:224 Clematis BA wyszedł ci na fotce taki różowawy,czy faktycznie jest taki :?: Mój z kolei wychodzi mi tak blado,prawie biało a faktycznie ma ładny jasno niebieski kolor.
Wandziu,co do zagadkowego kwiatka to jest to ...kwiat bawełny ;:108
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aż poczułam ból od młoteczka :;230
Tak, postrzegam Twój ogródek jako nietuzinkowy. Opowieść o uratowanych z kompostownika liliowców, przez Twojego M, dla jednych może być zajmowaniem cennego miejsca w ogrodzie, dla innych próbą nadania mu indywidualnego charakteru. Takiego emocjonalnego łącznika. Poznałam motyw, doceniam intencję. Bardzo lubię oglądając ogrody, słuchać komentarzy ich właścicieli.
Pomimo, że trochę uganiam się za nowościami, tak naprawdę doceniam inny aspekt, ten osobisty.
Jak na przykład koronę dębu oglądaną w różnych porach roku, z okna sypialni...
Zajrzę wieczorem, może uda mi się zatrzeć niemiłe wrażenie omijania Ogródka pod dębami?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja też przybiegłam po podziwiać Twoje liliowce- ale wspaniałe ..... Wandziu aż tyle ich masz łał kochana ciesz się że daleko mieszkasz bo łopatka by poszła w ruch :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wando - Casanowa-zmienny, sama nazwa na to wskazuje, że nie może z nim/nią być nudno i przewidująco :wink:
Piękne ma kolorki, takie ciepłe. Pasuje do twoich zdjęć ze schyłku dnia. Pachnie?
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Piękne liliowce - jest co podziwiać :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

wanda7 pisze:
Obrazek
Wandziu piękne masz zakątki i przyjemnie widzieć Cię na leżaczku :) Piękna róża, muszę przyznać że i mnie Casanova uwodzi swoim urokiem, ale niestety nie w moim ogrodzie. Czy dobrze u Ciebie rośnie? posadziłam jesienią 6 szt ale są słabiutkie, chyba muszę popryskać bo widzę jakieś plamki, teraz zaczynają kwitnąć ale ten ciągły deszcz i zimno pewnie je wykończą. Jak się nazywa róza w głębi ?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Wandziu byłam wczoraj w centrum macie sporo fajnych roślin.Bratową namawiam na róże Piruette u was są bardzo fajne duże krzaczki a i sporo innych Poulsena.Oglądałam też liliowce mieli 50 odmian :shock: Pogoda pod psem dlatego dzisiaj byliśmy tylko w bazylice mniejszej.szkoda mi małej bo obiecałąm jej zoo.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Ciekawa różę pokazałaś ,kolorek taki "słodziutki " . Poczekam jak się zmieni .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Malinko, jestem pod wrażeniem tej bawełny, nie miałąm pojęcia, że ona tak pięknie kwitnie. NO i sama ją wyhodowałąś. NIesamowite. :shock: Powojnik BA tak naprawdę jest niebieściutki, ale na monitorze wychodzi faktycznie różowawy. Mó aparat w ogóle ma problemy z kolorem niebieskim.

Wiktorio, ja także lubię czytać historyjki ogrodowe, o ty, jak ktoś zaczynał porządkować swoje włości, jak dalej rozwijał się ogród. O porażkach, sukcesach itd. To taki swoisty pamiętnik.

Beatko, aż tak daleko nie mieszkasz. I może kiedyś naprawdę wybierzesz się do mnie z łopatką. Zapraszam :)

Klaryso, no fatycznie dobrze skojarzyłaś nazwę tej róży z jej zmiennością. Jakoś nie przyszło mi to do głowy :) Różyczka pięknie pachnie, szczególnie wieczorem i po deszczu.

Izabell, liliowce to moi ulubieńcy :)

Lawendo, miło mi, że zajrzałaś "w głąb" mojego wątku i zwiedziłaś dokladniej moje zakątki :) Róża Casanova jest u mnie też dość łaba jeśli chodzi o pędy. Takie cienkie i co roku po zimie odradzają się od ziemi. Ale kwiaty o dziwo ma duże i pachnące. I niezawodnie co roku kwitnie. Bardzo fajna odmiana. Ta w głębi to Folklore. Pokazywałam ją już wcześniej zroszoną deszczem. Też cudna ;:108

Gosiu, szkoda, że nie spotkałyśmy się dzisiaj. Pogoda koszmarna, ale przy kawce można by było pogadać. Dostawę liliowców mieli w tym roku wspaniałą i właśnie z tej dostawy kupiłam kilkanaście odmian. Także kilka róż. Ale ostatnio nie mam kasy i wolę tam nie zachodzić.

Olku, cieszę się, że już wykaraskałeś się ze swojego doła. Pogoda co prawda marna, ale życie jest piękne :D

Kwitną kolejne liliowce.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wandziu, dzięki za te zdjęcia! mam pogodowego doła, więc takie romantyczne fotki, na których liliowce w światłocieniu tak uroczo wyglądają, podnoszą nieco na duchu... Dream Legacy zachwycający!
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu znowu musiałam dopisać do listy kolejne odmiany liliowców.Pięknie Ci kwitną.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No to ja przysiądę koło Agusi i razem będziemy delektować się urodą liliowców :D U mnie też nieciekawie, a przecież zamawiałam na dziś słoneczko :( Wandziu życzę miłego dnia i choć odrobiny słoneczka, abyś mogła uchwycić kolejne radosne kwitnienia ;:3 Czy faktycznie każdy kwiat kwitnie tylko jeden dzień :?:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu cudnie kwitną Ci liliowce, ten ostatni kremowy otulony delikatnymi pierzastymi listeczkami wspaniale wygląda :D :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Wandziu w końcu dotarłam do Twojego ogródka ;:196 naprawdę jestem pełna podziwu, każdy zakamarek ogrodu ma w sobie coś pięknego :lol: stworzyłaś raj dla oczu :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”